Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/net.hr

17.09.2019

21:12

HRVATI PUCAJU OD MUKE, SRBIN KUPUJE KRAŠ! Otkriveno da je kupac fabrike slatkiša preduzetnik iz Beograda

Balkan

HRVATI PUCAJU OD MUKE, SRBIN KUPUJE KRAŠ! Otkriveno da je kupac fabrike slatkiša preduzetnik iz Beograda

Podeli vest

Misteriozna osoba koja stoji iza nedavne masovne kupovine deonica Kraša navodno je srpski preduzetnik Nebojša Šaranović, u čijem je vlasništvu ciparska grupacija Kappa Star Limited, prenose zagrebački mediji

Portal Novac.hr. navodi da je ova informacija proverena iz nekoliko izvora, a potvrđeno je i da se Šaranović krije iza računa banke na kojem se sada nalazi šest odsto udela u fabrici.

Prema informacijama Zagrebačke berze, na vlasničkom računu je do četvrtka bilo upisano 3,06 odsto, odnosno 45.804 deonica Kraša, a u petak ili ponedeljak pređen je prag od pet posto, što je znači da je prema zakonu obvezno objaviti ko stoji iza računa.

Ono što je trenutno nejasno jeste zbog čega on gomila deonice Kraša, kad su već ranije iz Mesne industrije Pivac i Kraš ESOP-a dolazile najave kako oni neće prodavati svoj zajednički portfelj od 51 posto deonica.

 

 

Mediji su pokušali da dobiju odgovor od Šaranovićeve grupacije, no rečeno im je kako je on na službenom putu. Inače, Šaranovića nazivaju "kraljem papira", zbog toga što su u njegovoj grupaciji i tri fabrike papirnatih proizvoda. No, Šaranović želi da preuzme primat i u konditorskoj industriji, a to je potvrdio 2017. kada je kupio kompaniju Banini.

Zanimljivo je da su 2010. srpski mediji pisali kako je Kraš hteo da kupi fabriku slatkiša "Jafa Crvenka", a Šaranović ih je tad odbio. Međutim, Kraš nikad nije poslao službenu ponudu, a Šaranović je tada poručio da planira da širi svoju fabriku. Navodno je ranije već hteo da kupi Kraš.

Hrvatski portal navodi da je Šaranović bio i bliski saradnik Miroslava Miškovića, kao i to da je bio komercijalni direktor zadužen za prodaju igračaka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VLADO

pre 4 godine

JOJ NOVINARI KOJE STE VI BUDALETINE ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! UPITANJU JE LOVA NE LJUDI???? BOLI KURAC HRVTE KO CE KUPITI PITANJ JE KOLIKO LOVE I RADNA MJESTA.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija