• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.07.2020

11:01

VESIĆ: Do 8 sati 152 automobila napravila prekršaj

Beograd

VESIĆ: Do 8 sati 152 automobila napravila prekršaj

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je do 8 sati sistemom "Oko sokolovo" registrovano 152 automobila koja su napravila prekršaj


On je za televiziju Pink rekao da je sistem počeo sa radom u pet sati jutros i da su njime obuhvaćene 93 ulice u Beogradu, kao i da se prve nedelje putem ovog sistema neće naplaćivati kazne već će se vozači samo upozoravati.


Kako je rekao, pet vozila neće ulaziti u male ulice, već je cilj da se velike ulice i bulevari "očiste od bahatih vozača" koji parkiraju gde ne treba.

"Sistem je tako podešen da ne kontroliše prostore oko bolnica, Domova zdravlja, škola, vrtića, kovid centara. Taksi vozila koja su na dužnosti, ukoliko je taksista u kolima imaju pravo da stanu, ali ako nije tretiraće se drugačije. Sistem omogućava da svi normalno rade i da zaštitimo naše ulice od bahatih vozača i omogućimo da se poštuju red i zakon", rekao je Vesić.

Foto: printscreen RTV Pink

Kako je rekao, nedopustivo je da ispred nekog restorana brze hrane stoji po desetak automobila koji blokiraju saobraćaj, a njihovi vlasnici hranu jedu na haubama tih istih automobila.

Prema njegovim rečima vozila su specijalna terenska vozila i kupljena su na javnoj nabavci prošle godine, po ceni od 29.000 evra za svaki automobil.

"Ovi bahati i drski vozači će isplatiti ta vozila za 15-ak dana. Kada već nemaju osećaj da ne smeju da stanu na tramvajske šine, pešacki prelaz, žutu traku", rekao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!
Live TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!

Od kako se od utorka popodne pojavila informacija da je devojčica Danka Ilić (2) nestala u naselju Banjsko polje kod Bora, cela Srbija se pita samo jedno: gde je moglo da nestane dete koje je, kako se do sada zna, u presudnom trenutku bilo sa majkom, ima nepune dve godine i od koga nema traga na mestu i u okolini nestanka. Tokom 30 sati potrage, u javnost su stizale nove informacije o okolnostima nestanka devojčice, a mi vam donosimo ključne momente drame koju od sinoć prati cela Srbija i čijem se pozitivnom ishodu svi nadaju. Na ovu tremu u "Info jutru" govorili su Ivan Simić, advokat, Nenad Periš, otac stradalog Mateja Periša i Jugoslava Zajić, psihoterapeut.

28.03.2024

09:39

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set