• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2020

10:53

VESIĆ OBJASNIO GRAĐANIMA! Beograd na vodi je projekat koji je pokrenuo razvoj

Beograd

VESIĆ OBJASNIO GRAĐANIMA! Beograd na vodi je projekat koji je pokrenuo razvoj

Podeli vest

„Beograd na vodi” je najveći građevinski projekat u Evropi, kakav bi poželela svaka evropska prestonica, i on je pokrenuo razvoj Beograda, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Za RTV Pink on je dodao da u ovom trenutku na izgradnji "Beograda na vodi” radi 2.800 radnika.
"Završena je izgradnja 768 stanova, a trenutno se gradi 2.484 stana, 269 hotelskih soba i tržni centar površine 300 hiljada kvadrata. Zato je "Beograd na vodi” najveće gradilište u Evropi", rekao je on.

On je dodao da će šoping mol, najveći na Balkanu, biti otvoren za oko mesec dana, dok će Kula Beograd kao i zgrada Magnolija sa 110 stanova, a buduća najviša zgrada na Balkanu u kojoj će biti Sent Ridžis hotel, biti završena na jesen sledeće godine, saopštio je BEOINFO.

ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI! Evo koliko koštaju najskuplji STAN I KUĆA U SRBIJI

- U oktobru ove godine počinje rekonstrukcija hotela Bristol. U toku je tender za izbor izvođača za izgradnju Dabl Ju hotela koja počinje 2021. godine - najavio je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Goran Vesić

On je dodao da su na prostoru „Beograda na vodi” izgrađeni i javni prostori kao što su Sava promenada, rekonstruisana Hercegovačka ulica, izgrađen Bulevar Vudro Vilsona i Ulica Nikolaja Kravcova kao i centralni park površine 27 hiljada metara kvadratnih na kojima se nalaze dečja igrališta, sportski tereni, piknik zone i amfiteatar.

Vesić je rekao da je u toku je rekonstrukcija Savskog trga površine 30 hiljada metara kvadratnih od čega dve trećine čini pešačka zona ispod koje se trenutno gradi velika kanalizaciona crpna stanica, a na trgu će biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji.

Vesić je naglasio da je projekat "Beograd na vodi” posredno pokrenuo izgradnju nekoliko infrastrukturnih projekata koji su bili u planovima skoro pola veka.

- Glavna železnička stanica je preseljena na Prokop koji se konačno završava a početa je pre pola veka, izneštena je železnička pruga iz centra grada što Beograd planira od marta 1971. Godine, a u toku je izgradnja i nove autobuske stanice u bloku 42 tako da će već do kraja godine deo autobuskog saobraćaja polaziti sa nove stanice a sav saobraćaj naredne godine - poručio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laki

pre 3 godine

Znog tog tuzla koje se zove Prokop Beograd centar, od jednog od najlepših krajeva u Beogradu sastavljeno od naselja Stjepan Filipovic i Malesko brdo, napravili ste ruglo gore nego što je bio Prokop pre gradnje železničke stanice. Na pitanje gradjana Stjepana Filipovića, šta će se graditi na parceli u naselju koja je nekad bila park, odgovorili ste " uplatiti 3000 dinara Gradskoj upravi da bi ste nam dali informaciju o toj parceli " . Jos se hvalite sto ste napravili ruglo, a na desetak metara od spavaćoj dona imamo leglo ambrozije, pacova i ko zna čega još.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set