• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.11.2020

12:44

VESIĆ: Grad Beograd će izvojiti novac za završetak radova kako bi naselje Gaj dobilo ambulantu!

Beograd

VESIĆ: Grad Beograd će izvojiti novac za završetak radova kako bi naselje Gaj dobilo ambulantu!

Podeli vest

Grad Beograd izdvojiće novčana sredstva za završetak radova na već izgrađenom objektu u barajevskom naselju Gaj koji će postati zdravstvena ambulanta sa odeljenjem opšte prakse i pedijatrije, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Reč je o objektu na zemljištu Srpske pravoslavne crkve koji je crkvena opština Barajevo izgradila od svojih sredstava, a da bi se završili preostali radovi potrebno je još tri miliona dinara.

- Grad Beograd će pomoći da se ambulanta završi - rekao je Vesić i dodao da naselje Gaj ima oko 5.000 stanovnika kojima će ambulanta puno značiti jer će tu moći da reše veći deo svojih zdravstvenih problema.

Na taj način, dodao je, biće rasterećen Dom zdravlja "Dr Milorad Vlajković" Barajevo.

Foto: Beograd.rs

Na zemljištu Srpske pravoslavne crkve, gde će biti ambulanta, 2013. godine izgrađen je Misionarski centar u kome se nalaze vrtić i muzička škola, za šta je najviše zaslužan protojerej stavrofor Vido Milić.

Vesić je rekao da je primer koji on daje redak, zahvalio mu i izrazio nadu da će i ubuduće na ovaj način, uz pomoć Grada Beograda, rešavati probleme građana.

Vesić je najavio da će u blizini ambulante biti napravljen Centar za socijalni rad i škola za decu sa invaliditetom, dodajući da se u naselje Gaj dosta ulaže kako bi njegovi stanovnici imali jednake uslove života kao što imaju svi drugi građani Beograda.

Foto: Beograd.rs

Protojerej stavrofor Vido Milić je rekao da je uloga crkve da doprinese razvoju i boljim uslovima života svojih vernika.

- Zbog toga smo na ovom crkvenom placu počeli izgradnju ambulante i zahvaljujući Gradu Beogradu i lokalnoj samoupravi nastavićemo sa tim radovima koje ćemo, nadamo se, u najskorije vreme privesti kraju kako bi naši građani ovde mogli da koriste svoje zdravstvene usluge - rekao je Milić


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(Foto) Barajevo dobija prvu sportsku halu!
Beograd

(Foto) Barajevo dobija prvu sportsku halu!

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji sportske hale u barajevskom naselju Gaj koja bi trebalo da bude završena do kraja sledeće godine. Vrednost investicije je 380 miliona dinara, radovi se izvode u dve faze, od kojih prva košta 132 miliona dinara bez PDV-a, a do sada su izvedeni radovi u vrednosti od oko 80 miliona dinara

27.11.2020

22:20

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set