• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2021

09:48

NASTAVLJENA VAKCINACIJA, na Sajmu kineska i ruska vakcina!

Beograd

NASTAVLJENA VAKCINACIJA, na Sajmu kineska i ruska vakcina!

Podeli vest

U Srbiji je danas nastavljena vakcinacija protiv korona virusa, nakon dana pauze tokom koje su dezinfikovane sve prostorije u kojima se odvija imunizacija


Na Beogradskom sajmu, u hali 3 nastavljena je vakcinacija kineskom vakcinom, dok se u hali 11 vakcinišu građani koji su se opredelili za rusku vakcinu Sputnjik V, rekla je Tanjugu koordinator punkta u Hali 3 dr Dragana Milošević.


Interesovanje građana za vakcinaciju i danas je veliko, građani su formriali red ispred hala, a kolona automobila je do ulazne rampe na Sajam.

Vakcinacija je u obe hale počela jutros u 8 sati.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Vakcinacija


Juče su dezinfikovani svi punktovi za vakcinaciju i kovid ambulante u Beogradu, kao i Belekspo centar, koji će narednih dana postati novi punk za vakcinaciju glavnom gradu.

Za vakcinisanje će narednih dana biti otvoren i Zavod za biocide i medicinsku ekologiju.

U Sbriji je do sada vakcinisano 446.891 osoba i ona je druga u Evropi po broju vakcinacija na milion stanovnika, iza Velike Britanije, pokazuju podaci Vlade Srbije.

Derlek: Interesovanje za vakcinaciju i više nego očekivano

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Ðerlek izjavio je danas da je interesovanje za vakcinaciju protiv korona virusa i više nego očekivano i da se trenutno prijavilo više od 850.000 ljudi.

Ðerlek je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, rekao da se danas nastavlja vakcinacija na više od 410 punktova širom Srbije.

"Počinje i revakcinacija i uvek razmišljamo korak napred. Pored punktova koje ćemo otvoriti van zdravstvenih ustanova, otvorićemo punktove i u zdravstvenim ustanovama - to su i klinički centri, kliničko-bolnički centri, zdravstveni centri, opšte bolnice. Želimo da pojačamo kapacitet i radimo na poboljšanju organizacije sprovođenja imunizacije", rekao je Ðerlek.

Istakao je da je cilj da se vakciniše što veći broj ljudi u što kraćem vremenskom periodu.

Ðerlek je izrazio očekivanje da će vrlo brzo biti više od milion prijavljenih za vakcinaciju i dodao da će možda do srede biti više od pola miliona vakcinisanih.

Istakao je da je najvažnije da je država obezbedila vakcine, da se danas očekuje nova isporuka "Fajzerovih" vakcina, kao i da ima dovoljno ruske "Sputnjik V" i kineske vakcine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

LABORANT IZ TORLAKA POSTAO POZNAT PREKO NOĆI! Zoran Vučković, čovek koji je vakcinisao SAM VRH DRŽAVE: Nije svejedno kad takvim ljudima dajete vakcinu!
Društvo

LABORANT IZ TORLAKA POSTAO POZNAT PREKO NOĆI! Zoran Vučković, čovek koji je vakcinisao SAM VRH DRŽAVE: Nije svejedno kad takvim ljudima dajete vakcinu!

Ime i prezime - Zoran Vučković (53). Verovatno vam ništa ne znači. Kad se zagledate u sliku biće vam poznat lik. On je medicinski laborant u Odseku za imunologiju i bakteriologiju Instituta "Torlak". Prvi zdravstveni radnik koji je dao nekom vakcinu protiv korona virusa u Srbiji i vakcinisao prvu osobu protiv ove pošasti u našoj zemlji - premijerku Srbije Anu Brnabić. Oni su probili led...

27.01.2021

11:53

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set