• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.03.2021

11:05

MOŽDA BI MU VIŠE ODGOVARALI IZBORI NA MAURICIJUSU?! VESIĆ: Đilas će bojkotovati izbore, izlazak bi značio NJEGOV POLITIČKI KRAJ

Beograd

MOŽDA BI MU VIŠE ODGOVARALI IZBORI NA MAURICIJUSU?! VESIĆ: Đilas će bojkotovati izbore, izlazak bi značio NJEGOV POLITIČKI KRAJ

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništva SNS-a Goran Vesić izjavio je danas da veruje da će većina opozicije izaći na izbore sledeće godine, a da će ih bojktovati Dragan Ðilas za koga bi, kako ocenjuje, učešće na tim izborima bio kraj političke karijere

Vesić je poručio da je SNS uvek spremna na društveni dijalog, ali da stranke bivšeg režima dijalog razumeju kao dogovor kako da se vrate na vlast bez izbora.

- Medutim, pošto se međusobno svađaju ko će da ih predstavlja na razgovorima i da li su im potrebni stranci kao medijator ili ne, mislim da je trenutno potrebniji dijalog među njima - ocenio je Vesić za Blic.

On je naveo da deo opozicije na izbore izlazi samo tamo gde se nada pobedi, a da većina opozicionih stranaka izlazi na beogradske izbore i da je zato on ''kriv'' jer svugde priča da je sada gradska kasa puna i da teži skoro 1,2 milijardi evra.

- Puna kasa je izazov kome oni ne mogu da odole i to im jači motiv od svih uslova - naveo je Vesić.

Ocenio je da bojkot izbora odgovara samo predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Ðilasu jer, kako kaže, drži medije i preko njih ''teroriše'' ostalu opoziciju i ''lažno se predstavlja kao vođa''.

- Zato nema tih izbora u Srbiji na kojima će Ðilas da učestvuje. Možda na Mauricijusu - kaže Vesić.

Upitan o beogradskim izborima i da li će SNS izaći sama ili u koaliciji, kao i da li se zna ko će nositi listu za Beograd, Vesić je kazao da će, kada izbori budu raspisani, SNS na Glavnom odboru doneti odluku da li na izbore izlazi sama ili u koaliciji.

- Uvek smo do sada stavljali interese države na prvo mesto, pa smo na izbore izlazili u koalicijama iako smo sami mogli da pobedimo. Zato što SNS vodi državotvornu politiku kojoj je potreban najširi konsenzus da bi Srbija napravila istorijski iskorak - ocenio je Vesić.

Naglasio je da u kakvoj god formaciji se bude izašlo na izbore, sprovodiće se politika Aleksandra Vučića jer, kako je istakao, građani glasaju za njega.

Vesić je naveo da Beograd napreduje zato što postoji jedna politika, od mesne zajednice do predsednika Republike.

Podsetio je da je Vlada Srbije poslednjih osam godina, kroz nekoliko projekata, u Beograd investirala ili će investirati oko 6,3 milijardi evra, od čega 4,4 milijardi za metro, oko jedne milijarde za BG voz, 450 miliona evra za projekte kanalizacije, 271 miliona evra za fabriku za preradu otpadnih voda u Velikom selu i skoro 200 miliona evra za novi savski most i gradski tunel.

- Bez obilaznice oko grada, brze pruge, aerodoma ''Nikola Tesla'', Nacionalnog stadiona koje ne finansira Beograd - ukazao je Vesić.

Foto: Printscreen/TV happy

Goran Vesić

Upitan o izjavama opozicionara da je vlast SNS najlakše ''okrnjiti'' u Beogradu i da bi tu mogao da počne pad aktuelne vlasti, Vesić je naveo da je te priče slušao pre gradskih izbora 2014. i 2018. godine, ali da je "narod rekao svoje''.

Naglasio je da SNS na izbore u Beogradu izlazi sa rezultatima ističući da je prosečna plata u prestonici danas 700 evra, a da je pre sedam godina bila 462 evra, kao i da je za proteklih sedam godina otvoreno 191 hiljada novih radnih mesta.

Vesić je rekao da će do kraja godine gradajani imati brzi voz do Novog Sada, kao i da počinje izgradnja metroa.

Podsetio je da su obnovljena dva nacionalna muzeja, obnovljeno više od 500 fasada, kao i da počinje uređenje Muzeja grada.

U rezulate je nabrojao i to što BG voz povezuje Mladenovac, Sopot, Lazarevac i Barajevo sa centrom grada, da se grade 24 obdaništa i da skoro da nema liste čekanja u vrtićima, dok je, kako je naveo, 2013. godine oko 15 hiljada dece čekalo na mesto u vrtiću.

- Svestan sam da nismo uradili sve kao i da je bilo grešaka. Ko radi taj i greši. Ali građani neka se zapitaju, ako neko negira, kao stranke bivšeg režima, da je sve ovo urađeno i neće da vidi ni fasade, ni puteve, ni vrtiće, da li takvim ljudima mogu da veruju - naveo je Vesić.

Na pitanje o aferi prisluškivanja predsednika Srbije i navodima da su u svemu učestvovali visoki funkcioneri SNS, Vesić je naveo da je ministar policije Aleksandar Vulin nedavno na sednici Skupštine grada rekao da je čitav predmet predat Tužilaštvu koje odlučuje o daljem postupku.

- Ko god da je učestvovao u prisluškivanju predsednika, organizaciji državnog udara ali i ubistvima, direktno ili indirektno, treba da krivično odgovara kakvu god funkciju da ima, stranačku i državnu - podvukao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zdjurdjevic

pre 3 godine

Najgori su ovi preletači iz drugih stranaka jer moraju sve vreme da se šefu dokazuju i da mu se što dublje uvlače u...., što njemu, izgleda, savršeno odgovara.

darežare

pre 3 godine

Vesić i Djilas.Iznedrila ih ista partijska ćelija.Pametnom dosta. PS.Jedna od najvećih ironija je kad Vesić kaže stranke bivšeg režima.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set