• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2021

17:39

OBARAJU SVE REKORDE! BEOGRAD NA VODI U OVOJ GODINI ZARADIĆE 140 MILIONA EVRA! Najveće gradilište u regionu zapošljava više od 2.300 radnika, a očekivana dobit je...

Beograd

OBARAJU SVE REKORDE! BEOGRAD NA VODI U OVOJ GODINI ZARADIĆE 140 MILIONA EVRA! Najveće gradilište u regionu zapošljava više od 2.300 radnika, a očekivana dobit je...

Podeli vest

Prihodi kompanije "Beograd na vodi" u 2021. godini iznosiće više od 140 miliona evra, a očekivana dobit je preko 25 miliona evra, saopšteno je iz te kompanije

Osnovni prihod društva "Beograd na vodi" dolazi od prodaje nekretnina, koja već godinama unazad, kako navode, odlično napreduje.

Nedavno je prodat trihiljaditi stan, a trenutno je u toku izgradnja devet projekata sa više od 2.000 stambenih jedinica.

Kada je reč o prihodima za 2020. godinu, koji su, podsećaju iz te kompanije, manji u odnosu na 2018. i 2019. godinu, treba imati u vidu da je u 2020. godini završen jedan objekat, BW Magnolia, sa 110 stanova.

U 2018. i 2019. godini ostvaren je veći ukupan prihod od preko 170 miliona evra po osnovu završena tri značajno veća objekata - BW Residences, BW Vista i BW Parkview, sa ukupno 878 stanova.

Reč je o dinamici radova koja je unapred isplanirana i koja već godinama unazad teče po planu.

Prihodi od prodaje nekretnina razlikuju se po godinama i zavise od faza projekata, odnosno od trenutka kada su objekti završeni i predati.

U ovoj godini kompanija "Beograd na vodi" završava tri objekta sa više od 600 stambenih jedinica i predviđa se da će društvo samo za ovu godinu ostvariti prihode od preko 140 miliona evra, odnosno dobit od preko 25 miliona evra.

Projekti Kula Beograd i Galerija biće dominantni generatori prihoda od 2022. godine nadalje, navodi se u saopštenju.

Podsećaju da je Galerija najveća regionalna šoping, zabavna i gastronomska destinacija u regionu, dok je Kula najviša zgrada u regionu i dom The St. Regis Belgrade and The Residences at The St. Regis Belgrade.

Prema zvaničnim finansijskim izveštajima za 2020. godinu, ukupna poslovna imovina za sve tri kompanije - Beograd na vodi d.o.o, BW Kula d.o.o. i BW Galerija d.o.o. - iznosi preko 700 miliona evra i ona je samo u 2020. godini uvećana za skoro 200 miliona evra.

Finansijski izveštaji kompanije Beograd na vodi d.o.o. jasno pokazuju pozitivnu razliku od preko 11 miliona evra od početka projekta.

Poslovni plan društva je pre svega razvojni, te se sva slobodna sredstva, odnosno neraspoređena dobit, ulažu u dalji razvoj projekta.

U sopštenju se navodi da je Beograd na vodi danas najveće gradilište u regionu, na kome trenutno radi više od 2.300 radnika.

Reč je, ističe se, o projektu koji je potpuno promenio jedan veliki deo grada Beograda, koji je pozicionirao srpsku prestonicu na mapu prestižnih evropskih lokacija i zahvaljujući kome Beograđani i gosti grada imaju lepo uređen javni prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

U saopštenju se navodi i da je to projekat koji je pokrenuo građevinsku industriju, a kroz koji je za samo prvih sedam meseci u ovoj godini izvođačima i projektantima plaćeno više od 100 miliona evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bratski zagrljaj dvojice ministara! Momirović: Dragi naši prijatelji dobrodošli u Beograd i Srbiju! (VIDEO)
Politika

Bratski zagrljaj dvojice ministara! Momirović: Dragi naši prijatelji dobrodošli u Beograd i Srbiju! (VIDEO)

Danas je u sklopu doceka kineske državne delegacije na beogradskom aerodromu koju čine ministri i predstavnici kineskih institucija, ministar trgovine Tomislav Momirovic docekao i ministra trgovine NR Kine Vang Ventaoa, sa kojim je u proteklih godinu dana održao niz sastanaka tokom procesa pregovaranja koje je dovelo do potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Kine i Srbije.

07.05.2024

16:17

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu!
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu!

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set