• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.08.2021

15:56

SASLUŠANI OSUMNJIČENI ZA RUŠENJE ZGRADE NA VRAČARU! Evo šta je epilog drame u Vidovdanskoj

Aleksandar Jovanović Cile

Beograd

SASLUŠANI OSUMNJIČENI ZA RUŠENJE ZGRADE NA VRAČARU! Evo šta je epilog drame u Vidovdanskoj

Podeli vest

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je danas počelo saslušanje odgovornih za rušenje zgrade na Vračaru

Postupajući po krivičnoj prijavi podnetoj od strane Sekretarijata za inspekcijske poslove – odeljenje za inspekcijske poslove protiv B.S. M.R. D.R. i G.M. zbog izvršenja krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti iz čl. 288 st. 1 u vezi čl. 281 st. 1 КZ, a povodom događaja kada se na Vračaru urušio deo zgrade u Vidovdanskoj ulici, tužilaštvo je za zakazalo saslušanje osumnjičenih u istrazi za 26.08.2021. godine.

Podsećamo da se dana 16.7.2021. godine urušio deo zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, prilikom izvođenja radova na susednoj parceli, te je pregledom dokumentacije, izvršenim uviđajem Građevinske inspekcije i policije i prikupljenim izjavama utvrđeno da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezneđena, odnosno da nije bila obezbeđena u skladu sa propisima i projektom koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Za današnje saslušanje osumnjičeni investitor B.S. i izvođač radova M.R. su angažovali branioce, koji su obavestili postupajućeg zamenika da nisu u mogućnosti da prisustvuju današnjem saslušanju zbog unapred zakazanih obaveza i zbog korišćenja godišnjeg odmora, dok je osumnjičeni G.M. izjavio da nije angažovao branioca, pa kako je za krivično delo koje mu se stavlja na teret obavezna odbrana, izjavio je da će to učiniti za naredni termin saslušanja, iz kojih razloga je tužilaštvo u najkraćem roku zakazalo saslušanje osumnjičenih za 02.09.2021. godine.

Nakon što je osumnjičeni D.R. saslušan i nakon pribavljanja određene dokumentacije tužilaštvo će proširiti postupak na još dva lica, a biće dat nalog policiji da se izvrše dodatne provere u odnosu na još jedno lice za koje postoje osnovi sumnje da je učestvovalo u izvršenju krivičnog dela.

U daljem toku postupka, a nakon saslušanja svih okrivljenih, biće naloženo građevinsko-tehničko veštačenje, ispitani oštećeni i svedoci, sprovedene sve druge dokazne radnje i doneta odluka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set