• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.08.2021

15:48

STROGA ODLUKA SKUPŠTINE BEOGRADA - Zabranjuje se muzika u baštama i na terasama lokala!

Beograd

STROGA ODLUKA SKUPŠTINE BEOGRADA - Zabranjuje se muzika u baštama i na terasama lokala!

Podeli vest

Ugostiteljski objekti na teritoriji grada Beograda ubuduće posle 22 sata radnim danom i posle 23 sata petkom i subotom neće moći da emituju muziku u baštama, odnosno neće biti dozvoljeno da se muzika iz ugostiteljskih objekata čuje u baštama

To su danas odlučili odbornici Skupštine grada Beograda, usvajanjem izmena i dopuna odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji prestonice.

- Kako je buka iz ugostiteljskih objekata jedan od najčešćih problema sa kojima se kao Gradska uprava suočavamo, jedan od najčešćih razloga zašto nam građani pišu, Skupština grada Beograda danas je usvojila moj predlog da se konačno reši problem buke u prestonici - rekao je Vesić.

Dodao je da će se na ovaj način obezbediti mir za sve građane, a istovremeno omogućiti ugostiteljima da rade.

- Ova odluka se ne odnosi na Skadarliju, Adu Ciganliju i priobalje duž vodotokova prvog reda Save i Dunava, jer ćemo problem buke iz ugostiteljskih objekata koji se tu nalaze rešiti na drugi način, odnosno donošenjem Zakona o buci kada će svi morati da sprovedu tehničke mere zaštite od buke kako bi mogli da rade normalno, a sa druge strane, ne bi uznemiravali građane - rekao je Vesić.

Što se tiče ostalih ugostiteljskih objekata u Beogradu, naveo je da će se od šestog ili sedmog septembra, kada bude stupila na snagu odluka koja je danas usvojena, rigorozno kontrolisati njena primena.

Inače, za kršenje ove odluke propisane su najviše moguće kazne i to 150.000 dinara za pravna lica, 25.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu i 75.000 dinara za preduzetnika.

- Želimo da obezbedimo da se u našem gradu zna red. Za više do 95 odsto ugostitelja ništa se neće promeniti u njihovom radu jer najveći broj njih poštuje sva pravila, ali nažalost, prema našoj proceni ima oko pet odsto ugostitelja koji prave haos u gradu, postavljaju zvučnike i iz svojih objekata puštaju muziku neprimerene jačine i to traje duboko u noć - poručio je Vesić.

Dodao je da to posebno rade oni koji se nalaze pored stambenih zgrada, za koje ne važi odluka da u stambenim zgradama može da se radi radnim danom do ponoći, a vikendom do jedan sat iza ponoći.

- Na ovaj način ćemo uvesti red. Kao što smo uveli red u bahato parkiranje, uvođenjem sistema ''Oko sokolovo'', sada ćemo uvesti red i kada je u pitanju buka jer želimo da ugostitelji rade i da se ljudi provode u njihovim objektima, ali sa druge strane moraju da vode racuna o tome da svi građani Beograda imaju posle određenog vremena tokom dana pravo na svoj mir - istakao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin Vranjski

pre 2 godine

Фантастична и визионарска одлука... са закашњењем од три месеца... браво мајстори!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set