• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.09.2021

13:33

OŠ "Duško Radović" dočekala svoje đake u punom sjaju, gotova rekonstrukcija! RADUJEMO SE ŠTO ĆE DECA ZAPOČETI ŠKOLSKU GODINU U TAKVIM USLOVIMA!

Tanjug

Beograd

OŠ "Duško Radović" dočekala svoje đake u punom sjaju, gotova rekonstrukcija! RADUJEMO SE ŠTO ĆE DECA ZAPOČETI ŠKOLSKU GODINU U TAKVIM USLOVIMA!

Podeli vest

Radovi na rekonstrukciji Osnovne skole "Duško Radović", na Novom Beogradu, završeni su, a gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, povodom početka nove školske godine, poželeli su prvacima srećan polazak u školu i uspeh u daljem školovanju

Radojičić je istakao da su rekonstruisane učionice, školsko dvorište, fiskulturna sala, kao i da se raduje što će đaci, kojih ima 820 u toj školi, započeti školsku godinu u takvim uslovima.

- Naglašavam da je ova škola urađana u saradnji Grada, opštine Novi Beograd i kancelarijom za javna ulaganja. Jedino onda kada svi radimo u istom cilju, možemo da imamo takve rezultate - rekao je on prilikom obilaska škole.

Foto: Tanjug

Zoran Radojičić

Podsetio je da je Grad Beograd prethodne godine uložio 250 miliona dinara u rekonstrukciju 10 škola.

Radojičić je naveo da je u prethodnom periodu završena škola u Leštanima i Busijama, a kako kaže, u planu je da se rekonstruišu još tri škole, na Mirjevu, Čukaričkoj padini i u naselju Vojvode Vlahović.

- Početak ove školske godine je specifičan zbog virusa korona i zato je važno da poštujemo sve mere koje je propisao Krizni štab - rekao je Radojičić.

Ocenio je da je važno što je Krizni štab doneo odluku da se nastava u školama odvija po klasičnom modelu, kao i da će se pratiti epidemiološka situacija i u skladu sa tim, ako bude potrebno, korigovati postojeće mere.

Dodao je da je ove godine, u Beogradu, osnovnu školu upisalo 17.000 prvaka, što je, kako je naveo, za 500 više u odnosu na prošlu godinu.


Aleksandar Šapić izrazio je zadovoljstvo što će đaci novu školska godinu započeti u, kako kaže, potpuno sređenoj školi.

Istakao je da je u rekonstrukciju Osnovne škole "Duško Radović" uloženo više od 130 miliona dinara.

- Mi ćemo se potruditi zajedno sa gradom i Ministarstvom, da i u budućem periodu na ovoj opštini radimo na poboljšanju uslova u školama - naveo je Šapić.

Foto: Tanjug

Aleksandar Šapić


Obilasku škole prisustvovao je i gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set