• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.09.2021

09:16

NASTAVLJA SE SUZBIJANJE KOMARACA! Akcija počinje u 18.00 u ovim delovima grada! PČELARI ZAŠTITITE PČELE!

Beograd

NASTAVLJA SE SUZBIJANJE KOMARACA! Akcija počinje u 18.00 u ovim delovima grada! PČELARI ZAŠTITITE PČELE!

Podeli vest

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" nastaviće danas akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama Beograda

Planirana akcija će se, ukoliko vremenske prilike dozvole, sprovesti od 18 sati do ponoći.

Obuhvatice lokacije groblje Lešće, Novo groblje, Slanci, Veliko selo, Centralno groblje, Pirandelova, Mali Mokri Lug, Zeleno brdo, Botanička bašta, naselje Hadžipopovac, Vukov spomenik, Cvetkova pijaca, potez od Zvezdarske šume do Novog groblja, Karaburma Calije, Mirijevo 1, Mirijevo 2, Mirijevo 3, Mirijevo 4 i Zeleno brdo.

"Gradska čistoća" apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a pčelarima da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Foto: Shutterstock



Dodaje se da je preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Na sajtu "Gradske čistoće" se ističe da je bezbedan po zdravlje ljudi i životinja i da sugrađani ne treba da strahuju već da se, ukoliko im smeta miris preparata, udalje od mesta gde se tretman sprovodi i zatvore prozore.

Beograđani svakog radnog dana od sedam do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 2 godine

Savetuje se pčelarima, da pčelama namaknu gas maske kako bi preživele ! ! ! !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set