• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.11.2021

16:40

Trasa metroa ne može da bude idealna, ali je najbolja moguća!

Informer

Beograd

Trasa metroa ne može da bude idealna, ali je najbolja moguća!

Podeli vest

Trasa budućeg metroa je najbolja moguća, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da uvek postoje dileme kada se rade veliki projekti, ali da je dobro da se građani udružuju i daju predloge

On je, gostujući na TV Prva, komentarisao nezadovoljstvo dela građana i javnosti zbog planirane trase metroa, poručujući da sa razlogom metro počinje iz Makiša, jer je taj potez uz Sajam, kaže, najopterećeniji saobraćajem u Beogradu.

- Trasa metroa nikada ne može biti idealna, ali je najbolja moguća. Za Beograd je najvažnije da počne da se gradi metro, a posle će se nadograđivati - rekao je Vesić.

Na pitanje zašto metro ne prolazi ispod Kliničkog centra, Vesić odgovara da će se uraditi podzemni prolaz u tom delu gde će se ljudi pokretnim stepenicama iz Kliničkog centra voziti do stanice metroa.

- To je deo plana i to je sigurno najbolje rešenje - dodao je Vesić.

On je rekao da su na prvoj liniji metroa predviđene četiti stanice za presedanje sa BG vozom - Makiš, Sajam, Pančevački most i Karaburma.

Foto: Alstom SA

Takođe, prema Vesićevim rečima, na drugoj liniji metroa biće dve presedačke stanice - zeležnička stanica Zemun, gde će, kaže, ići krak BG voza prema Surčinu i Obrenovcu i druga, Mekenzijeva ulica, gde se "pravi podzemna stanica BG voza".

Komentarišući da je najopterećeniji saobraćajni potez u Beogradu Makiš-Sajam, Vesić je rekao da je na Sajmu izmereno oko 9.000 putnika u vršnom času i naveo primer Pravnog fakulteta gde je tek oko 1.900 putnika.

Građevinski fakultet u Beogradu izneo je niz primedbi na projekat metroa, a Vesić odgovara da je to jedini fakultet čije primedbe se nisu odnosile na ono što se moglo očekivati.

- Razumeo bih da su imali primedbe na konstrukciju stanica, tunela. Njihove primedbe su se odnosile na ekologiju, ekonomiju, saobraćaj... Oni su predložili trasu iz 1981. godine, a ta trasa je za nas prevaziđena jer nije bilo inoviranja podataka - rekao je Vesić.

Foto: Alstom SA

On je izrazio žaljenje što taj fakultet ne želi da učestvuje u projektu, jer su njihove primedbe odbijene, ali je istakao da će vrata Građevinskom fakultetu uvek biti otvorena.

- Imamo ugovore sa sedam fakulteta Beogradskog univerziteta i sa njima radimo - dodao je Vesić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
robija bajo moj

pre 2 godine

Јел' још важе оне карте за метро што је партија делила пред београдске изборе 2018. године?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set