• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.03.2022

10:17

DASKE KOJE ŽIVOT ZNAČE! Rekonstrukcija pozorišta najkasnije u septembru! BUHA IMA POSEBNO MESTO U SRCIMA BEOGRAĐANA!

facebook

Beograd

DASKE KOJE ŽIVOT ZNAČE! Rekonstrukcija pozorišta najkasnije u septembru! BUHA IMA POSEBNO MESTO U SRCIMA BEOGRAĐANA!

Podeli vest

Radovi na rekonstrukciji pozorišta Boško Buha počinju najkasnije u septembru, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

- Prošle nedelje dobili smo građevinsku dozvolu za rekonstrukciju pozorišta. Tu dozvolu predao sam glumcima i upravi pozorišta sa velikim ponosom. Građevinska dozvola je kruna skoro jednogodišnjeg rada grada Beograda, naših sekretarijata za investicije u kulturu i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na rešavanju komplikovanih imovinsko - pravnih odnosa i pripremi projekat. Svima sam zahvalan - napisao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda je dodao da je juče počela izrada Projekta za izvođenje na rekonstrukciju pozorišta koju je Grad Beograd naručio od Saobraćajnog instituta (CIP).

- Odmah po završetku projekta, za najviše dva meseca raspisujemo tender za izbor izvođača za rekonstrukciju pozorišta Boško Buha. Očekujem da izvođač počne da radi u pozorištu najkasnije u septembru.

Foto: facebook

Vesić je naglasio da je ovo velika pobeda Bubinog ansabla i Grada Beograda.

Verovali smo jedni drugima i samo mi znamo kroz koje smo sve teškoće prošli da dođemo ovde gde smo sada. Zahvalan sam ansamblu zato što su mi verovali i zato što su odbili svaki pokušaj politizacije rekonstrukcije pozorišta koje su razne političke stranke i pojedinci pokušavali a pokušavaju i danas. Pozorište pripada svima a Buha ima posebno mesto u srcima svake građanke i građanina Beograda - kaže on i dodaje:

- Grad Beograd je prošle nedelje pozorištu Boško Buha dodelio prostor na Trgu Republike na neodređeno vreme! Na kraju, spremam još jedno prijatno iznenađenje kada već pričamo o Buhi. Verujem da ću brzo moći da objavim da će se Buha značajno proširiti i da će dobiti još jedan objekat. Kada se to dogodi scena na Trgu, koja se sada rekonstruiše, postaće večernja Buhina scena a deca će svoje predstave gledati u novoj zgradi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set