• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Politika

12.04.2022

23:00

U PETAK SE ZAVRŠAVA GREJNA SEZONA! Da li će RADIJATORI biti hladni ako padne temperatura?

radijatori.co.rs

Beograd

U PETAK SE ZAVRŠAVA GREJNA SEZONA! Da li će RADIJATORI biti hladni ako padne temperatura?

Podeli vest

Zvanični kraj grejne sezone 15. aprila neće značiti i definitivno hlađenje radijatora. Ako ove godine lepo vreme zakasni, radijatori će biti topli i posle trećeg maja, uveravaju iz ''Beogradskih elektrana''

Iz ovog javno-komunalnog preduzeća dodaju da svih 14 toplana i 20 kotlarnica u njihovom sistemu rade, kao i da imaju dovoljno energenata tako da će sugrađane grejati sve dok spoljašnje temperature vazduha budu niske, piše Politika.

Ekipe „Beogradskih elektrana” će u danima od 16. aprila do 3. maja, shodno navedenoj odluci, snabdevati korisnike toplotnom energijom.

Drugim rečima, ukoliko u poslednjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj tog dana bude prognozirana srednja dnevna temperatura 12 stepeni Celzijusa ili niža, „Elektrane” će isporučivati toplotnu energiju stanovnicima Beograda – kažu iz ovog javnog komunalnog preduzeća.

 

Foto: Informer.rs

Ako zakasni lepo vreme biće grejanja

 

Neće biti smrzavanja

Ako ove godine lepo vreme zakasni, radijatori neće biti hladni ni posle trećeg maja. Pre nekoliko godina izmenjeni su propisi, tako da se teorijski, kako je to prošle godine objasnio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, grejanje se može nastaviti sve do juna, jer jul i avgust po pravilu su svake godine rezervisani za obavljanje remonta, a i gotovo je potpuno neverovatno da će nam u to doba grejanje i biti potrebno.

U slučaju da i posle 3. maja prognozirana srednja dnevna temperatura bude 12 stepeni Celzijusa ili niža, rukovodilac organizacione jedinice Gradske uprave grada Beograda nadležne za poslove energetike može naložiti obezbeđivanje snabdevanja toplotnom energijom objekata i u tim danima ukoliko postoje tehnički i tehnološki uslovi – pojašnjavaju iz „Beogradskih elektrana”.

Oni korisnicima poručuju da sistemskih poremećaja u proizvodnom i distributivnom sektoru nema, što znači da je isporuka toplotne energije za više od 22,5 miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, odnosno više od 360.000 stanova korisnika – stabilna.

Ispod ulica Beograda prostire se toplovodni sistem cevi u dužini od 1.600 kilometara, a kako kažu iz „Elektrana”, ni na toj distributivnoj mreži nema kvarova, odnosno curenja.

 

Bonus video:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set