• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mondo

21.02.2023

17:23

OPREZ, UZIMA SILNE PARE, ZAVRŠI RADOVE ZA 10 MINUTA!? Majstor ojadio Beograđanku, a ovo je način na koji vrši PREVARU

Beograd

OPREZ, UZIMA SILNE PARE, ZAVRŠI RADOVE ZA 10 MINUTA!? Majstor ojadio Beograđanku, a ovo je način na koji vrši PREVARU

Podeli vest

Devojka iz Beograda našla se na meti vodoinstalatera koji joj je uzeo 13.000 dinara da zameni plovak i zvono na već postojećem vodokotliću. Naime, ona je iskoristila jedan od flajera koje majstori ostavljaju u zgradi i pozvala vodinstalatera pod imenom "Radovanović". Na flajeru je, takođe, pisalo da je registrovan od APR-a, što joj je davalo sigurnost da nije u pitanju prevarant.

- Kada je došao, pogledao je vodokotlić i rekao da mora sve da menja. Rekao mi je: 'Sve je propalo, moram sve da zamenim. Ventil, zvono, plovak, sve'". U tom trenutku sam se uplašila da imam veći problem u stanu, budući da se ne razumem u instalacije, pitala sam ga koliko će to da košta, on je rekao '12-13.000 dinara'. Misleći da je u pitanju veliki kvar prihvatila sam. On se vratio posle sat vremena, kupio je delove koji su mu trebali. Nije uzeo čak ni novi vodokotlić. Sve je završio za 10 minuta i naplatio mi 13.000 dinara. Ostavio je samo kutiju od ventila "Geberit" koji je kupio i zamenio. Nije mi dao ni račun za to što je kupio, niti koliko je naplatio svoju uslugu. Znam da bi za popravke preko 5.000 dinara trebalo da izdaju račun. Novac sam dala i brzo je otišao. Posle sam shvatila da me je prevario i uzeo veliki novac za 10 minuta posla, a čak nije kupio ni novi vodokotlić za te pare koje je uzeo - požalila se Beograđanka i dodala:

- Kada smo ga kasnije ponovo zvali, ja i moja porodica, nije se obazirao ni na to da ćemo ga prijaviti inspekciji. Volela bih da se stane majstorima prevarantima na put, koji za minimalne popravke uzimaju veliki novac. Neko za taj novac koji oni uzmu za 10 minuta rade dva, tri cela dana - zaključila je ona u razgovoru za "Mondo".

Kada je pozvan vodoinstalater, kako bi ispričao svoju stranu priče, bio je neprijatan u razgovoru i izneo je sledeće:

- Moj broj telefona možete da nađete bilo gde. Sramotno je to što se radi majstorima koji plaćaju porez državi. Cena zamene plovka i zvona zavisi od vodokotlića. Vi me zovete i ne znate koji je vodokotlić u pitanju. Zamena plovka i zvona, ukoliko je običan vodokotlić u pitanju košta od 3.500 do 4.000 dinara, ukoliko je monoblokovni košta od 5.000 do 6.000 dinara - rekao je on nakon čega se ispravio i kazao da je naveo cene za zamenu plovka.

Tokom razgovora je insistirao na tome da ne zna da li je brat izvršio radove u stanu devojke koja se obratila pomenutoj redakciji. Takođe je isticao da ne zna ni da li je on obavljao radove.

Isticao je da kada je stupljeno u kontakt sa njim nije bilo dokaza da je neko od njih dvojice vršio radove. Nakon što j spomenuto da postoji spisak poziva koji je otac devojke uputio majstoru, sagovornik je rekao:

- Taj čovek je zvao sa Zlatibora, Užica i tvrdio da sam ja bio u stanu - a onda je upitan odakle mu informacija odakle je otac zvao ako nije vršio radove, na šta se i dalje branio.

Majstor je takođe rekao da će njegov brat biti u stanju tek sutra da odgovori na pitanja zašto je popravka toliko koštala i da li je izdao račun.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dzoni Roten

pre 1 godinu

Imam slično negativno iskustvo sa istim likovima.

Srbin

pre 1 godinu

Došao je(potrosio vreme,gorivo) Pogledao,ustanovio kvar Otišao u prodavnicu(jednu,drugu)cekao na red ,dao svoj novac,kupio. Seo u auto i ponovo otišao na adresu(izgubio vreme i novac) Uradio posao(ako zna za 10min,ako nezna mogao je da pravi i tri sata). Greska gospodje ili gospođice je što odma kad je prvi put došao nije pitala koliko će to da košta. Ovce se sisaju dok ima vune.

Vladimir

pre 1 godinu

Ako su vam skupi majstori,uradite sve sami. Nije bitno sto je 10 minuta radio,vec sto je znao sta da uradi. Kupio delove i zamenio i to sve 13 000. Kupite vi delove za 4-5 000 pa ih menjajte. Niko vam ne brani. Ima prevaranata,ali ako je vec pitala koliko kosta unapred,zasto je pristajala ako joj je bilo skupo?

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set