• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf.rs

20.03.2023

07:15

BEOGRADSKI TURIZAM OSTVARIO REKORD! U januaru duplo više noćenja nego prošle godine

printscreen

Beograd

BEOGRADSKI TURIZAM OSTVARIO REKORD! U januaru duplo više noćenja nego prošle godine

Podeli vest

U Beogradu je ovog januara bilo duplo više noćanja turista nego u istom periodu prošle godine.

Porast broja turista, kao i noćenja koje su proveli u glavnom gradu Srbije, beleži se već na samom početku tekuće godine.

- Strani turisti u Beogradu su u januaru ove godine ostvarili duplo više noćenja nego istog meseca lane- rekla je Aleksandra Mikata iz Turističke organizacije Beograda na otvaranju nove nautičke sezone.

Ona je rekla da je srpsku prestonicu u januaru posetilo više od 70.000 turista i zabeležno je preko 200.000 noćenja, što je za 52 odsto više nego prethodne godine.

Foto: Shutterstock

Mikata očekuje da tokom prolećnih putovanja bude oboren prošlogodišnji rekord posećenosti Beogradu.

- Tu očekujemo rekord, jer je januar već pokazao povećanje u odnosu na prethodni januar, a prošla godina je bila odlična i budite sigurni da će sve biti puno i treba na vreme rezervisati smeštaj - rekla je Mikata.

Ona dodaje da je to uslovljeno jednim delom i zbog otvaranja novih letova ka Beogradu i iz Beograda, jer je sada u ponudi 20 novih destinacija.

- Kategorizovano je tokom korone oko 5.000 jedinica privatnog smeštaja i sada u Beogradu ima smeštaj za svačiji džep - istakla je Mikata.

Aleksandra Mikata smatra da se beleži rast broja turista iz svih zemalja, ali pre svega iz Grčke, kojih je u januaru bilo 3.375 i to je povećanje u odnosu na isti period prošle godine više od 300 odsto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set