• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug.rs

22.03.2023

13:52 >> 13:54

USIJAO SE BROJ 11-011! Za nedelju dana stiglo 20.000 poziva

Beograd

USIJAO SE BROJ 11-011! Za nedelju dana stiglo 20.000 poziva

Podeli vest

Servisni centar Beograda je za nedelju dana primio 20.000 poziva uglavnom zbog hitnih intervencija, pucanja vodovodnih cevi, problema u zgradama, kao i nepropisnog parkirana.

Jedinstveni broj Servisnog centra Grada Beograda 11-0-11 za prvih nedelju dana rada kontaktiralo je 20.000 građana.

Sekretarka Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju Sonja Božović Podunavac podsetila je nda je Servisni centar otvoren pre sedam dana na incijativu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića sa ciljem efikasnije komunikacije sa građanima, efikasnijeg rešavanja problema po prijavama, a na taj način i boljeg funkcionisanja komunalnih sistema grada.

-Najveća novina ovog Servisnog centra jeste u tome što sada svi građani mogu upućivanjem prijave samo na jedan broj telefona da upute prijavu za sve probleme u gradu. Taj broj je 11-0-11. Građani neće morati kao do sada da zovu više nadležnih službi i da traže njihove brojeve telefona i mejlove, sada se sve prijave slivaju na jedan broj, a mi smo dužni da damo informaciju i odgovor po prijavi u roku od 72 sata - rekla je Božović Podunavac.

Foto: Shutterstock

Objasnila je da će oni problemi koje je moguće rešiti u tom biti rešeni ali mnoge situacije i zakonske procedure ne mogu biti okončane u tom roku.

- Građanima ćemo reći koja služba je preuzela prijavu i kakve su dalje procedure u zavisnosti od predmeta. Neki problemi podrazumevaju i više gradskih službi u rešavanju problema - rekla je Božović Podunavac.

Prema njenim rečima, do sada su uglavnom postavljana pitanja koja se tiču hitnih intervencija, pucanja vodovodnih cevi, problema u zgradama, kao i nepropisnog parkirana.

- U budućnosti ćemo povećavati broj gradskih službi, trenutno su ovde Beogradske elektrane, Komunalna milicija, Gradsko stambeno, Zelenilo Beograd, inspekcijske službe, Beogradski vodovod i kanalizacija i drugi, a u budućnosti će biti uključene i razne ustanove kulture, kao i sportski centri -rekla je Božović Podunavac.

Radno vreme Servisnog centra je 24 časa svakog dana u godini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Spektakularnim nastupima zvezda modernog muzičkog talasa Beograd zakoračio u 2023. godinu
Estrada

Spektakularnim nastupima zvezda modernog muzičkog talasa Beograd zakoračio u 2023. godinu

U organizaciji Grada Beograda i Skymusic-a u srpskoj prestonici upriličen je svečani doček Nove godine, a više hiljada ljudi, uglavnom mlađe populacije, uživali su ispred Doma Narodne skupštine u nastupima DJ Mike Ride-a, Zere, Gazda Paje, Nucci-ja, Voyage-a, Mahrine i Teodore. Tehnička i audio-vizuelna produkcija, za koju je bio zadužen Skymusic, bila je besprekorna i na vrhunskom nivou.

01.01.2023

16:37

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set