• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.04.2023

23:32

U ČAST VELIKOG UMETNIKA! Na Kuli Beograd oživljeno sećanje na legendarnog Moma Kapora! (VIDEO)

Printscreen/Tanjug

Beograd

U ČAST VELIKOG UMETNIKA! Na Kuli Beograd oživljeno sećanje na legendarnog Moma Kapora! (VIDEO)

Podeli vest

Osmo aprilsko veče na Sava Promenadi proteklo je u znaku obeležavanja godišnjice rođenja legendarnog srpskog slikara, književnika i novinara Moma Kapora, čiji su lik i delo oživljeni na medija fasadi Kule Beograd, najviše zgrade u Srbiji i regionu, saopštila je kompanija Belgrade Waterfront.

Kako je navedeno, Momo Kapor, iako po rođenju Sarajlija, bio je i ostao jedan od najpoznatijih stanovnika naše prestonice, koji je svojim pričama, slikama i crtežima svedočio o jedinstvenoj „magiji Beograda“. 
"Gajeći posebnu ljubav prema Savamali, ovaj slavni književnik često je voleo da posećuje i kultni hotel „Bristol“, zadivljujuće remek-delo čuvenog srpskog arhitekte Nikole Nestorovića, koji će uskoro, zahvaljujući kompaniji Belgrade Waterfront, zasijati sjajem kakvim nije odisao decenijama unazad i ponovo postati centar mondenskog života u Beogradu, baš kao što je to bio u ono romantično doba s početka 20. veka", ističe se u saopštenju.


Veličanstvenom animacijom na Kuli Beograd, Belgrade Waterfront je od zaborava otrgnuo još jednog srpskog velikana, koji je spajajući književnost sa umetnošću na najlepši način opisao senzibilitet i duh grada na ušću Save u Dunav i ponovo pokazao s koliko pažnje pristupa obeležavanju značajnih datuma u Srbiji, zaključeno je u saopštenju.





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set