• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

13.06.2018

19:54

GENERAL LAZAREVIĆ RASKRINKAO NATO PLAĆENIKE: Šamarčina bridi i u Pentagonu, UZ LEGENDARNOG KOMANDANTA STALI HEROJI ODBRANE SRBIJE!

Društvo

GENERAL LAZAREVIĆ RASKRINKAO NATO PLAĆENIKE: Šamarčina bridi i u Pentagonu, UZ LEGENDARNOG KOMANDANTA STALI HEROJI ODBRANE SRBIJE!

Podeli vest

Srpski general u penziji Vladimir Lazarević tvrdi da je NATO 9. aprila 1999. godine pokušao i kopnenu invaziju na Kosovo i Metohiju, ali da je zaustavljen i ističe da je operacija osmišljena u Pentagonu

Lazarević je naveo da je akcija "Strela" imala dva kraka, od kojih jedan ka Đakovici, a drugi ka Prizrenu, čime je odbacio navode pojedinih medija i analitičara u Srbiji da je izmislio da je NATO pokušao kopnenu invaziju na Kosovo i Metohiju.

- Kamo sreće da sam izmislio kopnenu invaziju NATO snaga na Kosovu i Metohiji 1999. godine jer onda ne bi bilo stradalih. O tome je pisao i njihov glavnokomandujući Vesli Klark u svojoj knjizi, pa, ako ne veruju meni, neka pročitaju te "svoje" kojima veruju - rekao je Lazarević, koji je u vreme NATO agresije na Srbiju bio na čelu Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije.

On je ponovio da se do potvrde njegovih riječi može doći i preko vojnih izveštaja s terena, prenose „Večernje novosti".

- Više je od hiljadu dokumenata koja o tome govore, a ima i živih svedoka. Ne pričam o udarima iz Rumunije, Mađarske ili BiH, gde je NATO imao svoje snage, već o napadu iz Albanije - rekao je Lazarević.

On kaže da je napad "Strela jedan" započeo na Vaskrs 9. aprila 1999. godine na prostoru Đakovice u dužini od 60 kilometara i da je trajao do kraja rata.

- Kada ni posle mesec dana nisu uspeli da prođu, onda su promenili pravac napada i sredinom maja pokrenuli još žešću akciju "Strelu dva", preko Paštrika ka Prizrenu. Ona je trajala do 10. juna - naveo je Lazarević.

On kaže da je Vojsku Jugoslavije napadalo nekoliko hiljada pripadnika takozvane Oslobodilačke vojske Kosova /OVK/, nekoliko hiljada pripadnika regularne albanske vojske i nekoliko hiljada vojnika NATO, među kojima je u Atlantskoj brigadi bilo više stotina američkih vojnika albanskog porijekla.

- Braća Bitići su bila u toj Atlantskoj brigadi. To je sve pešadija, ne govorim o artiljerijskim i raketnim snagama - naveo je Lazarević.

AMERIČKI PLAĆENICI I TERORISTI U OFANZIVI NA SRPSKU I SEVER KOSOVA: Džamijska ruta, pakleni plan za BANJALUKU I BEOGRAD!

Lazarević kaže da je i Haški tribunal dobio dokumentaciju preko svjedoka tužilaštva iz OVK da je operacija "Strela" osmišljena i pokrenuta u Pentagonu.

To je, kaže on, klasična američka doktrina, vazdušno-kopnena bitka, a sve je to dokumentovano, dok su NATO oficiri iz svog štaba komandovali tim napadima.

fotomontaža

- Čak smo 14. aprila zarobili tri američka podoficira u borbenom vozilu na našoj teritoriji. Šta su tu radili? Pa ratovali. Prema Uroševcu i Đakovici su bacali bojne otrove koje nismo mogli da identifikujemo. Uticali su na ponašanje vojnika, izazivali im dezorijentisanost u prostoru i nemogućnost uočavanja neprijatelja - rekao je Lazarević.

ŠVAJCARCI PROVALILI ZMIJU! Tači knjigom pokušava da sakrije zločinačku prošlost!

General Božidar Delić kaže da je kopneni napad "Strela" preko Peštera čisto američka operacija, da su je izvodili Albanci i albanska vojska, a na granici im je podršku davala američka borbena grupa "Jastreb", sa 24 helikoptera apač i opremom za otkrivanje i gađanje srpske artiljerije, a tu su bili i NATO instruktori i specijalci.

- Ako tražite dlaku u jajetu, ne može se reći da je bilo američkih ili francuskih pešadijskih jedinica na terenu, ali Albanci su bili NATO pešadija. Imali su ih koliko hoće. Amerikanci nigde ne koriste svoje pešadince ako imaju lokalne. Prema svim vojnim pravilima, taj napad se smatra kopnenom agresijom NATO - istakao je Delić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mare

pre 5 godina

Samarcina svima koji su o tome cutali a znali kao npr DS.General je posle toliko godina izasao i rekao istinu.Jer nije smelo o tome da se prica.I jos ce istina da ispliva na videlo, i jos velikih samarcina.

bubasvaba

pre 5 godina

Taj veliki NATO sto ne prizna koliko je izgubio avijona i helihoptera u ratu i samo nek objava koliko su prodali njihovih nevidljivih F117 u svetu.

Goran

pre 5 godina

Pojedini samo lupaju.ja sam bio tamo i sve je istina.

istina

pre 5 godina

Nekoliko hiljada albanaca nekoliko hiljada nato i jos nekoliko hiljada nekih hahaha pa pregazili bi vas za 24 sata da ih je toliko bilo lazi samo lazi

Goran

pre 5 godina

Nase vojske je bilo oko 120.000 duz granice sa Albanijom. Zato ne lupaj kada nemas pojma.

Dragan Mojsić

pre 5 godina

Budaletino. Kao učesnik rata na KiM bio sam na Paštriku na Planeji 18 dana u rovu zajedno sa saborcima iz Leskovačkog garnizona na prvoj liniji fronta. Vodili smo žestoke okršaje sa šiptarima, albancima i NATO zlotvorima a svakog dana gledali kako iz Albanije autobusima stižu sveže snage kako bi se borile protiv nas. Zato sve što kaže moj komandant general Lazarević apsolutna je istina.

Dile

pre 5 godina

Čuti NATO placeniče, kad se ne razumeš, ili nećeš da poslušaš čoveka koji je hrabro stajao na braniku Srbije i zato što im se tako suprotstavio i bio je u Hagu. Bravo za generala Lazarevica. To treba da se izučava u našim vojnim školama a sigurno i u inostranstvu.

Branko

pre 5 godina

A zaboravili ste da je "NEVIDLJIVI F-117, PONOS AMERSA SRUSEN U SRB-BUDJANOVCI PA SU GA ROMI ODNELI U STARO GVOZDJE NA RECIKLAZU"!!!???? Izgleda da su Hrvati jaci od NATO, oni za 3 Oluje poubijaju sve starce a NATO nije uspeo za 78 dana da okupira SRB!!!????

pera k sedneš mu na prezime

pre 5 godina

ovde sve neki idiori kojima je krivo sto im nisu dusli crnci.

Laki

pre 5 godina

naravno , i sa crncima bi prosli isto. ali bi bilo veceg odjeka kad ginu americki vojnici. mnogo si gledao americke filmove o vijetnamu. pa oni su taj rat izgubili. proveli su sr ko bosi po trnju. auutobiografski filmovi o vijetnamu su tabu tema u usa ako nisi znao. pa film vod je godinama bio zabranjen. toliko o tim "nepobediim" americkim vojnicima. a sko nisi znao, pa njihovi apaci nisu uspeli ni da polete. zasto tebe to toliko boli?

D R A G A N

pre 5 godina

Sva sreca pa smo tada bili tamo mi koje nisu pregazili.

neso

pre 5 godina

Kad nisi bio tamo kako mozes onda komentarisati ili lazes samog sebe da bi zadovoljio svoju suetu.Sve sto je general rekao je istina od reci do reci to mozemo potvrditi svi mi koji smo bili tamo

Dejan

pre 5 godina

Na svu srecu nisu nas pregazili. Ima nas zivih koji smo bili tamo. Ti napadi su bili zestoki i stalni. Eto, nisu nas pregazili

dejan

pre 5 godina

а што лупаш пријатељу незнани. треба да нешто знаш, бар основне ствари које су се дешавале на Косову, па тек онда да лупаш глупости. а што нас нису разбуцали кад су могли? А, жао им било.

Granicar

pre 5 godina

Nismo mi Srbi tvoja mati pa da nas tako 'gaze' :) a jednog dana kad se ova Srbija naljuti skakace te iz draca u more, samo polako. "Nicija nije gorijela dovjeka" a vasa se gasi!

A ti

pre 5 godina

Ствар је у томе да 1000 пута јачи нападне слабијег, па се још ку...! БЕДА!

Nele

pre 5 godina

Sta pricas ti bre,neznas ni sta je AK 47,a kamoli da znas kako se bori srpski vojnik ! Mi smo branili svoje porodice,narod,OTADZBINU-ako znas sta je to?Kad je pala prva raketa u Somboru posle sat vremena sam dobio poziv i bio u bataljonu,ostavio kuci dvoje male dece sa zenom,otisao da dam i svoj zivot za to,zato bez komentara ako nemas pojma o tome

Kažu

pre 5 godina

Kapetan Dragan u splitskom zatvoru propao ma gore nego Mladić u Hagu a možda ima i on rak a srpski mediji ćute eto juče se javio videolinkom Ustavnom sudu koji odlučuje o žalbi i njegovoj i tužilaštva za pvećanje kazne...ZAŠTO SRPSKI MEDIJI ĆUTE?

Svakom po zasluzi

pre 5 godina

Ante Gotovina imao u 2017g kažu duplo veću zaradu na prodaji tunjevine iz hrvatskog, najčistijeg mora na svetu eto to i japanci shvatili pa im prodaje za suši ma ima zaradu od čistih 5mil.E...

Mare

pre 5 godina

A list 'danas' nazvao Generala lazovom? Kako ih nije sramota 'novinari' 'danasa' prodali se za saku pirinca.Generalu Lazarevicu svaka cast

Milo

pre 5 godina

To je znači još jedna srpska pobeda na Kosovo posle one 1389g pa je zato to sada Republika Kosovo? Pa hrvati i Tuđman su upozoravali, mesecima pre akcije, agresorske Srbe da će radit Oluju a oni se smejali da za to nisu sposobni da im to neće biti Oluja nego samo "vetrić iz guzice" u narodu poznati ko spuvanac, šta se eto i danas hrvati smeju a Srbi kukaju od 95g...pa tako bi i amerikanci upozoravali i terali medijsku propagandu mesecima pre akcije da bude opravdana ko i za bombardovanje...ovaj general Lazarević je načisto puko!

Haško

pre 5 godina

Haški dokazi se ne pokazuju u Srbiji? Ne piše se i ne govori i ne pokazuje se recimo ovaj video o “Prekomernom granatirtanju Knina” koji je bio jedan od ključnih dokaza u odbrani generala Ante Gotovine, grad skoro netaknut: Prekomjerno izgranatiran Knin. dan-dva nakon "Oluje". kolovoz 1995.-Youtube ZAJEDNO ZA HRVATSKU-Youtube https://www.youtube.com/watch?v=y5xIlNlwtYg Isto tako se ne pokazuje ovaj video(Kojeg stalno brišu sa youtube) a koji je bio dokaz u Hagu o tome da je srpska vojska sama pripremala svoje civile za kolone jer je plan bio da ih vodi na Kosovo što je oslobodilo hrvatske generale za "Etničko čišćenje".Uvježbavanje bijega iz Krajine - srpanj 1995-Youtube

Vlah alija

pre 5 godina

Pa bre nije ni čudo što su srbi izgubil sve ratove devedesti kad su vam generali bili ovakvi slućajevi sramota bre pričati ovakve lovačke priče

Branko

pre 5 godina

Ala bi vi po*pusili da vam nije Amera, vi ste njima topovsko meso bez pameti, takav spoj nema nigde na svetu!!!????

Branko

pre 5 godina

Sad su Ameri ojacali, imaju Krsticevica( ministra obrane HR) "BAKANSKOG STRUCNJAKA" za ratovanje, haa haa haa !!!!!!???????

Dragan

pre 5 godina

Dok je srbina na planeti zivog zadatak mu je OSVETA

Lala iz Banata

pre 5 godina

Шта хоћете...? Да НАТО призна да су 1999. добили по... - " ПИЧ.И"...?! Не брините... Добиће још ... - једаред...!! Само да се решимо " прво .... - домаћих" Скотова...!? И којекаквих "жентурача и нарикача у црном"... И шупљоглавих сепаратиста...

Jovan

pre 5 godina

Ma to, samo da se mi jos malo pokoljemo i ispoubijamo medjusobno, je li tako? Pa ce onda nato da vidi sta je sila. Mnogo si mi pametan ti.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Чим је на сцени патриотизам...Ти ми се канда... - "Утроњаш"....?! Ти си... обичан - " Гибаничар"....?!

zoran

pre 5 godina

Ne znamo ni za jednu diplomatsku protestnu notu zbog pešadijskog napada, borbe na karauli Košare sigurno nisu izmišljene. Večno hvala mladosti na otporu i što nije pustila da uđu na teritoriju zemlje koju su branili i veličanstveno odbranili.

Milos

pre 5 godina

Sta mi pises tu porijekla..ja sam srbin..a vi ste u srbiji

White Power

pre 5 godina

Ajde drug zastavnik ne kenjaj. sedeo si u fotelji, a mladi momci ginuli i branili tebe, ostale generalske govnare i bracni par milosevic.

velja

pre 5 godina

ne jedi g**** generala lazarevica i pavkovica sam licno video vise puta na prvoj liniji a gde si ti sedeo u to vreme pa ces sad da prosipas pamet

Mile

pre 5 godina

A ti si kao časni Srbin branio Kosovo? Takvi kao ti su opasni, lupaš kao Maksim po diviziji. Važno je da si napisao komentar, a što blage veze nemaš, to je nebitno. Da ne pričamo da nikada na Kosovu nisi ni bio.

Dejan

pre 5 godina

Za to su amerikanci bili besni pa su smislili da optuže naše generale kako bi im pomutili slavu . Šljam nad šljamom !

zoran

pre 5 godina

Ne znamo ni za jednu diplomatsku protestnu notu zbog pešadijskog napada, borbe na karauli Košare sigurno nisu izmišljene. Večno hvala mladosti na otporu i što nije pustila da uđu na teritoriju zemlje koju su branili i veličanstveno odbranili.

duško

pre 5 godina

Može svako da misli šta mu volja, ali generali Pavković i Lazarević su jedini koji nisu imali poraz od NATO, a pukovnik Zoltan Deni je za života upisan kao komandant raketne baterije koji je jedini oborio F-117 i zauvek ga poslao u zaborav. Heroji sa Košara se nisu krili po tavanima i podrumima da bi izbegli poziv za mobilizaciju i odbili su pešadijski napad sa teritorije Albanije. Sto je izginulo, a oko dvesta teško ranjeno. Večna im hvala.

milano

pre 5 godina

Ljudi a ste bili tamo većina ne zato tišina genaral je u pravu bili smo tamo 99 bilo je mnogo gubitaka Nato vojske.

Slavko

pre 5 godina

Verujem Lazarevicu....A posusnjare koje ga negiraju mogu da mu duvaju i njemu i herojima sa Kosara....A mozda je istim tim posusnjarama krivo sto polako istina izlazi na videlo....Pa "gospodo", receno je,procitajte knjigu Veslija Klarka ako znate ko je on bio.

Ljubo

pre 5 godina

Samo me boli ,sto se mi Srbi pravoslavci ,nikada nismo znali i umeli resiti izdajnika ,placenika ,prelivoda ...i dan danas kao ovce bez cobanina se ponasamo .Zato nas i nema ,ima svega drugog sto nebi trebalo ,a nas mnema pa nema upravo tamo gde najvise treba ,Kosovo i Beograd .

Flash

pre 5 godina

Cemu sada potezanje nase hrabre pobede I tih jadnih I zaboravljenih heroja Pa sprema nam se novi egzodus a mi svi slavimo stare poraze a sta ce mo potpisati I predati do kraja godine ??

jadranin

pre 5 godina

vns@šamarčina onom nato lobisti bivšem pukovniku vojske Jugoslavije Ljubodragu Stojadinoviću, koji je pobegao iz vojske kad se zaratilo, a dpk je uživao u privilegijama bilo mu dobro. šamarčina i onom vojnom kvazi analitičaru Aleksandru Radiću koji je zajedno sa Stojadinovićem u listu Danas izjavio da nije bilo pokušaja nato kopnene invazije.baš me zanima kako je onda zbrisan ceo alfa tim SAS-a na Košarama.Informiši se malo, pronađi na jutjub interviju Pukovnoka Đurkovića komandanta odbrane karaule Košare sa Lazanskim biće ti mnoge stvari jasnije.

Marko

pre 5 godina

Ima jedna stvar samar je bio i meni 2005bio sam posten civil lagali o meni a onda deo vojske strasno boze kakav je to odnos bio sam kapetan ali otisao bez dinara zasto zato sto su tu bile mnoge politicke muljaze od v kostunice jbt koji lazov ni u snu ja tim verovao ne bi

Lala iz Banata

pre 5 godina

Браћо ...Срби...Хероји...Не наседајте на провокације "градских гибаничара" који барут нису омирисали...Не наседајте на НАТО буве, које су донели Американци када су посадили на српски престо Бориса Тадића и бедног Шутановца, који су умислили да је патриотизам: ИЗВИЊЕЊЕ КОЉАЧИМА српске деце и .... - гибаница за вечеру...!!

ZIKI

pre 5 godina

Bravo generale Lazo, konacno je trebalo da neko iznese nasoj javnosti kako smo se i sa kojim snagama borili za KiM. Kao bivsi, a tada aktuelni obavestajac, potvrdjujem sve tvoje informaciji jer smo tada iz vise izvora, pa i americkih, dobili informacije o pripremi i izvodjenju kopnene operacije. Da nismo izdrzali u odbrani KiM sudbina bi nam bila sasvim drugacija jer bi sa nama u Kumanovu razgovarali kao pobednici. Generale dobru temu si otvorio a tvoje zrtvovanje za svoju zemlju ne moze niko osporiti, pa cak i nasi neprijatelju, a nazalost osporavaju je nasa politicka opozicija koji su se za vreme rata krili u zemlji i inostranstvu.

Magla

pre 5 godina

Ni prva a ni poslednja pobeda, procerdana od strane politicara. Dzaba hrabri momci, dzaba hiljade stresova, dzaba luda hrabrost srpskih ratnika kad ih za stolom zastupali ljudi bez morala, bez hrabrosti. Kukavice koje na sve pristaju, kao taj "istina". Istinu znaju oni koji ćute, njihova tišina teških reči boli. Slabići nikad nemogu da shvate ponos hrabrih

SasaV

pre 5 godina

Slava i Vecno Hvala onima koji su poginuli u odbrani Jugoslavije od neuporedivo jaceg neprijatelja. Hvala generalu Lazarevicu na iskrenosti da konacno narod spozna istinu a onima koji to nemogu i nece nije ni zameriti,nisu Srbiji problem oni za koje znamo da nam rade o glavi,problem su oni koji im pomazu i podrzavaju....

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija