• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Goran Šarić

05.07.2018

11:45

SRPSKI DVOGLAVI ORAO I ALBANSKA PRAZNOGLAVA KOKOŠKA: Hrvatski istoričar i teolog OBJASNIO ŠIPTARIMA KO I ŠTA SU!

Društvo

SRPSKI DVOGLAVI ORAO I ALBANSKA PRAZNOGLAVA KOKOŠKA: Hrvatski istoričar i teolog OBJASNIO ŠIPTARIMA KO I ŠTA SU!

Podeli vest

Nema naroda bez simbola, ali ima veštačkih nacija koji nemaju svoje simbole, pa su prisiljeni ukrasti tuđe. Kad ti je bečki dvor formirao nacionalni identitet, najbolje je ukrasti srpske simbole

Ovih dana čitav svet obišle su slike albanskog igrača koji rukama pravi znak dvoglavog oral, a ujedno i velike Albanije koja ima oblik orla. Odakle Albancima dvoglavi orao na grbu, otkriva hrvatski istoričar i teolog Goran Šarić. 

Prete da će ga ubiti!

Istoričar, dr Goran Šarić u nemilosti je hrvatskih istoričara i tamošnje javnosti jer dokazuje da su Srbi potomci Ilira starosedelaca Balkana, kao i da se može pratiti veza stanovnika Lepenskog vira i Vinče sa današnjim stanovnicima Srbije i Balkana. Šarić je usrtvrdio i da je poslednje veliko ilirsko carstvo na Balkanu bilo carstvo srpskog Cara Dušana.
Zbog svog rada i prosrpskog stava Albanci mu prete smrću jer je naučno dokazao da nisu Iliri.

Krajem 19. i početkom 20. veka najveća fobija Austro-Ugarske i Vatikana bila je Srbija. Radili su sve da spreče prelazak Srbije preko Drine i izlazak na Jadran. U tu svrhu formirali su naciju od raznih nomadskih plemena različitog jezika, različite vere, različitog porekla i nazvali ih Albanci. 

Ta novostvorena nacija trebala je svoje heroje i simbole. Za simbol su im izabrali dvoglavog orla sa grba Nemanjića, a kao glavnog nacionalnog heroja preuzeli su srpskog kneza Đurađa Kastriotića Skenderbega, poreklom iz srpske porodice Brankovića. Skenderbegovi roditelji nisu se zvali Ramuš i Ljuljeta, nego Jovan i Vojislava.

Dvoglavi orao jedan je od najstarijih srpskih simbola i poput ocila, simbolizira spajanje dva sveta - duhovnog i zemljaskog. Simbolizira i prožimanje istoka i zapada, kao u onoj poznatoj rečenici koja se pripisuje svetom Savi: „Srbija je istok na zapadu i zapad na istoku." Nalazimo ga već kod Hetita u Maloj Aziji u drugom milenijumu prije nove ere. Hetiti su bili narod srodan Srbima i Slavenima, koji su današnjoj Turskoj nametnuli svoju vlast lokalnim semitskim i huritskim plemenima.

SRBI SKIDAJU PRIŠTINSKE UNIFORME, SLUTE OPASNOST ZA SEVER?! Tači i Haradinaj im uzalud nude pare da UDARE NA BRAĆU!

Za vreme rimskog carstva koristili su ga i rimski carevi. 19 rimskih careva rođeno je u Srbiji. Jedino je u Italiji rođeno više rimskih careva, nego u Srbiji. Jedan od njih bio je i Gaj Valerije Licinijan Licinije, poznat po Milanskom ediktu koji je hrišćanstvu dao ravnopravnost, kojeg je doneo zajedno sa još jednim rimskim carem iz Srbije, Konstantinom iz Niša.

Prema predanju i drevnim rodoslovima, Nemanjići su vodili poreklo od cara Licinija. Dvoglavi orao bio je simbol Nemanjića, ali i ostalih srpskih srednjovekovnih porodica: Lazarevića, Mrnjavčevića, Kastriotića... Suprotno od onog što papagajski ponavljaju istoričari u Srbiji, dvoglavi orao nije vukao poreklo iz Vizantije koja pod tim imenom nikad nije ni postojala, nego ga je srpsko plemstvo isticalo kao dokaz svoje nezavisnosti i prava na presto u Carigradu. Sutra će ti isti istoričari učiti srpsku decu da su Nemanjići u stvari Albanci, "Nimani".

Printskrin

Kako je srpska srednjovekovna država svoj epicentar imala u današnjoj severnoj Albaniji i na Kosovu, tako je Austro-Ugarska najpoznatiji simbol srpske srednjovjekovne države pripisala novostvorenoj albanskoj naciji. 

OPASNO! LONDON SPREMA ODMAZDU PREMA SRPSKOJ: Banjaluka mora pasti, a Rusija ne sme imati nikakav uticaj!

Ali simbol se otvara nama onoliko koliko smo se mi spremni otvoriti simbolu. U rukama Albanaca (koji toliko voli Kosovo i Albaniju da je više puta odbio poziv da igra za tzv. Kosovo i igra za tuđu reprezentaciju) dvoglavi orao ne predstavlja čežnju Srba prema carstvu nebeskom, ne predstavlja stapanje istoka i zapada, duhovnog i fizičkog, u njihovim rukama to je praznoglava kokoš napunjena lažima vatikanske kuhinje i bečko-berlinske istoriografije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nile

pre 5 godina

On ti je Srbin iz Rijeke i teolog i istoričar i očito jugosoven....i pokretač nove teorije da Sloveni ne postoje nego da su to Iliri zato jer je analiza gena pokazala da je Slovena u RH najviše u Evropi čak 70% a u Srbiji samo 33% i da Stbija ima najšareniju kartu u Evropi pa treba sada cela teorija da se menja ali neće moći dok je za dvoglavog orla sve jasno.

Trtica

pre 5 godina

A ti si ocito pobornik i zagovornik pavelicevih teorija i dela! To sto si napisao ravno je gebelsovim pamfletima!

Vera

pre 5 godina

Zna li neko uopšte šta znači taj dvoglavi orao i zašto nije normalan "jednoglavi"? Simbolika je jasna, 4C je Vizantijski simbol "Car careva carstvom caruje", šta je masonski naziv za Sotonu koji caruje, Zemaljskim carstvom jer Isus Hrist je Kralj nad kraljevima koji kraljuje, Kraljevstvom Nebeskim. Tako i dvoglavi orao je isto Vizantijski simbom i znači, jedno telo a dve glave, koje gledaju svaka na svoju stranu ili jedna u drugu da se kolju, što je čisti simbol, masonske pobede i raskola crkve u 11veku a znači a šta drugo nego jedna crkva koju podeliše i ode svaka na svoju stranu. A pošto su se Srbi sa sv. Savom, obrnuli Vizantiji i izdali Papu i ostalu braću Slovene od nje su dobili SVE i 4C i dvoglavog orla i veru i pismo ćirilicu, koju koriste samo pravoslavci, baš zbog veće podele i pismom posle vere a dobili su od nje i carstvo, koje je jedno vreme, bilo i na celu Grčku kada su predali vlast da se sa Srbima zaštiti Vizantija od Osmanlija, zbog čega su i Srbi ginuli i na Kosovo polje...sve je tu jasno ko hoće da vidi.

robin hud

pre 5 godina

@Vera. Uz duzno postovanje, malo ste pobrkali cirilicu i latinicu sa ovim 4C ! To nije 4C nego 4S ali se naravno na cirilici pise kao 4C pa stoga ni ne stoji to vase tumacenje ! Sve ostalo je nepotrebno objasnjavati sem ako niste znali na nasim prostorima je prvo nastala glagoljica ili cirilicno pismo da bi onda postepeno latinca sa zapada sve vise i vise preuzimala primat !

Andro80

pre 5 godina

Ti si nesto debelo pobrkala... 4 Ocila oznacavaju car careva caruje carevima i misli se na Boga jedan je car iznad svih zemaljskih careva .. dvoglavi orao potice jos iz Rimske imperije... a da teorije zavere su u pitanju .. sto se tiče Albandkog orla ... on jeste Srpski grb i Senderbeg je(turski naziv) zapravo bio Srbin.. alb. zastava inače je bila njegov grb na stitu!!!

Petar

pre 5 godina

Ако су 4С пореклом из Византије, откуд онда тај симбол на капијама Дрездена? Да није и Саксонија била под утицајем Византије у 13. веку?

maki

pre 5 godina

@Vera 4c su bili Jos pre vinzantije I to 4c je zapravo mesec jer u jednoj godini pokaze 4 x c a to c ne znaci vista poput sloge i to sto ti kazes pozdrav od ilira

Vera

pre 5 godina

Nego šta uopšte znači taj dvoglavi orao i zašto nije normalan, "jedonglavni"? Simbolika je jasna, 4C je Vizantijski simbol "Car careva carstvom caruje", šta je masonski naziv za Sotonu koji caruje, Zemaljskim carstvom jer Isus Hrist je Kralj nad kraljevima koji kraljuje, Kraljevstvom Nebeskim. Tako i dvoglavi orao je isto Vizantijski simbom i znači, jedno telo a dve glave, koje gledaju svaka na svoju stranu ili jedna u drugu da se kolju, što je čisti simbol, masonske pobede i raskola crkve u 11veku a znači a šta drugo nego jedna crkva koju podeliše i ode svaka na svoju stranu. A pošto su se Srbi sa sv. Savom, obrnuli Vizantiji i izdali Papu i ostalu braću Slovene od nje su dobili SVE i 4C i dvoglavog orla i veru i pismo ćirilicu, koju koriste samo pravoslavci, baš zbog veće podele i pismom posle vere a dobili su od nje i carstvo, koje je jedno vreme, bilo i na celu Grčku kada su predali vlast da se sa Srbima zaštiti Vizantija od Osmanlija, zbog čega su i Srbi ginuli i na Kosovo polje...sve je tu jasno ko hoće da vidi.

Branko

pre 5 godina

Mi to znamo, ali to treba nacrtati Hrvatima i Siptarima pa je pitanje dali ce i onda razumeti!!!????? Hrvati svoju " ISTINU I ISTORIJU " prave i za nju glasaju u saboru, haaa haaaa haaaa !!!!????? Da nemju Blajburg, oni bi u Saboru doneli odluku da " 2 SVETSKOG RATA" nije ni bilo!!!!??????

Šah Mat

pre 5 godina

Hrvatska šahovnica(prva bela kocka) u bazilici u Jeruzalemu(1910g) : www.hkv.hr/images/stories/Slike05/Slavonija_5/46_Bazilika_Usnuća_Marijina_Jeruzalem.jpg Hrvatska šahovnica (prva bela kocka) na krovu Crkve sv.Marka u Zagrebu(13vek): https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/St_Marks_Church_Zagreb.jpg Portal Hrvatskog Kulturnog Vijeća: Šahovnica iz Vučedola stara oko 3000g: www.hkv.hr/reportae/lj-krinjar/19096-intelektualne-prostitutke-simboli-grba-kraljevine-slavonije-4-4.html

Kamen

pre 5 godina

Znaš kako kažu hrvati, tko svoju povijest u kamenu piše tu ne može neko prošlost da izbriše...Hrvatska Krstionica kneza Višeslava iz 8veka na njoj je krst sa Hrvatskim pleterom: zadarski.slobodnadalmacija.hr/Archive/1572/2016/07/10/1_krstionica_viseslav2-280616.jpg A danas je taj krst na tabli HOS-a sa pokličem Za dom, spremni: www.portalnovosti.com/img/media/image/w407vkkw3mf44h3mrbcsckx3kms.jpg I na spomeniku hrvatskim braniteljima Bijeli Križ u Vukovaru: static.panoramio.com/photos/large/82402147.jpg

Branko

pre 5 godina

Znas kako kaze narodna poslovica " Sacuvaj me Boze, KUGE I HRVATA"!!??? Kazu da zsu Hrvati hrabar narod," NE BOJE SE NI STIDA NI SRAMA"!!!!?????

Maja

pre 5 godina

Jadni vi Hrvati. Nikada kraljeve niste imali, nikada loze kraljevske niste imali uvijek podanici, titule vam davali okupatori. gdje su vam ti preci vaših kraljeva? Izmišljate istoriju, nošnje "vladara", pravite turističke atrakcije za turiste koji i onako pojma nemaju o tome. valjda ste se saživjeli sa lažima kao i inače. A otkud vi na ovim stranicama, e šta rade kompleksi. Znam da cvrčite u vlastitoj ržnji i tome se radujem jer ćete od nje i izgoriti, a glava vam se stalno na Srbiju okreće. Mi smo toga pošteđeni, bar smo ljudi.

Branko

pre 5 godina

Nas Srbe osudjuje zapad ako niste znali!!!???? Vas Hvate u BiH je osudio Medjunarodni sud!!???? VI HRVATI STE JEDINI U SVETU IMALI LOGOR ZA DECU, JEDINI STE IMALI NDH KOJA JE BILA U SLUZBI HITLERA, ZLOCINI U BIH, I HR KOJE STE RADILI" Kkav ste vi narod idete u crkvu i veujete u boga a cinite zlocine, to samo moze ljigav narod!!????

Trig

pre 5 godina

Nasao ti,ujak,da pljujes na nas.Najveci zlikovci i fasisti na ovoj planeti.Gadite mi se.Fuj.

Branko

pre 5 godina

Koji je to za vas Hvate zvanican, onaj sto je oslobodio Gotovinu i Markaca ili onaj sto je osudio 6 Hvata iz BiH za udruzeni zlocinacki podhvat, ili onaj Medjunarodni sto je presudio Piranski zaljev,a koji vi naravno ne priznajete jel vam ne odgovara presuda!!!!?????? Vi nekom drzite predavanje o pravdi!!!?????

Trtica

pre 5 godina

Zasto vredas coveka!? Imas li nesto da kazes na ovu temu !?

Branko

pre 5 godina

Vi Hrvati ste bolestan narod, jedini ste u svetu imali logor za decu, jedina drzava u svetu NDH je bila u sluzbi Hitlera, zar ste zaboravili tko je on ili mozda i njega slavite kao Blajburg!!!!!???? Vi hrvati idete u crkvu i verujete u boga koji vam kaze "ne ubij" a vi posle crkve cinite zlocine, pa ti sad vidi!!!!????

svejelaz

pre 5 godina

svet i hrvati i svako zna da vizant je pravoslavna crkva i nije srpska.ni grcka to su skoro svi albanci vi ste to pravoslavstvo uzeli iz albanaca i otisao od juga pa na gore i sad imate aleksandar na rusiu na srbiu koji nemaju veze sa aleksandrom.najstariji orao dvoglavni je albanski.

Dado

pre 5 godina

Budaletina,koja ništa nije uspio u životu šta god je zapoceo je usrao,piše gluposti to je u rangu onog istoricara koji je tvrdio da djevica Marija potice iz neke Srpske loze

Miroslav

pre 5 godina

Misli ti sta hoces al cinjenice kazu da su srbi narod najstariji na balkanu. Siptari su sa kavkaza stigli u danasnju albaniju.

raska

pre 5 godina

Znaju to i Srpski istoricari, ali ne smiju tako nesto da pisu i govore. Ima i izuzetaka kao: Deretic, Petrovic, Vidojevic, Lucic i drugi koji su vecinom gosti na malim TV stanicama.

Dragan

pre 5 godina

Mozda bi ovom casnom coveku u vladi trebalo dodeliti orden.

Pastrovic

pre 5 godina

Saric mora da bude "brat Hrvat" da ga braca ne bi preklala, kako inace vole da kolju sizmatike. Sreca po njega sto je studirao vjersko-katolicki faks, inace...!?

SS

pre 5 godina

E je.i ga kad potomak austrougarske monarhije,brani srpske ideale.

Marcco

pre 5 godina

S obzirom da je Skenderbegov otac zamonašio na Hilandaru a ime njegove majke je sasvim jasno (Vojislava od Brakovića), sve je jasno. S druge strane, ko je nama Srbima kriv što od nas samih nastaju nove nacije. I ne samo da nastaju nove nacije već takvi preobraženi Srbi postaju najveći neprijatelji Srba. Delimo se kao amebe do te mere da je to već slučaj za psihijatriju.

Branko

pre 5 godina

Vazno je da Hrvatima odgovara tamo neki pokatoliceni Srbin i "NAVODNI ISTORICAR " koji je izneo neke tvrdnje da je Jasenovac bio " RADNI LOGOR i ZABAVISTE ZA DECU " a Hrvatima takva istina odgovara!!!!????? Kad je to biotako lep logor zasto ustase nisu vodile svoju decu u taj logor, koji su oni bolesnici!!!!!????????

Milan

pre 5 godina

Svajcarci dovoljno vam je bilo da ste gledali kako oni (siptari) pevaju vasu himnu sa ljubavlju ali ne otvaraju usta to je novi nacin iskazivanja ljubavi prema drzavi za koju igraju.

Danilo

pre 5 godina

Oni nisu ni pevali njihovu himnu. Od jedanaest igrača, samo trojica su pevala himnu.

Nikola

pre 5 godina

Dvoglavi orao je simbol borbe istoka i zapada, Pravoslavlja i Katoličanstva i ništa drugo i ništa dobro nema u tom simbolu......

Jasmina

pre 5 godina

Dvoglavi orao simbolizuje svetovnu i duhovnu vlast, a to su monarh i patrijarh, ili je to sjedinjeno u jednoj licnosti kao sto je bio vladika Petar ll Petrovic Njegos.

Velikaya Horvatiya

pre 5 godina

Šta taj pametni hrvatski Srbin iz Rijeke kaže na ovo od braće Rusa? Najstariji dokaz sa Hrvatskim imenom još iz 3veka je epigrafski natpis Tanajske ploče, koje je 1853g u gradu Azovu(Rusija-staro ime tog grada Tanais) našao, ruski arheolog Pavel Mihailovič Leontjev a danas se čuvaju u muzeju Ermitaž u Sankt-Peterburgu a na jednoj ploči piše Horvatos... https://hr.wikipedia.org/wiki/Tanajske_ploče Ruski naučnik Aleksander Mayorov je sa svojim kolegama iz Petrogradskog Univerziteta napisao knjigu 2006g o Hrvatskoj državi iz 3-6veka a iz nekog razloga se o tome još nesme pisati... Croative.net ‘Velikaya Horvatiya’ – od Moskve do Crnog mora, od Kavkaza do rijeke Tise!

Dimitrije

pre 5 godina

Jak ti je izvor podataka - WIKIPEDIA!!!!! Pa bolje da se pozoveš na Mikijev zabavnik ili slično

Marcco

pre 5 godina

Kada to kaže hrvatski istoričar onda je to vest a kada sam ja rekao da "Švajcarci" mašu Nemanjićevim grbom, onda niste ni komentar hteli da prenesete...

Ivana

pre 5 godina

Istorija je samo jedna,a kopiranje moze svako!Srbija ima bogatu istoriju za razliku od njih kome pripadaju samo žuta kuća,i šota!

Rade

pre 5 godina

Svaka čast gospon Dr Goranu Šariću.Divno pošten i hrabar naučni istraživač!!! Iz neutralnog ugla i hiperperpedikularne (normalne) perspektive obzanio je istinite i objektivne istorijske fakte!!!

Nepoznati

pre 5 godina

Драгољуб П. Антић КОНТИНУИТЕТ ВИНЧАНСКЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ Научна студија која све те лудости о сеоби чини смешним.

Vitez Koja

pre 5 godina

E Boze dragi cime se ovaj narod zamlacuje.Ovaj prof kao da ga je Deretic poducavao.Ma pustite te gluposti i dajte narodu posla da zaradi za hleb i koliko toliko pristojan zivot.Pustite ove suplje price.

Trtica

pre 5 godina

Tebi i pristaje ovo ime sto si se potpisao....o onaj iz crtaca je isto gluuuuppp ko noć...

Ljubo

pre 5 godina

Lep tekst za da se podsetimo ,mnogo toga se zna ,mnogo toga drugi znaju ,kazu ponekad malo o tome ali sa stidom.Smesno kako se odmah uzruje hrvatici i komunjare kada izadje neki ovakav tekst .Samo nema nam srece dok sve ne kazemo ,samo istinu ,ne o Nemanjicima ,vec o tom lesu sto lezi na Dedinju .Tada ce se otvoriti brava za sve sakriveno .Tada cemo tek biti otkljucani mi Srbi za oprost grehova .Do tada ,Bog nas je otpisao i to sa pravom....Isuse Hriste smiluj se na Srbe.

Gavrilo

pre 5 godina

Čuj hrvati narod. Dobar vic. Koji će njih same proganjati dok postoje.

Mark

pre 5 godina

4 ocila stoje na slikama Rimskog Boginje Serbone, Antička slika Ahila takodje pokazuje sa 4 ocila na kaišu ... sve su to Serboni

Raska

pre 5 godina

Ovo je potpuno normalno i istinito sta je covek ispricao i sta ce jos da se cuje istinito o Srbima, sto su komunisti godinama skrivali i jos uvek skrivaju. Danas si nekakav heroj ako se usudis nesto istinito reci, kome treba istina danas.

DAJCE

pre 5 godina

BAS STE GLUPI I SNESNI ISTINA DE ZNA.DANAS NE MOZEZ DA TAKO BEZOBRAZNO LAZES IMA INTERNET I SVAKI PODATAK KOJI HOCES.ALBANCI SU ILIRI I NISU NIKAKVI JUZNI SLOVENI.IMAJU SVOJU KULTURU I ILIRSKI JEZIK. SRBI SU PROSTO VARVARI.

Jose Luis Hernandezovic

pre 5 godina

Djuradj Kastriotic ahhahhaaa.....Angela Merkeltic, Donald Trumpovic, Emanuel Macrontic. To je kad srbi koji su dosli iz Karpatatima u 7 vekom pise u istorije Albanaca.

bildeu

pre 5 godina

decko sedi jedan, procitaj malo o Branilovicima koji su starosedeoci oko doline Pive- poreklo Skenderbega Kastriotica pa onda nesto pricaj

Sasa Stojkovic

pre 5 godina

Ovo nije albanski orao nego sojka ptica.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Rusima prekipelo! Ovo će brutalno kazniti! Erdogana čekaju teška vremena: Najavljena velika promena u odnosima Turske i Rusije!
NIJE MU OVO TREBALO

Rusima prekipelo! Ovo će brutalno kazniti! Erdogana čekaju teška vremena: Najavljena velika promena u odnosima Turske i Rusije!

Turska već dugo pokušava da pregovara o miru u Ukrajini, ali u stvarnosti je saučesnik terorizma, tvrdi ruska Pravda. Teroristički napad na Krokus će zauvek promeniti ruske pristupe Ankari, navodi list i dodaje da je "Turska je sedište ukrajinske Glavne obaveštajne uprave za pripremu terorističkog fronta u Ruskoj Federaciji".

28.03.2024

12:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija