• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Komersant/Alo.rs

21.07.2018

22:42

ŠIPTARI BESNI NA TAČIJA I HARADINAJA: Oni su Srbi, ŠOK ISTRAŽIVANJE O POREKLU ALBANCA zaledilo Prištinu!

Društvo

ŠIPTARI BESNI NA TAČIJA I HARADINAJA: Oni su Srbi, ŠOK ISTRAŽIVANJE O POREKLU ALBANCA zaledilo Prištinu!

Podeli vest

Kosovski Albanci, uključujući i njihove lidere Tačija i Haradinaja, imaju srpske krvi, a to ih nervira!  Mustafa Nanos, novinar i politički analitičar iz Albanije, izneo je tvrdnju da Albanci sa Kosova i Metohije imaju srpsko poreklo, što je, logično, izazvalo burne reakcije među njima jer im ne prija da čuju tako nešto

Istovremeno, Mrdmend Meja, univerzitetski profesor sa Kosova, podelio je na Fejsbuku studiju koja se bavi pitanjem porekla Albanaca. Na osnovu te studije izgleda da je poreklo Albanaca blisko grčkom, sicilijanskom, vlaškom, dok je više od 60 odsto gena Albanaca približno isto kao kod Srba, preneli su prištinski mediji. 

Božidar Kljajević, poznati beogradski etnolog i istoričar, prokomentarisao je za "Alo" tu studiju navodeći da je veoma realna. 

PANIKA U CRNOJ GORI, ŠTA JE PUTIN REKAO TRAMPU O MONTENEGRINIMA: Milogorci u neverici, plaše se da ih je Tramp prodao!

- Albanci kojima ovo nije prijatno da čuju treba da se pomire sa istinom. Ne znam da li baš 60 odsto njih ima srpske gene, ali 40 odsto je sigurno. Albanci vode poreklo iz oblasti koja se zvala Albana, a nalazila se na južnim delovima Kavkaza i Kaspijskog mora, odatle su došli u 12. ili 13. veku i naselili se u južne delove Epira. Posle su pokušali da pređu u južnu Italiju i na Siciliju, pa je jedan deo njih uspeo, a deo je vraćen. Ti što su ostali u Epiru bili su deo skitačkih plemena bez jezika, tradicije, ičega, i otišli su na sever u albanske planine - objašnjava istoričar i nastavlja: 

NATO PLETE MREŽU OKO SRBIJE i želi novu gvozdenu zavesu OD BALTIKA DO MEDITERANA!

- Dolazak Turaka tada su prihvatili kao olakšanje i prvo su poturčeni Srbi koji su živeli na prostorima Albanije, bilo da su pravoslavci ili katolici, a kasnije su Turci nastavili osvajanja na sever i albanizovali su se svi. Na prostorima severne Albanije imate albanska plemena Hoti, Kastrati, Klimenti, Krasnići, a oni svi imaju srpsko poreklo, kao i pleme Gaši, oni su čak u rodu sa Bjelopavlićima i Dukanićima. Skenderbeg je srpskog porekla, deset kolena iza njega su sami Srbi. Ta analiza je samo potvrdila da smo jedan narod sa različitim imenima. Naš prvi svetac Jovan Vladimir sahranjen je u Albaniji i taj grob čuvaju neki čestiti Albanci. Isto tako su Makedonci kompletno poreklom Srbi, a ni oni danas to neće da priznaju - objasnio je istoričar. 

AMERI PRESEKLI! TRAMP ZATRAŽIO PODELU KOSOVA! Haradinaj pretio ratom pa se posle izvinjavao, TAČI SPREMAN DA POSLUŠA!

Jovica Krtinić, predsednik Društva srpskih rodoslovaca "Poreklo", navodi da se Albanci nerado testiraju, pa se u ovom momentu ne može pouzdano odrediti njihovo poreklo.

- Teško je utvrditi tu genetiku jer su se Albanci mnogo manje testirali od Srba, ali po podacima kojima sada raspolažemo, vidimo da se razlikuju Albanci u Albaniji i oni na Kosovu. Mi trenutno radimo studiju o tome, ali pouzdane rezultate nemamo jer se testiralo samo pedesetak Albanca - naveo je Krtinić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
paramonte

pre 5 godina

Istrazivanje je pokazalo ko su zapravo,prijalo im to ili ne.

paramonte

pre 5 godina

Normalno da postoji razlika izmedju albanaca iz Albanije i onih sa Kosova,kosovari imaju srpske krvi.

Saradžogla

pre 5 godina

Na Kosmetu i vrapci znaju da je Hašiš Tači srbin iz familije Danilović.Njegov pradeda pop Radosav Danilović je IZ KORISTI prešao u islam sa novim imenom Jusuf Tači.Nije dobio nikakvu značajnu funkciju jer je korišćen za širenje islama kao sluga.Srećom nisu svi Danilovići prešli u islam i danas žive u jednom gradu Srbije.Pomenuti Radosav ili ti Jusuf je imao četiri sina od kojih jedan je deda Tačija.Inače Tači ne krije da je srbin.PAŽNJA ... On nije POREKLOM srbin već jeste srbin.Izraz POREKLO znači kada čovek dođe iz Valjeva u Beograd kaže se DA JE POREKLOM IZ VALJEVA ako nastavi da živi u Beogradu.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija