• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mediji/Informer

02.10.2018

18:53

KOTORANI IŠAMARALI MILOGORCE, SAMI OČISTILI GRAD OD SRAMOTE i poručili da će se ujediniti sa Srbijom!

Društvo

KOTORANI IŠAMARALI MILOGORCE, SAMI OČISTILI GRAD OD SRAMOTE i poručili da će se ujediniti sa Srbijom!

Podeli vest

Savesni građani Kotora, koji drže do tradicionalnih vrednosti svojih predaka, očistili su svoj grad od uvredljivih plakata

Podsetimo, plakati "Nikad više 1918? kojima je na najvulgarniji način prikazano oslobođenje od strane srpske vojske, osvanuli su širom Crne Gore.

Kotorani su međutim, pokazali da se ne slažu sa revizijom istorije koju podmeće režim.

Kako saznajemo od građana Kotora, oni su sami, bez organizovane akcije od strane lokalnih vlasti i političkih subjekata očistili grad od, kako prenosi IN4S, "šporkavih plakata".

- Zar da se u srpskom gradu, kojeg su svi krali i okupirali, naši preci se nazivaju okupatorima - e to neće moći!

Ovde se ne veličaju oni koji su dolazili i pokrali sve što su mogli odneti iz Boke, a blate naši preci, oslobodioci i ujedinitelji.

VUČIĆ ZA TASS: Dobili smo sve što smo tražili, Putin i ja smo se o svemu složili!

Sa tim šporkavim plakatama smo uradili ono što se očekuje od nas i tako ćemo nastaviti u uslovima okupacije. A daće Bog da se onda ujedinimo opet sa Srbijom, a i sa vama Crnogorcima, ako se popravite, rekao je za IN4S jedan od učesnika čišćenja starog nemanjićkog grada.

Povodom plakata sa natpisom "Nikad više 1918" u više crnogorskih gradova uz koje je objavljen i tekst u kojem se Srbija optužuje za "nemilosrdnu odmazdu i represiju nad narodom Crne Gore" u prvoj polovini prošlog veka, istoričar Čedomir Antić ukazuje da sve što se dešava nije usmereno protiv Srbije, nego protiv Srba u Crnoj Gori, kao i da je ovo problem crnogorske vlasti zasnovane "na mržnji i laži".

- Njihov cilj je da mržnjom i zavadama među crnogorskim narodima zabetoniraju vlast - naglašava Antić.

 

SAD PRETE RUSIJI: Obustavite razvoj novih raketa ILI ĆEMO IH SILOM UKLONITI!

On ističe da Srbija nije ni okupirala, niti kolonizovala Crnu Goru, te da je, naprotiv, u Jugoslaviji Crna Gora samo dobila.

- Podgorička skupština je najreprezentativnija i najdemokratskije izabrana skupština Crne Gore prije 1990. godine. Srbija je i sama bila okupirana i nije imala dovoljno resursa da se bavi teškim nasleđem krvave vladavine Petrovića. Kralj Nikola je 1916. godine pobegao iz svoje zemlje i ostavio je na milost neprijatelju -"rekao je Antić.

Akademik Matija Bećković kaže da je za ujedinjenje Srbije i Crne Gore 1918. godine bilo "nešto manje od 100 odsto stanovništva" i ističe da nema nijednog od sadašnjih protivnika tog ujedinjenja da mu ded nije bio za to.

- Kada se pogleda spisak poslanika Velike narodne skupštine srpskog naroda, nema nijednog kraja koji nije bio zastupljen najuglednijim predstavnikom na čelu sa mitropolitom Dožićem i Markom Dakovićem, koji je slovio za novog Marka Miljanova - rekao je Bećković za Večernje novosti.

STOLTENBERG PORUČIO MAKEDONCIMA: NARODE KO TE JE*E - MORAŠ U NATO!

On ukazuje da "sadašnju polemiku vode sami sa sobom", kao i da je taj fenomen najbolje formulisao predsednik Matice srpske kada je rekao da je reč o istrazi predaka.

- Kad bi se sa one fotografije učesnika podgoričke skupštine povukle linije ka njihovim srodnicima, ne bi ostala nijedna kuća koja ne bi bila zastupljena i čiji poslanik ne bi bio nečiji đed, brat, stric, ujak - naglašava Bećković.

On kaže da su, uostalom, svi u Crnoj Gori "rod rođeni".

- Ideja da nisi Srbin, ako si Crnogorac nije pala na um Hercegovcima ili Sremcima ili Banaćanima ili Bačvanima. Ali nije kasno da neko objavi - ja sam Šumadinac, nisam Srbin - upozorava Bećković.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Postar

pre 5 godina

Nedajte se braco!Ljubimo vas...tesko breme nad vama! Ne mozemo sada da vam pomognemo, ali cera ce mo se jos..

SRBIN sa sjevera CRNE GORE

pre 5 godina

Hvala vam braco Srbska sa primorja Crnogorskog, vrijeme se blizi ako Bog da da svi zajedno udarimo na vjekovne dusmane, vatikance i nihove okrajke.Nek vas Bog blagoslovi i da vam snage i mudrosti do skorasnjeg naseg ujedinjenja,,,,,

Na zalost

pre 5 godina

Na zalost zlocin se stvarno dogodio a posle Bozicnog ustanka u Crnoj Gori. To i Cedomir Antic dobro zna ali prikriva cinjenice. To se ne moze podvesti pod nacionalni sukob nego dinasticki i cinjenicu da je Crna Gora izgubila vekovnu drzavnost. O progonima i zlocinima pisala je i tadasnja srpska stampa. Takodje je istorijska cinjenica da Crnu Goru nisu oslobodile srpske jedinice nego su paradno umarsirale u vec slobodne radove Braca smo al brat bratu cesto oko vadi.

MILETA

pre 5 godina

KOLIKO SE RAZUMEM U ISTORIJU MI SRBI SMO KRIVI STO VI U CG. DANAS NE NOSITE BELE KAPICE.

Ljiljana

pre 5 godina

Naravno da su crnogorci srbi. Sta je sa njima? Ja sam 73godine stara I tako je bilo svih 73godine. Ko je od vas "crnogorci" zapoceo ludilo? PROBUDITE SE! Pozdravi od srpkinje.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija