• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

28.12.2018

14:58

TOMPSON SE ZAORIO SA RADIJA SUBOTICA: "Vratit će se Ivan s tisuću momaka..." Građani ŠOKIRANI ustaškom pesmom kojom se poziva na UBIJANJE SRBA!

Društvo

TOMPSON SE ZAORIO SA RADIJA SUBOTICA: "Vratit će se Ivan s tisuću momaka..." Građani ŠOKIRANI ustaškom pesmom kojom se poziva na UBIJANJE SRBA!

Podeli vest

"Vratit će se Ivan s tisuću momaka, pjevat će se pjesme naših kuprešaka". Ovi stihovi deo su proustaške pesme Marka Perkovića Tompsona koja se, verovali ili ne, juče zaorila sa Radija Subotica, ostavivši slušaoce u neverici.

Čak i da ne znamo o čemu govori pesma, sama činjenica da je izvodi jedan od najvećih mrzitelja srpskog naroda, hrvatski pevač Tompson, bila bi dovoljna za osudu Radija Subotica, radio stanice koja bi trebalo da služi kao gradski servis ovog grada.

Stvar je još crnja ukoliko znamo o čemu ova pesma peva.

 

 

U pitanju je pesma "Moj Ivane" koja, kao i većina Tompsonovih pesama, veliča ustaštvo i zločine nad Srbima. U ovoj pesmi glavni motiv je ustaška "Crna legija", koja se 1942. godine borila protiv partizana na Kupresu, pričinivši pritom brojne zločine nad srpskim civilima.

Foto: Facebook printscreen

 

Crna Legija je bila ozloglašena ustaška jedinica koja se za vreme Drugog svetskog rata borila za istrebljenje srpskog tj. pravoslavnog življa, na teritoriji Bosne i Hercegovine, koja je tada bila u sastavu zloglasne Nezavisne Države Hrvatske.

Po svojoj monstruoznosti i svireposti nalazili su se u samom vrhu ustaških zlikovaca, zajedno sa Handžar divizijom.

Ovo nije jedina simbolika u pesmi. Pola veka kasnije u ratu u BiH 1992. godine, hrvatska vojska napada Kupres. Pripadnici hrvatske vojske upadaju u srpska sela u Kupresu i ubijaju srpske civile koje su zatekli, ili ih odvode u logore. Istovremeno pale srpske kuće, i sve to u uniformama sa slovom "U", baš kao i ustaše u Drugom svetskom ratu.

Foto: Facebook printscreen

Tekst potpisa

Iako je ovaj subotički radio dobio veliki broj žalbi od slušalaca, pa i pojedinačna žaljenja zbog incidenta, zvaničnog izvinjenja na portalu ili na Fejsbuk stranici nema, a pokušaji medija da stupe u kontakt sa redakcijom radija bili su, za sada, bezuspešni.

USTAŠE BRUTALNO ISPALJENE! Ništa od aviona F-16, DOGOVOR PROPAO, pljuštaće ostavke!

Ipak, revnosni Subotičani ne planiraju da puste da ovo tek tako prođe.

SADA JE SVE JASNO! Davor Dragićević otišao u Sarajevo da NAPADNE SRBIJU!

Subotičanin Branko Ćirjaković već je podneo krivičnu prijavu protiv čoveka koji je na jednom od kolektivnih gledanja utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu nosio majicu sa Tompsonovim likom, ali je tužba odbijena, jer je sudija procenio da nema elekmenata širenja nacionalne i verske mržnje.

- Na javnom servisu Subotice se pušta pesma bez ikakvih problema. Nemoguće je da će i ovo da prođe bez ikakvih posledica - kaže Ćirjaković koji planira protiv radija da podigne prekršajnu prijavu.

POGLEDAJTE JOŠ: Raskrinkavanje izveštaja HRT o protestima u Beogradu




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

" PA TO NE SMETA OVI NASIM LUDIM OPZICIONARIMA POSTO IH JADRANKA KOSOR PODRZAVA. DOBRO NISU SMISLI DA I TOMSONA DOVEDU NA SVOJE SKUPOVE, NEBO SE ON BAS PUNO ISTICAO POSTO I OSTALI ZUTI OLOSI SA SKUPOVA NISU PUNO BOLJI " !!!???

SS

pre 5 godina

Samo vi davajte slobodu medijima po Srbiji da rade šta hoće ,pa će vam doći glave,umesto da zatvarate i gasite takve medije zbog ovakvih provokacija.U ustašiji to ne može da se desi,jer cene svoj tisućugodišnji san o NDH.Sramota ,sramora,seamota,neko je izgubio najrođenije zbog takvih.

Ivan

pre 5 godina

"Vratit će se Ivan s tisuću momaka, pjevat će se pjesme naših kuprešaka" ha ha tako je -ŽIVJELA HRVATSKA SUBOTICA!!!!!

Ljubo

pre 5 godina

Eh ,moja trula Srbijo ,doro i postojis ko je sve u tebi i ko ti je sve na celu politickom.

dr

pre 5 godina

Е, па сада један небитан пјевач је проблем, а нису Србима проблем Хрватска предузећа по Србији (агрокор). Није им проблем одлазак на Јадран онако "највећих" Срба, који успут буди речено буду полупани, те састанци на нивоу. Најтрагичније је то што Срби протерани из Хрватске готово се не спомињу, а тек њихову имовину коју Србија великодушно поклања, а Срби повратници који се преводе у Католичанство е то није баш никакав проблем.

Vlada

pre 5 godina

Pa o cemu vi ljudi...pa radio subotica je lokalni radio...na total tv.u pretpostavljam i kompletnoj sbb mrezi imate hrvatski kanal z1 na kome se svake nedelje emituje bujica (emisija) totalno antisrpski nastrojena...u njoj imate tomsona i skoru redovno a to cela srbija gleda...kao i razne goste koji samo o srbiji govore (naravno iskljucivo u negativnom kontekstu)

Draganče

pre 5 godina

Super. Baš zabavno. Pa Šta? Eh deca se malo zezala. Pa nisu nam oči vadili, ako su pesmu na radiju pustili. Baš je fazon-originalno zar ne? Ma treba tako, da se svi vesele i zezaju onako kako se kome svidi. Svuda je kriza i svi su nešto upali u letargiju. Tomson je tu da razmrda, da probudi, da se zapeva , da se zaigra. Pa sve je to smislio sam Djavo da vas Srbe probudi. A vi medvedi spavte i dalje iako vam je nož već pod grlom. To ne može biti na zdravlje, al nek vam je bar na spasenje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija