• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti/Odbrana

04.01.2019

20:44

(FOTO) SPECIJALCIMA VOJSKE SRBIJE STIGAO ZNAK ZA UZBUNU! Darko napustio svoje venčanje i krštenje ćerke Dunje, javio se u komandnu jedinicu sa drugovima!

Društvo

(FOTO) SPECIJALCIMA VOJSKE SRBIJE STIGAO ZNAK ZA UZBUNU! Darko napustio svoje venčanje i krštenje ćerke Dunje, javio se u komandnu jedinicu sa drugovima!

Podeli vest

Specijalci kopnene vojske predstavljaju sam vrh po sposobnostima na strelištima, poligonima, nepristupačnim terenima. Njihova obučenost i spremnost na žrtve ponekad stavi u drugi plan činjenicu da su i oni smo ljudi. Koliko je posao specijalca zahtevan, složen i naporan, koliko je njihova odgovornost zadivljujuća, svedoči i slučaj Darka Damnjanovića (40) koji je bez reči napustio sopstvenu svadbu i krštenje ćerke Dunje kako bi se javio se u komandnu jedinicu u Pančevu

Usred svadbenog veselja i krštenja dvogodišnje ćerke Dunje, kolege Damnjanovića, grupa profesionalnih oficira i podoficira, munjevito je ostavila čašice i pesmu, i otrčala u kasarnu da se javi na dobijeni signal za uzbunu. Na zborno mesto i raspolaganje komandantu jedinice javio se i slavljenik i domaćin Darko.

 

 

- Iako je komandant Damnjanoviću dozvolio da se vrati na slavlje, ovaj specijalac nije želeo da napusti svoje drugove i zajedno sa njima je otišao na zadatak, sa kog se vratio posle nekoliko dana - piše vojni magazin "Odbrana".

 

 

Darko i njegova supruga Vesna su još marta 2018. godine zakazali crkveno venčanje i krštenje deteta.

Slavljenici su se okupili u crkvi, gosti pristizali, a posle ceremonije, veliki dan za Damnjanoviće trebalo je da se proslavi u beogradskom restoranu. Još je trajao obred kada su Darkove kolege iz protivterorističkog bataljona dobile signal za uzbunu!   

 

 

Kada je po završetku ceremonije saznao šta se dogodilo, Darko je bez dvoumljenja otišao u jedinicu. Slavlje je nastavljeno bez njega.

 

 

- Teško je Vesni kada gleda fotografije sa veselja, a na njima nema njenog supruga, ali svesna je da on obavlja posao padobranca protivteroriste i da su odanost državi i svom narodu na prvom mestu - piše "Odbrana", a prenose "Novosti".

VANREDNO NA PEŠTERU! Snežni smetovi preko jednog metra, zavejani putevi u pojedinim selima

Kako kaže, supruga mu nije zamerila. Ima njenu maksimalnu podršku.

MILO IM OVO NEĆE OPROSTITI! Potomci slavnih predaka NA BOŽIĆ ĆE MARŠOM odati počast HEROJIMA SA MOJKOVCA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Ovo je neverovatno. Svaka čast Vojsci Srbije koja ima ovakvog pripadnika. Nek je živ i zdrav i on i njegova porodica.

Mr Radomir Scepanovic

pre 5 godina

Kakav patriota?Danas decai nece ni na skracenu vojnu obuku.Umesto njih idu devojcice.Srpski ratnici,Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata se okrecu u grobu!

Mile lala

pre 5 godina

Гђа. Весна је знала за кога се удаје. А и он је знао шта му је посао. Овде се то не поставља ксо питање, већ се пита дрђава да ли је сва наведеба одрицања пларила на прави начин. Јер кад Он оде на задатак Весна и дете то у материјалном смислу не смеју да осете. Он на задатку не сме да мисли има ли његова породица да плати неки рачун. Овде се држава пита. Он нема шта, он ако има потребну опрему само о задатку треба да мисли. Ако то није тско, тешко и нама и њему и држави. Све друго је причина прича. Ко не верује нек свог сина пошаље у војску или академију - ЧИК, нико то неће.

Vlado

pre 5 godina

Totalna glupost, kakva obaveza može biti preča od sopstvene svadbe i krštenja ćerke???!!! Pa nije ratno stanje!

Giša

pre 5 godina

Bla bla bla,nikada se kompletna jedinica ne upućuje na zadatak.To što je on svojevoljno otišao je za svaku pohvalu mada jednom se ženi i krsti dijete a zadataka će biti.

Ivan Bgd

pre 5 godina

Zasto ugrozavate coveka i objavljujete mu sliku, ime , ime deteta ,...... Malo odgovornosti vam ne bi skodilo! Vest bi bila i bez imena i sa zamucenom slikom! Ugrozavate i tu manjinu sto valja u ovoj zemlji. To malo ljudi kojima nisu pare na prvom mestu vec narod i drzava(kakva takva, bolju verovatno i ne zasluzujemo), za razliku od bezbroj političara koje placamo da bi nas jos i pljackali.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija