• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Espreso

11.02.2019

11:27 >> 11:30

AZILANTI, MARŠ IZ EU U SRBIJU! DANSKA DEPORTUJE MIGRANTE - Tajni planovi za Balkanske kampove?!

Društvo

AZILANTI, MARŠ IZ EU U SRBIJU! DANSKA DEPORTUJE MIGRANTE - Tajni planovi za Balkanske kampove?!

Podeli vest

Danske novine B.T. objavile su tekst u kojem tvrde da će migranti kojima je odbijen azil u nekoj od zapadnoevrospkih zemalja biti prebačene u prihvatne centre izvan Evropske unije, najverovatnije u neku od balkanskih zemalja, među kojima se spominje i Srbija

Ovo je inače predlog Danske narodne partije, inače nacionalističke desničarske stranke na čijem se čelu nalazi Kristijan Tulesen Dal.

Ministarka za emigraciju Inger Stojberg je izjavila da takva stvar nije u planu, već da Danska i Austrija pripremaju tajednički izbeglički kamp na čijem projektu se radi od proleća 2018.

Ona kaže da je Austrija, koja takođe ima velikih problema sa migrantima i azilantima, idealan partner Danskoj u ovakvim projektima.

NEMAČKI SUDIJA ODBIO DA SRBE OSUDI ZA GENOCID, MORAO DA NAPUSTI HAŠKI TRIBUNAL: SAD prete svima u Hagu koji ne rade za njih!

Međutim, B.T. piše da je vlada u Danskoj spremila nešto mnogo više od zajedničkog centra sa Austrijom i da je u pitanju plan koji krši osnovna ljudska prava.

- Ukoliko, iz nekog razloga, nismo u mogućnosti da te ljude vratimo u zemlje iz kojih su došli, trebalo bi ih smestiti u izbegličke centre izvan Evropske unije. Tu treba da ostanu sve dok se dobrovoljno ili pod prisilom ne vrate kući. Ovi centri treba da budu signal svim ljudima koji žele da napuste svoju zemlju kako bi tražili nove i bolje uslove za život u Evropi da odmah odustanu od te ideje, jer će biti vraćeni kući po kratkom postupku - navodi se u dokumentu Ministra spoljnih poslova Danske iz prošle godine, a prenosi ga B.T.

Iako iz ministrarstva za novine nisu hteli da potvrde autentičnost ovog dokumenta, novinari lista B.T. tvrde da već postoji i plan u koje zemlje bi se transferisali migranti. Kao glavni kandidati spominju se BIH, Crna Gora, Srbija, Kosovo, Albanija i Makedonija.

AMERI ODVALILI ŠAMARČINU ŠIPTARIMA: Zbog Haradinajevog odbijanja da ukine takse, BOJKOTOVANI NA DAN PROGLAŠENJA NEZAVISNOSTI!

Prema informacijama lista, Srbija je prva na listi balkanskih zemalja gde bi ovakvi centri bili otvoreni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 5 godina

Ovo netrebamo dozvoliti, ni po koju cenu ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

XXL

pre 5 godina

Naravno da će naši da prihvate uz neki dolar ili evro po 'glavi' migranta zarad napretka ka EU. Ustvari - malo morgen ovo za EU. Prihvatiće to naš Režim kao što donesoše restriktivni novi Zakon o oružju i municiji po nalogu amerikanaca uz 1o dolara po 'cevi' al' i da se građani razoružaju registrovanog oružja u posedu ( koliko se samo pisalo da Amerika spočitava Režimu da smo jedna od najnaoružanijih nacija u Evropi - eto ko nam time trlja nos)

RINGISPIL

pre 5 godina

Pristace ovi nasi filozofi, za dobar put u EU i saku evra nema problema.

sara

pre 5 godina

Treba ih usmeriti prema SAD, jer su oni izazivači ratova, pa i one zemlje koje ih u svim sumanutim njihovim potezima podržavaju. Dovoljno problema mi imamo sa šiptarima.

SS

pre 5 godina

Da upravo tako jer nas smatraju za državu smetlište,sabirnik otpada,a mi večito glupi i naivni pa samo da titramo,a između sebe oči vadimo.Dali će mo opstati na ovakav način,gluposti i naivnosti.

Hercegov grad

pre 5 godina

Ne cudim se jer ta prica vec dugo kruzi po medijima! Srbija i njeno rukovostvo spremno je za koji evro i opstanak na vlasti, da u zemlji osnuje kampove i sve vracene migrante u njih smesti!

milos

pre 5 godina

Danska vazi kao najsrecnija zemlja, pa sto gura migrante na Balkan ? Nikako ne treba da budemo azil za sve sto ne odgovara ,,eliti!,, Mnogo se nezrelo ponasamo,slabo cuvamo zemlju, a na vetrometini smo ! Vlast ne sme da se ponasa naivno, dosta je toga bilo ! Umorni smo od svega !!

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija