• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

18.02.2019

08:20

ŠABAN JE PRE NESREĆE BIO ČUDAN I NERVOZAN, SVAKI ČAS JE GLEDAO NA SAT, KAO DA GA NEŠTO VUKLO PREMA MESTU TRAGEDIJE! Jedini preživeli iz pevačevog "seata" smrti otkrio STRAŠNE DETALJE O POSLEDNJIM TRENUCIMA ŽIVOTA slavnog pevača!

Društvo

ŠABAN JE PRE NESREĆE BIO ČUDAN I NERVOZAN, SVAKI ČAS JE GLEDAO NA SAT, KAO DA GA NEŠTO VUKLO PREMA MESTU TRAGEDIJE! Jedini preživeli iz pevačevog "seata" smrti otkrio STRAŠNE DETALJE O POSLEDNJIM TRENUCIMA ŽIVOTA slavnog pevača!

Podeli vest

U rano nedeljno jutro na autoputu A2 u blizini grada Bilefelda, na zapadu Nemačke, spasioci su iz smrskanog "seata" izvukli tela trojice teško povredjenih muškaraca. Od njih, samo će jedan preživeti da ispriča potresnu priču o tragičnoj pogibiji Šabana Šaulića, srpskog kralja narodne muzike, i njegovog vozača i muzičara Mirsada Kerića

Reč je o Šabanovom kumu Slobodanu Bobanu Stojadinoviću, koji je tokom stravične nesreće u "seatu" sedeo neposredno iza Šabana Šaulića. Stojadinović je reporteru Blica iz bolničke postelje, za koju su ga prikovale teške povrede, ispričao šta se događalo u tim kobnim minutima.

- Do pola 4 smo imali nastup u klubu. Onda smo se dogovorili da pošto imamo avion rano ujutru legnemo u hotelu i da ga budim u 6.15 sati. To je bio dogovor. Došao sam u sobu, sat vremena sam spavao i u 6.15 me budi telefon. Ustajem, a u tom trenutku Šaban je već bio budan i spreman, te mi lupa na vrata. I pitam ga: "Pa zašto žuriš?" A on mi kaže: "Pa hajde, molim te, brzo, zašto kasniš? Žurimo!" Malo mi čudno bilo zašto me zove i zbog čega, nikada pre nije tako. Imali smo još tri sata do poletanja aviona njegovog. Brzo sam se obukao, spustio dole, ušli smo u auto. Krenuli, bio je malo nervozan i tu mi je zamerio što ga nisam probudio tri minuta ranije. Pazite, tri minuta, nisam mogao sa verujem. Sav je bio čudan! - kaže Stojadinović.

PIJANI NEMAC KOJI JE UBIO ŠABANA OVAKO SE PRAVDAO! Vozač "mazde" bez dozvole izazvao nesreću, pa UBEĐIVAO POLICIJU DA JE ON ŽRTVA!

Stojadinović se priseća da je folker i tokom nastupa bio nekako nestpljiv.

- Sve vreme dok je pevao gledao je na sat, jedno pet puta. Kao da je negde jurio i žurio, kao da ga je neka nesreća vukla. Dok smo putovali, pričali smo o našim ljudima koji ovde dobiju penziju, a umru ovde. I ništa ne prožive - priseća se Stojadinović.

Na automobilu "seat" su bila loša svetla i Šaban je to primetio. A Mirsad mu je, prema rečima Stojadinovića, odgovorio: "Nešto nam ne radi lampa, pukla, sada ću da vozim po dugim".

- Nismo pet reči progovorili i onda bam! Neki radovi na putu su bili, te se sve iz tri trake sužavalo u jednu. Naletelo je drugo vozilo na nas od pozadi, a Mirsad koji je vozio je kočio. Sedeo sam pozadi, a ispred mene je sedeo Šaban. Iza Mirsada je bio njegov instrument sintisajzer, a kažu da je od njega dobio težak udarac u glavu. Od silne, kompletan gepek nam je nabio skroz napred - kaže Stojadinović.

POSLEDNJE SEKUNDE! Medicinska sestra uzviknula: Ljudi, ovaj čovek je najveća zvezda u Srbiji! Trenutak kasnije, Šaban Šaulić nas je ZAUVEK NAPUSTIO!

Nekoliko puta je padao u nesvest i budio se. Dok su ih vadili i sekli iz auta gledao je kako doktori pokušavaju da ožive Mirsada.

- Pitao sam gde je Šaban i video da ga nema. U tom trenutku sam se onesvestio. Onda su me izneli, video sam da je došao veliki broj ekipa Hitne pomoći. Probudio sam se i pitao doktore da li Šaban i Mirsad idu sa mnom, rekli su mi da ih voze u drugu bolnicu - kaže Stojadinović.

Šabanova supruga Goca ga je neprekidno zvala na mobilni telefon.

- Zvala je 50 puta, moj i Šabanov telefon je zvonio sve vreme. Javio sam se i pita me gde si, što tako pričaš. Kažem joj da sam malo povređen, a da Šaban nije pored mene, i onda je nastao haos - kaže Stojadinović.

POTRESNE SCENE! Šabanovoj deci ne daju da vide TELO OCA! HAOS U NEMAČKOJ!

Šabanov kum nije životno ugrožen, ali je pretrpeo višestruke teške povrede.

- Imam polomljenih 6 rebara i pršljen vratni mi je pukao i oštetio arteriju. Lumbalni deo mi je pukao, ne mogu da se pomerim iz kreveta. Zubi su mi svi pukli, sav sam ugruvan i ubijen. Ne mogu da se pomerim - ispričao je reporteru Blica Slobodan Boban Stojadinović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 5 godina

Nista protiv pevaca, zaista skoro svaku njegovu pesmu znam. Medjutim sta je se neplacenim porezom ? Hoce li naslednici pravdati poreskom odakle novac za kucu itd ?

rada tomasevic

pre 5 godina

Gocina pohlepa dosla mu glave nazalost.Svako zna o cemu je rijec.

Neverovatno

pre 5 godina

Čovek ovako polomljen, kum, veliki Šaban, poginuo, mladić, kolega poginuo, a on se ovoliko napričao Blicu. Da čovek ne poveruje.

Kralj

pre 5 godina

Covek koji je posle Tita bio najvise voljen.Hvala ti za mnoge lepe trenutke uz tvoje pesme,one stare,to je vredelo,i one ce se uvek pevati.Zaradjivao si mnogo,nenormalno za normalne gradjane,pa moga si priustiti licnog sofera sa nekim alom od auta,dzip,koji ce te voziti ,razvoziti od aerodroma,do aerodroma,mogao si to,bio bi sad ziv.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija