• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

10.03.2019

14:14 >> 14:19

SRBI U OPASNOSTI! USTAŠE PROGLASILE MOBILIZACIJU - Blajburg ne sme pasti, ako padne BIĆE TO KRAJ HRVATSKE! Zaratili i crkva u Hrvata i Rimokatolici u Koruškoj!

Društvo

SRBI U OPASNOSTI! USTAŠE PROGLASILE MOBILIZACIJU - Blajburg ne sme pasti, ako padne BIĆE TO KRAJ HRVATSKE! Zaratili i crkva u Hrvata i Rimokatolici u Koruškoj!

Podeli vest

Ultradesničarska Hrvatska stranka prava, reagujući na odluku Katoličke crkve u austrijskoj pokrajini Koruškoj da ove godine ne dozvoli misu za zadušnice ustašama pobijenim na blajburškom polju, saopštila je da "ako Blajburg 'padne', to je početak kraja hrvatskog naroda"

Hina prenosi da je HSP istakla da je "istorijska odgovornost" na hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i poručila da će "pravaši i dalje dolaziti na molitvu i poklon nevinim žrtvama Blajburga".

- U svetlu šokantne i neprimerene vesti, odbijanja koruškog biskupa da se ove godine održi misa i komemoracija na blajburškom polju na kom su partizansko-komunistički zločinci poubijali desetine hiljada razoružanih hrvatskih vojnika, civila, dece, žena i staraca, smatramo da smo dužni da podsetimo javnost da svi problemi oko ove komemoracije i mise koincidiraju sa dolaskom Ive Sanadera na vlast, a kulminiraju sa sadašnjim premijerom Plenkovićem i njegovim koalicionim partnerom SDSS-om Milorada Pupovca, koji je u ovoj koaliciji nesporni autoritet u istorijskim i ideološkim manipulacijama -  piše u saopštenju HSP.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović reagovala je prethodno na odluku Katoličke crkve u Koruškoj, poručivši da „ne može da se meša u odnose između crkvenih vlasti, ali da kao Hrvatica i katolička vernica duboko žali zbog takve odluke", prenosi Hina.

(VIDEO) GENERAL MAKENZI: BOMBE NA SRBIJU OGROMNA GREŠKA, AMERIKA TERORISTE PREODENULA U BORCE ZA SLOBODU!

Podseća se da je Katolička crkva u Koruškoj odbila molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanjem mise na Lojbaškom polju pored Blajburga zbog toga što smatra da se ova misa politički instrumentalizuje.

Foto: printscreen

Navodi se da je Hrvatska biskupska konferencija (HBK) juče "izrazila duboko neslaganje s odlukom Katoličke crkve u Koruškoj da ove godine ne dozvoli misu za zadušnice na blajburškom polju" i "u celini odbacila i razloge koji se navode za takvu odluku". Smatraju da „uskraćivanje mogućnosti molitve za žrtve te velike tragedije hrvatskog naroda znači nepoštovanje žrtvi i gubitak osećaja za patnju nedužnih".

(VIDEO) SRPSKA MORA DA TRAŽI VOJNU ZAŠTITU OD PUTINA, Amerika nam nije prijatelji - Sarajevo sprema novu ucenu za Srbe!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NIKOLAKRAJINALONDON

pre 5 godina

Jokane jel ti Visegrad i Blajburg smatras istim ? Kada bi Cetnici otisli u austriju , prosli bi isto. Ovi su dugo i pravili nered po Blajburgu vec je bilo vrjeme da ih netko zaustavi. Kad vec spominjes Visegrad, sta mislis o 'splitskoj rivi' svabskim sljemovima i spaljivanju Pupavca na karnevalima u hr. ? Svoje ustastvo mogu jos siriti po hr. ali nece ni to dugo.

Miroslav

pre 5 godina

E moj Jokane, ništa ti neznaš. Gde si ti video bilo kakav natpis mržnje u Srbiji i Srpskoj, prema bilo kome. Nisi. Ajde onda ne lupaj gluposti.

ZD

pre 5 godina

Srbi u opasnosti?? Bog vam pomoga tako ugroženima

Miloš

pre 5 godina

Pa nije njima zabranjeno da odaju poštu tim zlikovcima, nego ne smeju da ističu ustaške simbole. Kakva laž da je među tim streljanim zlikovcima bilo dece, žena i staraca. Ta laž je alibi za obeležavanje tog događaja.

Hladna glava

pre 5 godina

"Hrvati su hrabri, ne zato što se nikoga ne boje, već zato što se ničega ne stide." (Jovan Dučić).

Jebac

pre 5 godina

Pa šta!? Šta imaju zajedničko četnici i ustaški fašistički genocidni zločinci! Jedi govna sit konjino!!!

Lion

pre 5 godina

Dace Bog pa nece vise imati ko uskoro da ide u Blajburg! Bice svi na jednom mestu! ...

marko

pre 5 godina

Koliko znam u Blajburgu su pobijeni i Cetnici i slovenacka Bela Garda. Ovi kurvati menjaju celu istoriju sa svojim izmisljotinama. Ispade da ih je tamo vise pobijeno nego sto ih ima. Cist apsurd.

Smrad

pre 5 godina

Koje ovo ima veze sa Srbima u opasnosti. Minorna stranka u Hrvatskoj nešta blebeće i sad su Srbi u opasnosti, niste normalni

miroslav moric

pre 5 godina

visegrade grade od davnina.danas nasa srbadija slavi cicu cica je ziv umro nije.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija