• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

22.03.2019

12:40 >> 12:43

VAŽNA VEST ZA SRBIJU, NIJE NAM DRAGO, ALI...Rusija i Mađarska se dogovorile - ruski gas zaobilazi Ukrajinu!

Društvo

VAŽNA VEST ZA SRBIJU, NIJE NAM DRAGO, ALI...Rusija i Mađarska se dogovorile - ruski gas zaobilazi Ukrajinu!

Podeli vest

Mađarska je od 'Gasproma' dobila garancije za isporuke gasa u 2020. godini, čak i ako pregovori Moskve i Kijeva o gasnom tranzitu ka EU ne budu urodili plodom, saopštio je ministar inostranih poslova mađarske Peter Sijarto

- Danas smo šef "Gasproma" i ja zaključili sporazum o garancijama isporuka prirodnog gasa u Mađarsku, nezavisno od toga da li će biti zaključen tranzitni sporazum između Rusije i Ukrajine - rekao je Sijarto, navodi se na sajtu MIP Mađarske.

Prema Sijartovim rečima, Budimpešta računa na isporuke gasa preko "Turskog toka" već u drugoj polovini 2021. godine.

- U našem slučaju, što više gasovoda, tim bolje. Za nas su vrlo važne nove rute isporuka, upravo zato mi sarađujemo sa našim bugarskim i srpskim kolegama. Više puta smo se sastajali radi dogovaranja grafika rada - izjavio je ministar u intervjuu za televiziju "Rusija 24".

U januaru je u Briselu održan trilateralni sastanak Rusije, Ukrajine i Evropske komisije na kojem se razgovaralo o tranzitu gasa kroz Ukrajinu posle 2019. godine, kada ističe trenutni ugovor između "Gasproma" i "Naftogasa".

AMERIKA STOJI IZA PRIŠTINSKOG ULTIMATUMA SRBIJI! RUSIJA RASKRINKALA PRLJAVI DIL: Vašington režirao Tačijevu i Haradinajevu pregovaračku platformu!

Evropska komisija pozvala je strane da potpišu ugovor na više od deset godina, ali nije bilo moguće postići konkretne sporazume.

UBICA NAM SE I DALJE SMEJE U LICE! Džejmi Šej: Žalim zbog "kolateralne štete", ALI BOMBARDOVANJE JE BILO OPRAVDANO!

Ruske vlasti su više puta izjavljivale da će tranzit gasa preko Ukrajine biti nastavljen ukoliko bude ekonomski povoljan. Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izneo je niz uslova za očuvanje rute, a to su rešavanje odnosa između zainteresovanih kompanija, povoljni ekonomski parametri posla i stabilna politička situacija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija