• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

28.03.2019

14:28 >> 14:30

(VIDEO) RUSKI MINISTAR VOJNIM REGRUTIMA: Obavezno pogledajte film Balkanska međa! Naši momci su heroji, TIME SE MORAMO PONOSITI!

Društvo

(VIDEO) RUSKI MINISTAR VOJNIM REGRUTIMA: Obavezno pogledajte film Balkanska međa! Naši momci su heroji, TIME SE MORAMO PONOSITI!

Podeli vest

Ministar kulture Ruske Federacije Vladimir Medinski na konferenciji za novinare održanoj u Pozorišnom muzeju "Bahrušin" preporučio je svim vojno sposobnim mladim ljudima da obavezno pogledaju film reditelja Andreja Volgina "Balkanska međa"

- Nedavno sam gledao film „Balkanska međa". Svima bih preporučio da ga pogledaju, a naročito mladim ljudima stasalim za služenje vojnog roka - rekao je ministar.

Po njegovim rečima, bez obzira na neke nedostatke u scenariju film je "dosta dobar". Kako je naglasio, reč je o jednom od prvih filmova u tom žanru, u domaćoj kinematografiji, u potpunosti zasnovanom na stvarnim događajima.

Ministar je napomenuo da lično poznaje dvojicu učesnika u sukobu u Jugoslaviji. 

SJAJNA VEST ZA SRBIJU, SA KIM ĆE OTIĆI MILION ŠIPTARA?! Evropski parlament traži ukidanje viza Prištini!

- Oni su mi detaljno pričali šta se stvarno događalo. Politički film je vrlo blagovremen. Ne možemo se stideti toga što su naši momci heroji, time se moramo ponositi - rekao je Medinski.

Film ruskog režisera Andreja Volgina koji je premijerno prikazan 21. marta govori o operaciji ruske vojske koja je zauzela aerodrom Slatina na Kosovu i Metohiji 1999. godine. 

(VIDEO) AMERI ZAHTEVAJU: VRATITE NAM OLUPINU NEVIDLJIVOG! SRBIJA ODGOVARA: NEMA ŠANSE, TO JE RATNI TROFEJ!

Ovaj događaj prethodio je iznenadnom usiljenom maršu bataljona mirotvoraca RF iz Bosne na Kosovo. U filmu igraju Anton Pampušni, Goša Kucenko, Milena Radulović, Miodrag Radonjić, Gojko Mitić. U efektnoj epizodi u ulozi taksiste pojavljuje se proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica.

Rusko-srpska ratna drama "Balkanska međa" bila je proteklog vikenda najgledaniji film u ruskim bioskopima sa ostvarenim prihodom od 125,5 miliona rubalja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija