• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika.rs/Informer.rs

05.05.2019

15:24 >> 15:29

LAZANSKI OPLEO PO HRVATSKIM ISTORIČARIMA: Hrvoje Klasić i Hrvati bi da promene istoriju, ali činjenice ih demantuju!

Društvo

LAZANSKI OPLEO PO HRVATSKIM ISTORIČARIMA: Hrvoje Klasić i Hrvati bi da promene istoriju, ali činjenice ih demantuju!

Podeli vest

Gledao sam ovih prazničnih dana malo televizije dragih nam suseda. Pa tako, na HRT 4 nabasah na emisiju koja se bavi revizijom istorije na prostorima bivše SFRJ. Gost je bio uvaženi zagrebački profesor, istoričar dr Hrvoje Klasić. Povod je bila navodna ideja nekih krugova da se u Beogradu podigne spomenik Slobodanu Miloševiću. Iako mislim da bi se taj spomenik, pre svega, trebao podići u Zagrebu

Naš poznati vojno-politički komentator osvrnuo se u kolumni u Politici na potrebu Zagreba da se bavi Srbima i Srbijom, čak i kada za to nema nikakvog povoda. Štaviše, u Hrvatskoj su skloni da sami izmisle neki navodni događaj ili inicijativu koja nema ama baš nikakvu podršku u našoj zemlji, pa da o njoj lamentiraju u medijima. Njegov tekst prenosimo u celini!

Iako se uvaženi profesor Klasić svojski trudio da ostavi bar privid objektivnosti, iako je malo, onako ovlaš, opalio i po svojima, ipak je zaključak bio da su za sve nesreće, tragedije i ratove na prostorima bivše SFRJ krivi Srbi i Srbija. Tako reče profesor Klasić „da je Srbija vodila četiri rata i sve ih izgubila”. Neverovatno, pa rat u Sloveniji nije vodila Srbija, već JNA, u kojoj su tada bili i Hrvati i kao oficiri i kao podoficiri i vojnici. Rat u Hrvatskoj nije vodila Srbija, već Srbi, građani Hrvatske, koji su se pobunili jer im je nova vlast u Hrvatskoj servirala ikonografiju NDH 1941–1945. Zar nije Stipe Mesić u retkom nastupu iskrenosti rekao „kako je HDZ svojom pogrešnom politikom 1990–1991. godine antagonizirao Srbe u Hrvatskoj protiv nove vlasti”. Rekao je, samo što to niko u Hrvatskoj ne sme da ponovi. Rat u BiH Srbi nisu izgubili, dobili su 49 odsto teritorije celokupne BiH. Rat na Kosovu smo politički izgubili, ali naša vojska izašla je s Kosova neporažena. Pravno gledano, kada ste poraženi, onda ste razoružani i idete u zarobljeništvo. Naša vojska napustila je Kosovo s celokupnim naoružanjem, u potpunom vojničkom redu i poretku. Naravno, to nije pobeda, ali nije ni vojnički poraz.

GRANICE U BIH SU POVUČENE, ČAK I IZMEĐU HRVATA I BOŠNJAKA: Nova brutalna DODIKOVA PO(D)UKA razbesneće Sarajevo i Zapad!

Elem, uvaženi profesor Klasić dotakao se i ratnih zločina, pa je tako spomenuo „da se na Ovčari dogodio ratni zločin kao i u Jasenovcu”. Ne znam šta je trebalo uvaženom profesoru da te zločine stavi u bilo koju korelaciju. Jeste da je zločin uvek zločin, ali porediti Jasenovac i Ovčaru jeste bestidno omalovažavanje žrtava Jasenovca, po načinu ubijanja najmonstruoznije fabrike smrti na tlu Evrope otkada se pamti istorija. Razočarao me je profesor Hrvoje Klasić i stavom o reviziji istorije. Po njemu je u Srbiji izvršena službena revizija četništva zbog sudske odluke oko Draže Mihailovića. Uvaženi profesor, naravno, nije pravnik, ali da se malo udubio u sudsku odluku uvideo bi da se odluka suda nije odnosila na prirodu četničkog pokreta, već na sudski postupak tokom suđenja Draži Mihajloviću. Doduše, neki bi rekli – nije šija nego vrat…

Šta ćemo s Blajburgom i službenim pokroviteljstvom hrvatske države na toj manifestaciji? Ko je u Blajburgu stradao? Ustaško-domobranska vojska koja se nije predala 9. maja 1945, kada je Nemačka kapitulirala. Od tog momenta, ta vojna formacija nije uživala nikakvu zaštitu shodno Ženevskoj konvenciji. Od tog momenta, svi koji su nastavili da pružaju otpor i nisu se predali 9. maja 1945. bili su po međunarodnom pravu odmetnici. I četnici i ustaše. Sve pripadnike Vermahta koji su nastavili otpor posle 9. maja 1945. Amerikanci i Britanci su streljali. Zato su Britanci i vratili deo pripadnika vojske NDH, koji su prvo stigli do njih, partizanima. Jeste nastavili otpor i posle 9. maja 1945? Jeste. E onda natrag odakle ste došli. Ili je Čerčil, zapravo, bio komunista, pa su Britanci zato tako postupili?

SLOVENCI PROFITIRAJU NA SRBIJI! ŠIPTARSKE TAKSE LJUBLJANA KORISTI ZA EKSTRA PROFIT - Zašto li je ovo odnekud već poznato?!

Istina, imao je profesor Klasić u nekim svojim stavovima sasvim solidnu podršku i od dvojice beogradskih istoričara, profesorke Dubravke Stojanović i profesora Milivoja Bešlina.

Sve u svemu, po njima za sve je bio kriv Slobodan Milošević. To što Milošević nije bio u političkom životu ni 1941, kada je Vermaht dočekan cvećem u Zagrebu, ni 1971, kada je „maspok” u Hrvatskoj krenuo kao generalna proba za ono što će se dogoditi 1991. godine, ma sve to nije važno. Jer, uvaženi istoričari bili su tada još deca. I nisu čitali, recimo VuS. Ne branim Miloševića, uostalom, kolega Milan Mišić i ja smo jedini novinari koji smo u vreme Miloševića svojevoljno otišli iz „Politike”, ali pripisivati Miloševiću, pa onda Srbima i Srbiji „zasluge” za sve nesreće na bivšim jugoprostorima nije ni pošteno, ni istorijski tačno. Bez obzira na doktorske titule.

 

SRBIJU ČEKA TOTALNI PRITISAK: Ako pokleknemo biće to samoubistvo, AKO IM SE SUPROTSTAVIMO IMAĆEMO PAKAO!

Političke opsesije imaju svoje mesto na Balkanu. Odnosno, prebacih se na gledanje HRT 1, prenos sednice sabora u Zagrebu. Kada tamo, usred sabora napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Najtežim optužbama i rečima. Hrvati izgleda imaju kompleks Vučića, oni naprosto imaju opsesiju Vučića. Naime, i za sve njihove sadašnje probleme, on im je kriv. I, naravno, Srbija. Nikada u Parlamentu Srbije niti jedan predsednik Hrvatske nije napadan tako kako je napadan predsednik Srbije ovih dana u saboru Hrvatske. I niko da se zapita – Kako mislite, gospodo, da gradite dobrosusedske odnose, budućnost dve susedne države s takvom retorikom? Gde je tu pristojnost barem prema funkciji predsednika strane države, gde su tu evropski maniri?

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
petar

pre 4 godine

A ko je Hrvatima pomagao u etničkom pogromu Srba Krajišnika ? Čije jedinice su napadale Cazinsku krajinu , Zar se Hrvati nisu sami hvalili da su bili nadomak Banja Luke ? itd itd , važno samo da Srbi budu krivci za sve

Marko

pre 4 godine

Srbi i jesu krivci za sve. Nije opstao SSSR, nije opstala Čehoslovačka, sve multinacionalne zajednice se razdružile samo Srbi ne daju da stvari idu svojim tokom. Slovencima rekoste: "Vi ste izvukli prvu ciglu iz Jugoslavije,...a, onda idite bre, idite što pre." A, onda udri po Hrvatskoj jer, Bože moj..."Svi Srbi treba da žive u jednoj državi, gde god je jedan srpski grob, to je Srbija." Uuuuuf, da je bilo pameti, a čini mi se da vi Srbi niti ste šta naučili, a niti ste se promijenili. Gledaj ovoga Šešelja jučer sa slikom tzv. velike Srbije na panou...pa dobro koje ovdje lud?? I na kraju, pozdrav svim normalnim Srbima, kojih ipak ima i kojima nije više do ratovanja i kojima nije nikad ni bilo do toga. A, vi drugi dođite više pameti. A, ovom s kockastom glavom iz članka, savjetujem da prizna svoje dijete, a onda neka pametuje drugima.

MaliPjerica

pre 4 godine

sssr se raspao DOGOVORNIM RAZDRUŽENJEM, i vidimo da se gluposti sešavaju tridesetak godina kasnije, dolaskom zapadne "demokratije" do ukrajine npr, samo na zapadnodemokratijsku žalost danas je rusija previše jaka, pa nisu uspeli tako lako da je komadaju kao sfrj... što se tiče čekoslovačke, razdruživanje čeha i slovaka bilo je takođe dogovorno i trajalo je skoro dve decnije razgovora i pregovora BEZ UPOTREBE ORUŽJA - i svako je dobio onoliko koliko je odistinski i imao ... slovenija je izašla gotovo bez rata iz sfrj ako ne računamo nekoliko desetina srpskih golobradih mladića koje su slovenci pobili BEZ POTREBE i ostatak sfrj je reši da pusti to pleme bečkih konjušara bez borbe, računajući na to da će sav višak OTETOG u sloveniji dobiti u međunarodnom arbitražnom sporu KASNIJE... hrvatska da se odvajala od sfrj po principu čekoslovačke, danas bi bila u okvirima međimurja,krapinske, bjelovarske, koprivničke, varaždinske, a zagreb, varaždin i bjelovar bili bi najveći gradovi hrvatske - ŠTO JE USTVARI REALNO HRVATSKO NASLEĐE - sve ostalo je OTETO I POROBČJENO i ostalo bi u sastavu sfrj jer realno ne pripada hrvatima... još gore bi prošli bosanskohercgovački separatisti JER bosna i hercegovina je veštačka tvorevina austrougarske i na tim prostorima pre aneksije ŽIVEO JE SAMO JEDAN NAROD - SRPSKI podeljen na tri verske zajednice - pravoslavnu, katoličku i muslimansku, do aneksije - u osmanskoj carevini SRPSKI TROVERSKI narod je bio svestan sopstvene podele i uspešno se borio sa tim POŠTUJUĆI SE MEĐUSOBNO ali od austrougarske aneksije porobljivači smišljaju nove istorije sve tri verske konfesije i uspešno ZAKRVLJUJU te tri vere mađusobno - e zato bi razdruživanje u BIH trajalo mnogo duše ali SVAKAKO bi pravoslavnim srbima pripao najveći deo BIH jer su po katastru srbi pravoslavci i bili većinski vlasniči zemljišta... ZNAJUĆI ZA SVE TO separatisti hratske i bih su se odlučili za krvavi ratni proces odcepljenja, a podpomognuti ZAPADNODEMOKRATSKOM badinterovom komisijom koja je jasno NAREDILA očuvanje TITOVIH KOMUNISTIČKIH GRANICA U SFRJ - uspešno su se odcepili od sfrj i pri tom su GENOCIDOM potamanili srbe sa teritorija današnje hrvatske, a u bih su po dejtonskom sporazumu, koji danas skoro pa i ne priznaju dobili 51 posto teritorija... DAKLE srbi sa prostora bivše sfrj nisu na ratnom planu izgubili rat od hrvata i muslimana nego su ZAPADNODEMOKRATIJSKIM delovanjem POROBLJENI I OPLJAČKANI, kosovo i metohija su OTETI istim ZAPADNODEMOKRATSKIM metodama UZ podršku NATO SOLDATESKE, doduše po važećim međunarodnim aktima teritorije kosova i metohije još uvek zvanično imaju status TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE pod međunarodnim protektoratom, uz pokušaj šiptara da na tom prostoru organizuju neku svoju državu ALI ako je po zapadnodemokratskim principima hrvatima dozvoljeno da u krvi otmu od srba pepubliku srpsku krajiu - to će KADA ŠIPTARI DOSADE ZAPADNODEMOKRATSKIM nasilnicima - biti dozvoljeno i srbima da učine sa kosovo-repabljik...

PORAZ

pre 4 godine

ZAŠTO taj biser ko analitičar ne govori o tome da su danima srpski mediji terali propagandu o zabrani Komemoracije na Blajburgu a sada svi srpski mediji ćute i niko neće da kaže za još jedan poraz četnika koji je ne zabraniše a koliko se milona UZALUD dalo Zurofu i Grajfu da se tera propaganda samo da zabrane... VÖLKERMARKT I POLICIJA Odluka Austrijanaca: Komemoracija u Bleiburgu može se održati

CRO MAGNON

pre 4 godine

Poreklo reči Hrvatska-Croatia-Kroacia sa Okcitanskog dijalekta francuskog jezika na jugu Francuske? A dolazi od reči CRO-MAGNON a to je poznati KROMANJONAC(pravčovek-neandertalac) gde je u Francuskoj nađeno nalazište staro oko 40 000g(U Hrvatskoj je nađeno nalazište Krapinski pračovijek koji je star čak oko 130 000g). U doslovnom prevodu CRO na tom starom dijalektu znači špilja-šupljina pa su Hrvati- stari špiljski ljudi… Isto tako poreklo reči CRO se može naći i u reči krokodil koja je jedna od najstarijih životinja na Zemlji(Crocodilia, Crocodylia) gde taj kro znači stara(drevna) a dilija životinja... Najveća misterija na istočnoj obali Amerike je indijansko pleme Croatan indians gde su prvi Evropski doseljenici našli među indijancima i decu i starije koji liče na njih Evropljane i koji su im rekli da se zovu Kroatan a na drveću i špilji su našli uzezano-napisano CRO a pretpostavlja se da su to potomci Dubrovačkih mornara koji su otkrili Ameriku mnogo pre Kolumba ali šta bi to Ameri pričali svetu...

Smiljani

pre 4 godine

Pošto se snima holivudski film o Nikoli Tesli koji će se zvati Mad Scientists i dok Srbi teraju medijske propagande da je njihov Hrvati na svom Tesli već zarađuju milione jer su otvarili Memorilani centar Nikola Tesla i uredili njegovu kuću i cele Smiljane i Gospić sve gde je bio i živeo do svoje 18-te godine i eto već prve godine od otvaranja imali oko 100 000 posetioca a kad dođe film i kad se pročuje ma zarađivaće milione na njegovom imenu pošto su tako blizu mora i miliona turista iz celoga sveta… Pošto će Srbi snimati film o Jasenovcu eto već kreće osavremenjivanje Memorijalnog centra Jasenovc i uređenje spomenika Cvijet Jasenovca i uređuju se putevi i ide gradnja hotela i ugostiteljskih obekata jer treba turiste sa Jadranske obale voditi u Jasenovac kao turističku atrakciju pa kad Srbi krenu sa reklamom i filmovi pa imaće Jasenovac duplo veću zaradu od Aušvica kojeg u godinu dana poseti više turista nego celu Srbiju! Pošto toliko četnici i vojvode od 95g kukaju i kmeče za Jasenovac a ne za Karlobag i more eto bar da na kraju ima neke koristi od toga?

PITANJE

pre 4 godine

Ako ti krivousti posle 4g genocida pusti 6000 zarobljenih četnika koji mu u Glini potpišu predaju i njihovih 250 000 iz familije i komšija koji su ih u tom genocidu podržavali da na kraju odu svi živi i zdravi za Srbiju a ne da to reši ko Tito 45g na Blajburgu ili Mladić u Srebrenici E ONDA šta takav čovek ne zaslužuje spomenik i to najviše u Srbiji a da se ne lažemo i ne brišemo komntare i ne pravimo se ludi a?

Milosrdni Franjo Krivousti

pre 4 godine

Kad su hrvatski generali od Tuđmana psole Oluje 95g tražili da spreče ili čak napadnu srpske kolone od 250 000 civila da ih "pročešljaju" jer to liči na "etničko čišćenje" i da to ne sme da dozvoli zbog Međunarodne zajednice i da pohapse čke četničke koji voze traktore i kamione i one sakrivene u njima on je odgovorio: Pustite te jadne ljude da idu a mi ćemo posle lako i na sudu ako treba dokazati da nismo krivi. To sada niko neće da piše i zato mu je Lepa dobila tužbu u Hagu za “genocid i etničko čišćenje” i niko mu nije rekao HVALA šta su došli živi da ih Oluja ne odnese a i skoro mu Gotovina završi na 20g robije da nije imao dobrog advokata koji je video koliko je lažina optužnica i sa pored Vukovara "prekomerno bombardovanog Knina" i izmišljenim pravilima ratovanja i "radiusa od 200m"…A šta reći o srpskim lažima eto posle 4g agresije i rušenja zemlje i sustavnog genocida nad svojim komšijama Hrvatima i katolicima i muslimanima tako neviđeno u svetu sada kukat i lagat i glumit žrtvu zato šta ti pustili te iste komšije i to žive i zdrave zarobljene kukavice ćetničke i njihove civile u kolonama ma to mogu samo Srbi ne svi nego četnici i vojvode samo su oni toliko besramni i kukavički vekovni gubitnici. Zato je Tito i dalje heroj koji je to na Blajburgu napravio kako treba? Nadam se da tako glup neće biti i Tači sa albancima da puštaju žive Srbe sa Kosova u kolone?

Saradžogla

pre 4 godine

... dragih susjeda! ... A taj ,,dragi susjed,, koji zna da je srbin a MORA da se izjašnjava kao nekakvi ,,hrvat,, kaže ... Koliko treba da vas srbe pokoljemo da najzad shvatite koliko vas mrzimo? ... Ubiju srbina a on opet stane u red i hoće opet? ... Gedžo srbine dokle da budeš slep kod očiju?

Ante

pre 4 godine

G. Lazanskog poštujem, jako, kao osobu i stručnjaka u svojoj profesiji, ali je jasno da mu je u ovoj temi pogled uzak, to jest, gleda samo iz svog pravca. Narod koji bježi s PORAŽENOM vojskom i predaje se Britancima - nastavlja otpor?!? Pa zašto bježi onda?! To bi isto bilo kao u Oluji, da je HV pobio cijelu kolonu izbjeglica i vojnika, jer se eto, "nisu predali 4.8.1995. Nije ratovala Srbija nego JNA, jer su bili vojnici Hrvati, Bosanci, itd. Nije pitanje koji su bili vojnici i oficiri (koji su već počeli bježati iz JNA jer nisu htjeli napadati Slo i Hr), nego je pitanje po čijoj zapovijedi i pod čijim utjecajem ta JNA izdaje komande! Ma da ne nastavljam dalje, svaku činjenicu mogu da demantira, realno i činjenično. Sve ovisi o strani sa koje se gleda, zar ne?

Miroslav Lazanski

pre 4 godine

Gospodine Ante, ustaško-domobranske snage nastavile su oružani otpor i prilikom bežanije posle 9. maja 1945. službenog završetka WW2 u Evropi, sve do 15. maja 1945. vođene su borbe. Na istorijskim fotkama s blajburškog polja iz tog vremena malo je civila, masa je ljudi u nekoj vrsti uniformi. Srpski civili koji su napuštali Krajinu posle 4.8.1995. a koje je hrvatska vojska propuštala, bili su u civilu, nije bilo ni oružja ni uniformi. Osim toga, 4.8.1995. nije nikakav međunarodni datum službenog završetka rata u Hrvatskoj. Zapitaje se zašto su Britanci vratili partizanima posle 15.5. 1945.deo ustaško-domobranske vojske.

nikola

pre 4 godine

Hrvati horski napadaju svakog srpskog pretsednika, koji je superioran u odnosu na njihovog, od Milosevica do Vucica. Kostunicu i Tadica nisu ni pominjali. Oni imaju kompleks od Srba, kao sto psi imaju kompleks od vukova. Najveci neprijatelj je onaj, od koga si postao. Kad psi cuju i osete vuka, to je neopisivi lavez i buka.

nikromano6

pre 4 godine

zakljucak da srbi koji su svima dali drzavu,,nisu dobili svoju,,sledeci rat ce i to srediti,,jednom zauvek,,

Ante

pre 4 godine

Lazanski je podržavatelj velikosrpske ideologije Načertanije i Gazimestana i Sanu projekta i nema smisla ga komentirati jer je zlo identično Jasenovcu i sličnim zlima

Ante

pre 4 godine

Imenjače, g. Lazanski sigurno nije "velikosrbin", kako ga vi etiketirate, i moramo prestati tako misliti o svakom Srbinu koji opravdano brani interese svog naroda. Ljutimo se kad se nas naziva Ustašama jer smo željeli neovisnu Hrvatsku? Morat ću patentirati moj nick u komentarima, ili ga učiniti različitim, ipak je Ante najraširenije muško ime u Hrvatskoj :)

Ljubo

pre 4 godine

Rekose jednom Hrvati ," da ste vi Srbi radili nama ono sto smo mi vama ,mi bivas pekli i jeli " ,mislim da smo se razumili .Lazanskom hvala na ovom tekstu ,Hrvati nikada javno nece priznati svoje genocide i zlocine . Ali ovaj tekst je potreban i za mnoge Srbe u Srbiji koji ne znaju gde su i ko su .Hvala Lazo ,a Hrvati prst na celo ako se u buducnosti desi da opet pomislite da nas koljete ,pamtimo i vratili ste nam gen osvete ,strasan i ne izbrisiv .A sami ste krivi.

ivica

pre 4 godine

Hrvati su u svim ratovima pobjednici a vi Srbi gubitnici

Kažu

pre 4 godine

Holandija izručila Hrvatskoj srpskog zločinca Milorada Baraća osuđenog u odsustvu na 15g zatvora za zločine u Širokoj Kuli a Hrvatska je upravo osudila Dane Lukajića na 6g zatvora zbog "mučenja" u srpskom logoru Manjača a srpski mediji i dalje ćute jer EU naprosto nema alternative a do 2025g mora da se pohapse SVI po poglavlju 23! Kolinda zaplakala na Vukovarskom vodotornju koji se obnavlja a u kojem će bit i Muzej Oluje za turiste iz celoga sveta pa i Srbije i na vrhu panoramski vidikovac sa HRVATSKOM zastavom! Crna Gora ubrzano radi da prestigne Srbiju na putu u EU i postavlja uslove i blokade pa mediji u RH javljaju da će nakon šta je isplatila odštetu za 220 hrvatskih logoraša svakome po 10-15 000E sada vratiti i avion Mig21 od hrvatskog pilota "preletača" Rudolfa Perišina koji će ići u Vojni muzej u kojem će biti i dokument potpisane predaje srpske vojske hrvatima u Glini!

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija