• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politika.rs/Informer.rs

16.06.2019

09:19

MILO PRAVI ŠKALJARSKO-KAVAČKU EPARHIJU! Matija Bećković o sramnom pokušaju otimanja imovine SPC u Crnoj Gori!

Društvo

MILO PRAVI ŠKALJARSKO-KAVAČKU EPARHIJU! Matija Bećković o sramnom pokušaju otimanja imovine SPC u Crnoj Gori!

Podeli vest

Književnik Matija Bećković, komentarišući Predlog zakona o veroispovesti, koji je nedavno usvojila Vlada Crne Gore, a kojim se predviđa da sva crkvena imovina izgrađena do 1918, za koju ne postoji dokaz o vlasništvu, postane državno vlasništvo, ocenjuje da će Srbi u Crnoj Gori biti jedini narod koji nema svoju crkvu


- Oni su se odrekli svoga imena, pisma i vere i nema razloga da se na tome zaustave. Ta nova crkva u Crnoj Gori može imati samo novu škaljarsko-kavačku eparhiju - kaže Bećković.

Prema njegovim rečima, Srbi u Crnoj Gori nemaju šta da brane ako ne odbrane svoju crkvu.

- Juda je nazvan blagajnik izdaje. Tih blagajnika se namnožilo. Onih 30 srebrenjaka je poraslo na astronomske cifre. Sad se, u stvari, testira da li Srba u Crnoj Gori uopšte ima - kaže Bećković.

NE MOGU DA VERUJEM DA ĆE POSLATI POLICIJU DA ZAUZME OSTROG! Dačić o otimanju imovine SPC u Crnoj Gori!

Na pitanje kako komentariše reči Ivice Dačića da bi voleo da vidi onoga ko će uzeti Ostrog, on odgovara da „nisu oni prvi okupatori koji nasrću na Ostrog”. Crna Gora je, podseća, u svoje vreme branila Ostrog, i to nemajući čime drugim, pčelama.

- Nadam se da do svega toga neće doći, sem ukoliko Crna Gora ne objavi rat Srbiji. Oni više ne mogu da kažu "ne" i ne smeju nikoga drugoga da progone osim Srba. Možda svim tim odlukama ispunjavaju uslove za ulazak u Evropsku uniju. I ko zna koliko još imaju poglavlja da bi bili primljeni - kaže Bećković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saša

pre 4 godine

Crnogorac a najveci mrzitelj svega crnogorskog

Sasapg

pre 4 godine

Evo ga miritelj, najveci mislilac i pljesnik u Srba.

srbo

pre 4 godine

Poubijali se toliki crnogorci zbog droge i prevara,poubijali se iz krvne osvete,a vlast se zabavlja otimanjem imovine SPC.Daleko je ovo sve otislo .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija