• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.06.2019

19:59

(FOTO) SPREMITE SE, NIŠTA JOŠ NIJE GOTOVO! U Borči je palo 100 LITARA KIŠE, a sada stižu NOVA DVA TALASA NEPOGODA!

Društvo

(FOTO) SPREMITE SE, NIŠTA JOŠ NIJE GOTOVO! U Borči je palo 100 LITARA KIŠE, a sada stižu NOVA DVA TALASA NEPOGODA!

Podeli vest

Veći deo Srbije pogodilo je snažno nevreme koje je donelo obilne padavine i grmljavinu. Ulice Beograda, ali i drugih gradova u Srbiji su pod vodom. RHMZ najavljuje nove padavine tokom noće, ali i narednih dana

Večeras i u toku noći će i u ostalim predelima da bude nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji će biti intenzivniji u severnim, zapadnim i centralnim delovima zemlje, kao i na teritoriji grada Beograda.

Očekuju se vremenske nepogode, od 20 do 40 litara kiše u kratkom vremenskom periodu, lokalno i više, grad i olujni vetar.

Nestabilno vreme sa lokalnom pojavom obilnih pljuskova sa grmljavinama, kratkotrajnim gradom i olujnim vetrom zadržaće se do utorka.

Foto: Printscreen

Na bujičnim vodotocima slivova Jadra, Ljubovije, Skrapeža, Kolubare sa pritokama, Jasenice i Kubršnice, kao i na bujičnim vodotocima na širem području Beograda tokom 23. i 24. juna moguća su lokalna izlivanja.

(FOTO/VIDEO) SKLANJAJTE SE SA ULICA, PROVALA OBLAKA U BEOGRADU! Kiša nosi sve pred sobom! NE VIDI SE PRST PRED OKOM! Palo drveće, POTOPLJENE GARAŽE!

 

U pojedinim delovima Beograda palo je danas po podne oko 60 litara kiše za samo sat i po, rečeno je Tanjugu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ)

Foto: Informer

Od 1. do 23. juna palo je više od 100 litara kiše po kvadratnom metru u Beogradu, čime je premašena prosečna količina padavina za mesec jun, koja iznosi 85 litara.

Padavine su, kako je rečeno Tanjugu, bile neujednačene, a meštani su prijavili da je voda prodrla i u kuće.

Foto: printscreen

Prema trenutnim podacima sa kojima raspolaže RHMZ, na Makišu je palo oko 60 litara kiše, dok je u drugim delovima, poput Banjice, palo svega nekoliko litara.

(FOTO) POČELO NEVREME U VEĆEM DELU SRBIJE! Grad veličine TENISKE LOPTICE opustošio useve na sveru i zapadu, CREPOVI POLUPANI!

 

Kako javljaju meteorolozi, u Borči je palo 100 litara kiše, dok je na drugom mestu Zemun sa 52,4 litra. Nešto manje padavina bilo je na Makišu, 41 litara, dok je Slancima izmereno 43,6.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nesa

pre 4 godine

Tolko je kisa padala da je voda oticala u kanalizaciju. Uzaa

Laza Lazarevic

pre 4 godine

Izvinjavam se Vesicu nisam verovao za 100 fontana po gradu.

Zamenik gradonacelnika

pre 4 godine

Djilas i Solak su poslali kisu da nas kompromituju ali mi smo to iskoristili otvorili Beograd na vodi pre roka posejali fontane po gradu pa crknite fasiti.

Sokol

pre 4 godine

Palo 100 litara dok je normalno 85? Pa to nije nista, nesto ovde debelo nije u redu spasavajte Beograd i Srbiju od nestrucnih kadrova, ko zna sta je ono rovarenje po Savi napravilo kanalizacionom sistemu... Nadam se da nekome nije plan da unisti Beograd.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija