• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo.rs

01.07.2019

09:46

OPREZ! "LAST MINUTE" ARANŽMANI KRIJU VELIKU PREVARU! Porodica iz Beograda prošla kroz PAKAO NA LETOVANJU!

Društvo

OPREZ! "LAST MINUTE" ARANŽMANI KRIJU VELIKU PREVARU! Porodica iz Beograda prošla kroz PAKAO NA LETOVANJU!

Podeli vest

Primamljive cene turističkih aranžmana kriju pravu klopku!

Ukoliko ste i vi jedan od onih koji svakodnevno provode sate na internetu kako bi pronašali idealnu “last minute” ponudu za letovanje iz snova, morate znati da se iza ovakvih oglasa turističkih agencija, često krije zamka.

Naime, aranžmane koje agencije nisu uspele da prodaju samo nekoliko dana pre predviđenog termina za njihovu realizaciju, moguće je platiti jeftinije i do 50 odsto od redovne cene, međutim iskustva putnika koji su želeli na ovakav način da uštede na letovanju, često su neprijatna.

- Silno sam želela da odvedem ćerku na Lefkadu jer su mi slike sa tog ostrva delovale nestvarno. Desetodnevne aranžmane sa avionskim prevozom nisam mogla da nađem ispod 600 evra, što mi je bilo zaista mnogo. Odlučila sam da čekam “last minute” ponudu i na kraju sam je dočekala. Aranžman sa avionskim prevozom sam platila 315 evra, ali tek kada smo stigli u iznajmljenu vilu, shvatila sam gde sam stigla! Najbliža plaža nam je bila udaljena nekoliko kilometara, a u ponudi je pisalo da nas do nje deli nekoliko minuta. Nisam se nikome žalila, jer sam do slovce shvatila izreku “koliko para, toliko muzike” – navodi za “Alo!” Marija S. (46) iz Beograda.

Srbi i ove sezone najviše idu u Grčku!

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, Aleksandar Seničić navodi da su naši građani i u tekućoj letnjoj sezoni najviše aranžmana uplatili u Grčkoj.

- Grčka je i ovog leta omiljena destinacija Srba, druga je Crna Gora, a na trećem mestu po rezervaciji aranžmana je Turska – kaže Seničić.

Činjenice -Prve last minute ponude mogu se očekivati najranije dve nedelje pred put - Popusti se kreću od 5 do 50 odsto - na internetu dnevno izađe od 300 do 500 novih sniženja za već postojeće aranžmane - za nižu cenu putovanja ne dobijete ono što ste želeli, već ono što je ostalo

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, Aleksandar Seničić objašnjava da iskustvo Marije S. nije izolovan slučaj kada su u pitanju “last minute” putovanja.

 - Ako vam se takva neka ponuda učini primamljivo, prvo se zapitajte zbog čega se taj aranžman nije prodao. Verujte mi da nije slučajno što je cena nekog letovanja spuštena i za nekoliko desetina procenata. Zbog toga, dobro se raspitajte o svim detaljima puta, kako se posle ne bi hvatali za glavu.Naravno i kada je reč o ovim ponudama, dešava se da bude dobrih aranžamana, ali vrlo retko. Svakako, prilikom uplaćivanja aranžama cena nikako ne bi smela da bude jedini kriterijum, a ako je tako onda je najbolje da vaše idelano letovanje uplatite na početku godine tj. kada se pojave “first minute” ponude – navodi Seničić. 

Naši turisti opljačkani u Nikitiju!

Srpski turisti opljačkani su ispred marketa u Nikitiju na Sitoniji, gde im je neko otvorio auto i iz gepeka izvadio dve torbe sa stvarima i tehnikom vrednom 2.000 evra.
Svoju priču srpski turisti su podelili na društvenoj mreži Fejsbuk ne bi li upozorili druge turiste na ovakve opasnosti.

(VIDEO) DA VAM NE PRESEDNE LETOVANJE! Ovo obavezno uradite pre odlaska na odmor automobilom!

-Pretpostavljamo da nas je neko pratio i da je video šta nosimo sa sobom. Krađa se dogodila pre tri dana u ranim jutarnjim satima kada smo stali ispred jednog marketa u Nikitiju i ušli unutra. Ovaj trenutak su iskoristili lopovi i iz gepeka uzeli dve torbe sa go pro kamerom, Ði dronom i telefonima. Slučaj smo prijavili policiji, ali ne očekujemo da će nam nešto biti vraćeno. Upozoravamo i podsećamo: nemojte ostavljati ništa vredno u automobilima, nijednu stvar koja bi lopovima mogla da privuče pažnju - napisala je ova porodica.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pc

pre 4 godine

Skoro svake godine sam nasao aranzman preko sajta lastminuteponude. Ni jednom se nisa pokajao. Cuj, nije se zalila. Ako je pisalo par minuta, a tebi treba par sati uzmes advokata i oderes ih za iygubljeno vreme itd... Jednom sam redovno otisao u Grcku i pisalo je da je apartman udaljen 150 metara od mora. Otisao u agenciju i naravno kada sa nekim razgovaram tada i snimam sta govore i sta ih pitam. Kazali idealno sa malom decom. Apartman je bio udaljen 150 metara ali niko nije napomenuo da je na tolikoj i nadmorskoj visini. Na kraju je sudija nalozila i to u dogovoru sa agencijom da moramo da donesemo vestacenje. Platio sam vestacenje i dobio sud. Odrao sam ih kao volove u kupusu.

Josoj

pre 4 godine

Pažljivo čitajte, kada napišu vila je udaljena od mora 500 m to ne znači da je plaža na toj udaljenosti. I tako dodje do toga da im je neko drugi kriv....

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija