• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C. - B. S.

20.08.2019

22:14

NOVI AUTOPUT STIŽE DO VALJEVA NA LETO 2021! Uskoro izgradnja još jedne moderne saobraćajnice

Društvo

NOVI AUTOPUT STIŽE DO VALJEVA NA LETO 2021! Uskoro izgradnja još jedne moderne saobraćajnice

Podeli vest

Radovi na autoputu od Lajkovca do Valjeva kreću početkom sledeće godine * Kad bude gotov, od centra Valjeva do Beograda stizaće se za 45 minuta

Posle autoputa "Miloš Veliki", kojim će se iz Beograda stizati do Čačka za svega sat vremena, još jedna saobraćajnica uskoro će srpsku prestonicu spojiti i sa Valjevom! Radovi na autoputu od Lajkovca do Valjeva kreću početkom sledeće godine, a završetak se očekuje do leta 2021! Kada bude završen, od Valjeva do Beograda stizaće se za samo 45 minuta.

Ovo su za Informer najavili direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović. Nova deonica biće duga 17,2 kilometra, imaće čak šest mostova i koštaće 100 miliona evra. Kod petlje Lajkovac spajaće se sa novootvorenim autoputem "Miloš Veliki". Tada će se od Valjeva do Beograda stizati za 45 minuta umesto dosadašnjih sat i 45 minuta, koliko je u najboljem slučaju trebalo Ibarskom magistralom.

Brojke

17,2 kilometra biće dugačak
100.000.000 evra košta
1 godinu će trajati izgradnja
6 mostova će imati
45 minuta će trebati od Valjeva do Beograda

Prvi čovek "Puteva Srbije" objasnio je za Informer da je u toku izrada projekta za ovu deonicu, nakon čega sledi eksproprijacija i biranje investitora. On nam je otkrio i da je, uprkos tome što je prvobitno bilo u planu da se napravi brza saobraćajnica sa četiri trake, ipak odlučeno da Valjevo dobije autoput.
- Napravićemo autoput do Valjeva koji će biti dug 17,2 kilometra i spajaće se sa Koridorom 11 kod petlje Lajkovac. Već uveliko se radi projekat koji će biti gotov u februaru. Potom sledi eksproprijacija, koja će trajati tri do četiri meseca i da nađemo izvođača radova. Ako sve bude po planu, radovi će početi u maju ili junu sledeće godine. Autoput će ići preko pruge, a ostaće i postojeći magistralni put. Ova deonica će nas ukupno koštati oko 100 miliona evra, ali je izuzetno bitno za Valjevo da bude povezano sa autoputem "Miloš Veliki" i zbog toga smo odlučili da ga izgradimo - jasan je Drobnjak.

Foto: Informer

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović otkriva nam koja će tačno biti ruta deonice od Lajkovca do Valjeva.
- Idejni projekat će Institut za puteve završiti u septembru, nakon toga ide i izvođački projekat, a početak radova se očekuje u junu. Autoput neće ići istom rutom kao magistralni, biće na desnoj obali Kolubare i imaće čak šest mostova. Prolaziće kroz mesta Popučke-Lukavac-Valjevska Loznica-Divci-Slovac-Nepričava i tu će se spajati sa petljom Lajkovac. Ovo nije duga ni teška deonica, sve je pravo, nema tunele i autoput bi mogao da bude gotov za godinu dana, odnosno u leto 2021. Kada to bude realizovano, iz Valjeva u Beograd će se stizati za svega 45 minuta. A i u samo Valjevo stiže sve više investitora i ova saobraćajnica je važna da bismo se povezali sa novim autoputem i da ne ostanemo slepo crevo - rekao je Gvozdenović.


SJAJNA VEST! Za nedelju dana ZAJEDNIČKI GRANIČNI PRELAZ IZMEĐU SRBIJE I SEVERNE MAKEDONIJE!

 

"Miloš Veliki" je odličan, samo ćemo njime da vozimo
 

Foto: Informer DN

Života Živković

Autoputem "Miloš Veliki", koji je u nedelju oko 21 čas pušten u saobraćaj, za prvih dvanaest sati prošlo je čak 4.200 vozila! Njih 2.600 išlo je od Čačka ka Beogradu, a 1.600 od Beograda ka Čačku, kaže direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak. Oduševljenje nisu krili ni vozači koji su među prvima isprobali novi autoput od Obrenovca do Ljiga, za koji kažu da je odličan i da će ga stalno koristiti umesto Ibarske magistrale.
Jedan od njih, Toplica Stevanović, trgovački putnik iz Surčina, rekao je da je krenuo poslom za Valjevo i da se na novom putu oseća zaista fantastično.
- Zbog posla često idem ovim pravcem. Zaista sam oduševljen i od sada ću stalno koristiti samo autoput - kaže Stevanović.

Foto: Tanjug

Toplica Stevanović


Sličnog mišljenja je i Života Živković, koji se kamionetom uputio ka Takovu i koji takođe smatra da je autoput odličan.
- Put je fenomenalan, baš veliki, kao što je bio i Miloš Veliki - rekao je ponosno Živković.
Ozarena lica mogla su se videti i kod ostalih vozača, Radomir Sarić je istakao da autoput lepo izgleda i da je prezadovoljan vožnjom, dok je oduševljeni Pantelija rekao da je "Miloš Veliki" super i da očekuje da od Beograda do Čačka stigne za oko sat vremena i onda da nastavi put do Zlatibora.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija