• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.10.2019

11:27

SNEG U SRBIJI U ČETVRTAK! Čeka nas VREMENSKI ROLERKOSTER, ovo je NAJTAČNIJA PROGNOZA PO DANIMA

Društvo

SNEG U SRBIJI U ČETVRTAK! Čeka nas VREMENSKI ROLERKOSTER, ovo je NAJTAČNIJA PROGNOZA PO DANIMA

Podeli vest

Letnji dani krajem septembra obradovali su stanovnike Srbije, ali ono što nam stiže u narednih nekoliko dana većini se neće dopasti.

Kako je na svom profilu objavio meteorolog iz Novog Sada, Marko Čubrilo, sledi nam drastična promena vremena.

Foto: Pixabay

 

- U toku poslepodneva pogoršanje zahvata zapadne predele regiona, a do sutra ujutro i krajnji istok. Biće kiše, ponegde i obilne, a sutra i planinskog snega. U petak suvo i hladno, a u subotu novo naoblačenje uz kišu ponegde u drugom delu dana. Početkom sledeće nedelje očekuje se novo pogoršanje, padavine i vrlo hladno vreme. Oko 9.10. stabilnije ali i dalje tipično jesenje vreme, bez značajnijeg otopljenja - navodi Čubrilo i precizira da će u toku kasnog posle podneva i prvog dela večeri oblačni sistem će zahvatiti celu Hrvatsku, zapadne, jugozapadne i severozapadne predele BiH, kao i deo središnje BiH, u drugom delu noći zahvata Vojvodinu, zapadnu i severozapadnu Srbiju donoseći kišu i moguću pojavu grmljavine.

OVAKVU ZIMU MOŽEMO SAMO DA POŽELIMO! Novembar nam donosi čudo, a imaćemo NEVEROVATNIH 20 DANA! RHMZ objavio dugoročnu prognozu

Foto: Pixabay

 

- U četvrtak tokom dana pogoršanje će napredovati dalje na istok donoseći kišu u ređu pojavu pljuskova, pretežno na jugu regiona i duž obale Jadrana. U drugom delu dana nad višim predelima Hrvatske, a posebno nad središnjim i istočnom BiH, zapadnom Srbjiom i severnom Crnom Gorom na visini od oko 1300 metara nadmorske visine kiša će prelaziti u jak, krupan, sneg te se iznad 1400 metara nadmorske visine računa na formiranje snežnog pokrivača - pojasnio je on. 

LEDENI TALAS SA ARKTIKA HARA EVROPOM, A USKORO STIŽE I U SRBIJU! Svetski meteorolozi upozoravaju na snažno zahlađenje! PROGNOZA VAM SE NEĆE SVIDETI

Čubrilo u svojoj prognozi navodi i okvirne temperature.

- Sutra će u mnogim mestima jutro biti najtopliji deo dana i sredinom dana maksimumi  će se kretati od 7 do 14 stepeni Celzijusa, a ponegde na planinama BiH, Srbije i Crne Gore neće prelaziti 4 stepena. U petak jutro hladno, a dan malo do umereno oblačan suv i prohladan uz maksimum od 13 do 16 stepeni Celzijusa. U nedelju pretežno suvo, ali prohladno. Za vikend minimumi od 1 do 9, a maksimumi od 13 do 18 stepeni Celzijusa - naveo je meteorolog i dodao da je sutrašnja promena vremena prekretnica ka pravom jesenjem vremenu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija