• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.10.2019

10:47

OD VELIKIH STE DOBILI NAGRADU ZA KNJIŽEVNOST, A OD SRBA ZA HRABROST I LJUDSKOST! Vulinova čestitka Handkeu OBJASNILA SVU VELIČINU NOBELOVCA!

Društvo

OD VELIKIH STE DOBILI NAGRADU ZA KNJIŽEVNOST, A OD SRBA ZA HRABROST I LJUDSKOST! Vulinova čestitka Handkeu OBJASNILA SVU VELIČINU NOBELOVCA!

Podeli vest

Tekst čestitke prenosimo u celosti

- Malo je nagrada u koje se uložilo više a vratile su manje. Nobelov komitet nagradu je naređenim izborima učinio, po pravilu, najavom godišnje politke velikih i  simbolom godišnje poslušnosti malih. A pošto svako pravilo ima svoje izuzetke, vest da ste Vi postali dobitnik Nobelove nagrade za književnost, potvrdila je da vrlina kao i voda uvek nekako nađu svoj put i da borba za pravo na slobodu i izbor nije ni rešena ni uzaludna. 

Ne znam da li će istine koje ste govorili o zločinima nad Srbima sada biti manje napadane i osuđivane ali znam da Vama Nobelova nagrada nije bila potrebna da bi istinu rekli i zbog nje stradali. Svet će u Vama, sa pravom, videti pobednika, a Srbi sa ne manjim pravom, saborca koji im nije dao da budu poraženi. Zapad će Vas videti kao velikog pisca, Srbi tu neće imati šta da kažu jer pre nego što su Vas čitali, Srbi su Vas videli kao velikog čoveka. 

 

CRKNITE DUŠMANI, HANDKE SE NE ODRIČE SRBA, GURNUO PRST U OKO I NATO I AMERIMA I ŠIPTARIMA... Drago mu što su Srbi srećni zbog njega i Nobelove nagrade!

 

Od velikih ste dobili nagradu za književnost, od Srba ste dobili nagradu za ljudskost. Od moćnih ste dobili nagradu za pripovedačku veštinu, od Srba nagradu za hrabrost. Od bogatih ste dobili nagradu za jasnoću misli, od Srba nagradu za saučešće u patnji. 
Dragi nobelovče izaberite koje su vam nagrade vrednije i draže -
 kaže se u čestitki ministra odbrane Aleksandra Vulina koju je uputio Peteru Handkeu dobitniku ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija