• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

06.11.2019

18:09

MUP: Evropska komisija pohvalila napore Srbije u upravljanju migracijama

Društvo

MUP: Evropska komisija pohvalila napore Srbije u upravljanju migracijama

Podeli vest

Na 6.sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije i Srbije, danas u Briselu, razmotren je dosadašnji napredak naše zemlje u okviru evropskih integracija, uz ocenu da aktivnosti u okviru Poglavlja 24 napreduju i da se očekuje nastavak dosadašnjeg dobrog rada u ovoj oblasti

Na sastanku je razmotrena i implementacija i revizija Akcionog plana za Poglavlje 24 - pravda, sloboda i bezbednost i tom prilikom predstavnici Evropske komisije pohvalili su napore Srbije u upravljanju migracijama, saopštio je MUP.

Pre svega, oni su pozdravili usvajanja Zakona o strancima, Zakona o graničnoj kontroli, kao i Strategije i pratećeg Akcionog plana za suprotstavljanje iregularnim migracijama.

Pohvaljena je i saradnja naše granične policije sa kolegama iz regiona, a predstavnici Evropske unije su ponovili da su spremni da pruže podršku našoj zemlji u cilu prevazilaženja izazova u oblasti migracija.

Na sastanku je ocenjeno da aktivnosti u okviru Poglavlja 24 napreduju svojim tokom i da se očekuje nastavak dosadašnjeg dobrog rada u ovoj oblasti.

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova, koju su predvodili pomoćnici ministra unutrašnjih poslova Katarina Tomašević i Zoran Lazarov, predstavili su na sastanku dosadašnji rad na reviziji Akcionog plana za Poglavlje 24, navedeno je u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija