• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. M. - B. S.

12.12.2019

21:40

PAPRENE CENE ZA DOČEK 2020. SLAVLJE U KAFANAMA I DO 200 EVRA! U restoranima i hotelima skuplji provod za najluđu noć

Društvo

PAPRENE CENE ZA DOČEK 2020. SLAVLJE U KAFANAMA I DO 200 EVRA! U restoranima i hotelima skuplji provod za najluđu noć

Podeli vest

Ugostitelji su podigli cene za 10 do 40 odsto u odnosu na prošlu godinu. Najjeftinija zabava u klubovima

Svi koji najluđu noć žele da provedu u restoranu ili hotelu ove godine će morati da odreše kesu! Ugostitelji su podigli cene za 10 do 40 odsto u odnosu na prošlu godinu, tako da ćete za mesto u nekoj prestoničkoj kafani ili restoranu morati da izdvojite od 30 do 200 evra po osobi, dok doček u separeu nekog poznatog hotela ide i do 1.800 evra. Nešto jeftinije ćete proći ukoliko Novu godinu dočekujete u nekom od manjih gradova ili na planinama širom Srbije, gde za 35 evra imate večeru i neograničeno piće. 

ŠTA SE SVE OD SRPSKOG NACIONALNOG BLAGA PREPRODAJE PO SVETU?! Hrvat prodaje Zlatni orden Miloša Velikog za 220.000$, za lični pečat kraljice Drage traži 9.800$

Foto: Pixabay

I pored previsokih cena za doček 2020. godine, srpski ugostitelji su već sada zadovoljni brojem rezervacija.

Već rasprodato

U beogradskoj Skadarliji očekuju veliki broj stranaca, ali i domaćih gostiju. U čuvenoj kafani "Mali vrabac" prošle godine doček je koštao 80 evra, dok će gosti ove godine morati da izdvoje čak 120 evra.
- Cena ulaznice je za 40 evra veća zbog toga što je ove godine u paket uračunato i kompletno piće koje gost popije tokom večeri, što lani nije bio slučaj. Uz to, naši gosti dobijaju i veoma bogatu večeru. Tradicionalno, naša kafana je već gotovo popunjena za najluđu noć. Vrlo brzo su se rasprodala skoro sva mesta, jer je ove godine interesovanje ogromno. Karte su planule, ostalo su još svega dva ili tri slobodna stola. Kod nas dolaze gosti iz cele Srbije, ali i stranci jer je provod svake godine vrhunski - kažu u kafani "Mali vrabac".

ŠOKANTNI PODACI, RODITELJI NEMOĆNI! Deca u Srbiji internet koriste za zabavu, a gledaju po*nografiju, slike krvi, drogiranja i mučenja

Foto: Informer DN

Beogradski restoran "Topčiderac" biće popunjen do poslednjeg mesta.
- Atmosferu u našem restoranu će do usijanja dovesti Ana Bekuta, tako da je provod zagarantovan. Gotovo sva mesta su već uveliko popunjena, ali i dalje vlada velika pomama za mestom. Zbog toga ćemo, ako bude bilo potrebno, ubaciti još koji sto - kažu u "Topčidercu". 

Slična situacija je i u ostalim gradovima širom zemlje. U niškim kafanama, klubovima i restoranima Novu godinu dočekaće oko 2.000 turista iz Bugarske. U restoranu hotela "Nju siti" svoje mesto već je rezervisalo oko 150 gostiju iz susedne države.

- U našem restoranu gosti će za 69 evra gosti uživati uz neograničeno piće i bogatu večeru. Još letos Bugari su kupili oko 150 karata, a prodate su i dodatne karte, tako da je ostalo još svega nekoliko mesta za Nišlije. Što se tiče Bugara, oni vole da dođu kod nas, hoteli su već odavno popunjeni, tako da očekujemo da će se u kafanama i restoranima veseliti oko 2.000 Bugara - kažu u hotelu "Nju siti".

Foto: Informer DN

Biće rekordno

Tomislav Momirović iz udruženja restoratera i hotelijera Hores kaže da će ovo definitivno biti rekordna godina za ugostitelje kada je doček u pitanju.
- Svi kapaciteti su skoro rasprodati. Naši ljudi daleko više slave Novu godinu po restoranima i hotelima poslednjih godina, jer je standard bolji. Cene jesu više u odnosu na prošlu godinu i to je zato što se biznis razvija i ekonomija raste. Ono što je karakteristično jeste ogromna navala stranih turista, pogotovo kada je Beograd u pitanju. U prestonicu nam dolaze, pored gostiju iz regiona, i Grci, Izraelci, Turci, a za Kineze smo pravi hit. Kada je ostatak Srbije u pitanju, veoma dobru posetu za doček će imati još Zlatibor, Kopaonik i Stara planina - ističe Momirović.





 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija