• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

03.01.2020

19:13

CRNA GORA PRETI SRBIJI NATO PAKTOM! Eto, i to smo dočekali, a nekad smo bili braća! MILOGORCI U SVOJOJ MRŽNJI PREMA SRPSTVU NIKAD NISU PALI NIŽE!

Društvo

CRNA GORA PRETI SRBIJI NATO PAKTOM! Eto, i to smo dočekali, a nekad smo bili braća! MILOGORCI U SVOJOJ MRŽNJI PREMA SRPSTVU NIKAD NISU PALI NIŽE!

Podeli vest

Podgorica se pozvala na članstvo u NATO-u, u pozivu koji je uputila srpskom ambasadoru u Podgorici, zbog navodnog pokušaja nasrtaja na ambasadu Crne Gore u Beogradu. Tako je prvi put istakla NATO štit u diplomatskom ratu protiv Srbije

U pozivu koji je Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore uputilo našem ambasadoru u Podgorici, zbog navodnog napada na crnogorsku ambasadu u Beogradu, navodi se da se tako ne poštuju državni simboli susedne i prijateljske zemlje, koja je i članica - NATO-a.

Podgorica iza NATO štita

Šta je Crna Gora želela da poruči pominjući NATO?

Bivši diplomata Zoran Milivojević za Sputnjik kaže da sve ovo pokazuje da se odnosi između dve zemlje komplikuju i ulaze u fazu koja u perspektivi ne daje pozitivne elemente kako bi moglo da se zaključi da su odnosi na prijateljskom nivou.

- Ova poruka sa NATO je, rekao bih, specifična, i mislim da je nepotrebna. Crna Gora je suverena država i tako bi trebalo i da se ponaša. Ali to podvlačenje da su članica NATO-a, rekao bih da ima dvostruko značenje. Jedno je neka vrsta pretnja Srbiji, to jest, tu je poruka da bi Beograd mogao da snosi posledice i po toj NATO liniji. Drugo se odnosi na podsećanje ostalih članica NATO-a da je Crna Gora njihov član. To deluje kao da im stavljaju do znanja, a što ne postoji, da je Crna Gora u opasnosti i da članice NATO-a imaju to u vidu. Odnosno, da Srbija na ovaj način preti Crnoj Gori - mišljenja je on.

Zbog verskog zakona koji je donet u Crnoj Gori, a po kome sva imovina SPC-a faktički prelazi u ruke države, već danima je cela Crna Gora na nogama. Protesti su održani i u Beogradu, kada je navodno „napadnuta ambasada", kako tvrde u Podgorici, i pokušano paljenje zastave Crne Gore.

AMERIČKA AMBASADORKA U CG OBRUŠILA SE NA SRBIJU! Evo kako je na Tviteru reagovala zbog paljenja crnogorske zastave u Knez Mihailovoj!

Iako napada na crnogorsku ambasadu nije bilo, Podgorici je i ovo bio dovoljan povod da reaguje.

Tenzije sa obe strane čini se da se podižu, a prema rečima našeg sagovornika, sve više počinju da liče na spor Srbije sa Hrvatskom.

Ugroženi odnosi dve zemlje

- Donošenjem zakona, Podgorica na svaki način pokušava da dokaže svoj crnogorski identitet, i to na račun Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda, što je proizvelo i posledice. Ali, očito je orijentacija crnogorskih vlasti da na svemu tome istraju. Sve ovo što se sada događa ukazuje da će trpeti bilateralni odnosi dve države. Dakle, čini se da smo ušli u fazu spora koji već dobija diplomatske razmere tipične za odnose dve zemlje između kojih ima otvorenih pitanja i problema - objašnjava Milivojević.

UHAPŠEN MILOV ROĐAK koji je tukao sveštenika u Nikšiću!

U međuvremenu, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pozvalo je na razgovor otpravnika poslova Ambasade Crne Gore u Beogradu. Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je tu informaciju i objasnilo da je crnogorski ambasador Tarzan Milošević van Srbije, te da je stoga na razgovor pozvan otpravnik poslova crnogorske ambasade.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će možda doći u privatnu posetu Crnoj Gori za Badnji dan.
Sve o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan

pre 4 godine

to kriminalci sad ste pokazali koste i staste samo napred isti ste kao i nato kriminalna organizacija

MilosObilic1389

pre 4 godine

Позивањем на НАТО, у односу према Србији, "МИЛО-ГОРА" управо доказује - да нема суверенитета... Већ да је обичан .... - ПРОТЕКТОРАТ...

BEN AKIBA

pre 4 godine

Samo neka dodju. Čekamo ih samilogorcima na čelu.

DEDA RAKA

pre 4 godine

E moj Milo, budalčino glupa u tom tvom NATO Srbija je rupa! Pao si nisko iskeženog lica do NATO šlica.

Ljubiša

pre 4 godine

Nato sad može samo da ga duva,a Milogorac nek vidi šta će...odraće ga Srbi iz C.G. živog,ne mogu pare da ga štite od naroda,Srbija nema šta tu da se meša,Crnogorci-Srbi su dovoljno naoružani,a Milogorci mogu samo da se nadaju da će šipci da ginu za Mila.Što pre to Milo i Milogorci shvate,bolje za njih.

Marcco

pre 4 godine

Pa jedino NATO-m i može da preti. Teško da bi sakupio 3000 Crnogoraca da pucaju na Srbe.

svedok

pre 4 godine

Ljudi oni su gotovi i nemaju problem sa nama vec sa sobom pokrali su svoj narod i tamo je samo njima dobro. Saka lopova i nista vise. Ceo narod je ugrozen tamo nisu samo Srbi. Narod je prepoznao trenutak odluke kada je doslo do grla jer se mafija stavila ispred drzave. Nije strvina dzabe pobegla iz zemlje zna sta ga ceka i bilo bi dobro kad bi drugi ginuli za njega.

master

pre 4 godine

Milo,i ti lelemude iz nato, was treba uza zid kao Causeska, a to spada i Milov premier, gamadi belosvedska. kucko okreces se prema natu da te brani, mozda te mogu braniti od spolja ali od iznutra nikako.

Leka

pre 4 godine

Ma zabole nas za NATO ako resimo izlazimo na more ,Mili pada uskoro

promenite naslov

pre 4 godine

ne preti c.g. nego milovci.... C.G. je na ulicama i u svetinjama a kriminalci i lopovi prete....

FRIG

pre 4 godine

Ne grijesite duse! I dan danas nismo braca nego jedno tijelo. I nisu ovi oko Mila i Milo Crnogorci,..nego Milogorci, bivsi DUKLJANI

gago

pre 4 godine

Pre neki dan neko rece:"Kad čivava umisli da je vučjak".

Sloboda

pre 4 godine

Србија треба да се позове на Русију пошто смо у ЕАУ и да истичемо заставу ЕАУ а не ЕУ при обраћању председника из председништва поред заставе Србије истакнута је застава ЕУ како и зашто се истиче нешто чији нисмо члан а нећемо ни бити ,,? Као чланица ЕАУ имамо право на све видове одбране ,ако ће неком да се увлачимо нек истакну и заставу НАТО пакта ,и чланице ЕУ су нас бомбардовале 1999. убијале децу и труднице,срамота за све жртве да им неко љуби скуте и истиче фашистичке симболе по гробовима.

Avram

pre 4 godine

Nekad,davno,mozda su i bili junacine ali danas,to su samo najobicnije pi***tine.

Marko

pre 4 godine

Što ćete vi trpati bijednici, imajte do sebe sramite se. Vi bi na isti način stvarali SAO krajine ko u Hr, neće ići. Nesmije Vučko korakom u CG bez da dozvoli vodstvo države CG.

Vesna

pre 4 godine

Tako i deca, zovu mamu i tatu da ih brane: " Videćeš ti kada dođe moja mamaaaaa...!" Šta je ovo? Obdanište ili zreli ljudi?

zivko

pre 4 godine

izadji mala...leti leti bijeli golube iznad moje podgorice...oteli ste nase crkve. sad mora da se vrate srbijancici.

boki

pre 4 godine

Nato pakt nema sta da radi pa će vojno stati u odbranu režima Mila Dj. kome većinski narod u CG sve manje i manje veruje.

Dejan

pre 4 godine

Sta kazu beogradski Crnogorci na sve ovo?Zasto ne pisete malo i o tome?

Dada

pre 4 godine

Joj milo veliki Srbine 90.god..sta Drogba uradi od Tebe.. bijeda ljudska

goranbojanović

pre 2 godine

Bili su gnjide i to su i ostali. Fuj.

zoran

pre 2 godine

Taj njihov Milo Paša Poturčić neće ni Srbe ni Crnogorce u Montenigeriji. Hoće samo krimose pa da teraju tovare narkotika u Srbiju. Proterali ambasadora, a on jadničak došao u kolonizaciji od tamo, pa ga ovi naši poslali za ambasadora da lepo živi u svojoj kući sa ambasadorskom platom, a onda ga oni opet vratili ovamo. Dajte prestanite sa glupostima kako smo sa njima braća. Ko je sa njima brat neka ga vodi svojoj kući.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija