• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.01.2020

16:22

UVEK NA VISINI ZADATKA, NA NIVOU NAJMODERNIJIH SPECIJALNIH JEDINICA U SVETU! Elitna brigada Vojske Srbije obeležila krsnu slavu! (FOTO)

Društvo

UVEK NA VISINI ZADATKA, NA NIVOU NAJMODERNIJIH SPECIJALNIH JEDINICA U SVETU! Elitna brigada Vojske Srbije obeležila krsnu slavu! (FOTO)

Podeli vest

Specijalna brigada Vojske Srbije u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu obeležila je svoju krsnu slavu, Svetog Savu, a svečanosti su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović

Ministar Vulin i general Mojsilović prisustvovali su svečanoj akademiji, kao i otkrivanju i osveštavanju spomenika Svetom Savi u krugu kasarne koja i nosi svetovno ime najvećeg srpskog prosvetitelja.

Govoreći o značaju svetosavlja, kao i o svemu onome što nam je u amanet ostavio Sveti Sava, jedna od najznačajnijih i najveličanstvenijih ličnosti u našoj duhovnoj i svetovnoj istoriji, komandant Specijalne brigade brigadni general dr Miroslav Talijan istakao je da je Sveti Sava simbol i duhovni vođa naše nacije, a posebno đaka i vojnika.

 

Foto: www.mod.gov.rs



Inspirisana svetosavljem, naša Specijalna brigada stasala je u elitnu jedinicu Vojske Srbije, snagu, koja gotovo da nema premca, među najmodernijim specijalnim jedinicama u svetu. O tome svedoči njen mukotrpan i častan ratni put koji su joj trasirale herojske i ratne brigade, do ovog izuzetnog bremenitog vremena, tokom koga je ona izvršila sve postavljene zadatke, kazao je Talijan, saopstilo je Ministarstvo odbrane.

 

NAUČIMO OD SVETOG SAVE KAKO SE ČUVA ZEMLJA! Opština Vračar obeležila krsnu slavu! Vesić: IMAMO ČAST DA BUDEMO GENERACIJA KOJA ĆE ZAVRŠITI DVA VELIKA DELA! (FOTO)

 



U teškom istorijskom periodu za našu državu i vojsku, a posebno za vreme NATO agresije, pripadnici naših junačkih ratnih brigada, 72. specijalne brigade, njeni ''Sokolovi'' i drugi borbeni sastavi, kao i 63. herojske brigade, ispoljhili su visoke profesionalne kvalitete i uzorne ljudske vrline. To ne bi bilo moguće da u njenom stroju nije bilo izuzetnog profesionalnog, komandnog i starešinskog kadara, koji je shvatajući svoje mesto i ulogu u jedinici, ne žaleći sebe i svoj život, uz maksimalna naprezanja i odricanja svih proteklih godina, stvorio kolektiv koji je u stanju da izvrši najteže zadatke, naglasio je general Talijan, čestitajući krsnu slavu svim pripadnicima brigade.

On je dodao da je spomenik Svetom Savi, nebeskom zaštitniku pripadnika brigade, i koji je danas otkriven i osveštan, brigadu obavezuje da jača, funkcioniše i razvija se u duhu svetosavlja.

Povodom krsne slave Specijalne brigade, general Talijan uručio je ministru Vulinu Plaketu 72. brigade za specijalne operacije i borbeni nož, u znak iskrene zahvalnosti za pomoć brigadi i za iskrenu brigu za njene pripadnike.

Foto: www.mod.gov.rs



Plaketa 72. brigade za specijalne operacije i borbeni nož general Talijan uručio je i generalu Mojsiloviću, a ista Plaketa, za dosadašnju saradnju uručena je i komandantu SAJ pukovniku policije Spasoju Vuleviću.

Krsnu slavu brigade Savindan pripadnici Specijalne brigade obeležili su i liturgijom i sečenjem slavskog kolača, kao i polaganjem venca u spomen-sobi brigade.

Foto: www.mod.gov.rs



Specijalna brigada već 14 godina obeležava Savindan, praznik Svetog Save, najvećeg srpskog svetitelja i narodnog prosvetitelja kao svoju slavu.

OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN SEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA! Na monstruozan način ubijeno više od 6 miliona ljudi! (FOTO)

 



Današnjoj svečanosti prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković, načelnik Uprave za ljudske resurse brigadni general Savo Iriškić, nekadašnji komandanti brigade, veterani, nekadašnji pripadnici brigade, predstavnici pravoslavne crkve, prijatelji brigade i brojni gosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jakno

pre 4 godine

Zamislite ove nesrecne vojake sto stoje pred Vulinom!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija