• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.02.2020

20:08

SKANDALOZNO! Ovo naša deca čitaju! KRV, NASILJE, ODSEČENE RUKE u zbirci bajki koju će da pamte čitav život i to po KOŠMARIMA! (GALERIJA/VIDEO)

Društvo

SKANDALOZNO! Ovo naša deca čitaju! KRV, NASILJE, ODSEČENE RUKE u zbirci bajki koju će da pamte čitav život i to po KOŠMARIMA! (GALERIJA/VIDEO)

Podeli vest

Na srpskom tržištu prodaje se knjiga pod nazivom "365 bajki za svaki dan" koja je namenjena najmlađima, a u kojoj se umesto cveća, leptirića i srećnih zečeva na livadi može gotovo na svakoj stranici naći ilustracija nasilja! Ova skandalozna knjiga prodaje se po ceni od 2.000 dinara, i umesto da bude najlepša uspavanka za decu, ona promoviše uznemirujući sadržaj, zbog kojeg klinci imaju košmare...

Ivica i Marica, Pinokio, Roda i lisica samo su neke od bajki koje se mogu pročitati u ovoj zbirci, a u galeriji koju smo za vas pripremili možete videti na koji način su one ilustrovane.

Upravo zbog ove knjige na društvenoj mreži Instagram digla se prava buka, i to s razlogom, jer je jedna vaspitačica postavila logično pitanje "Zašto se ovako nešto nalazi u slobodnoj prodaji?".

Ubrzo nakon toga javili su se i ogorčeni roditelji koji nisu mogli da veruju svojim očima:

- Krv je skoro na svim ilustracijama. Nasilje, scene ubijanja, da li je ovo moguće?

Foto: printscreen Instagram

RODITELJI SU BESNI ZBOG OVOGA: DR*LJICE, BOLJA SI NEGO ŠTO SAM MISLILA! Užasan prevod crtaća "Mala sirena" završio pred decom na TV ekranima!

Foto: printscreen vulkani.rs

Inače u opisu ove knjige koji se može naći na internetu na sajtu izdavačke kuće stoji da je reč o "čarobnoj zbirki od 365 bajki za svaki dan u godini".

- Bajke o princezama i vilama, vitezovima i zamkovima, životinjama koje govore i vragolastim patuljcima otvoriće vrata u svet mašte i pomoći deci da srećnije i lepše odrastaju. Prožete su mudrošću sa ciljem da mališani izvuku pouke o dobroti, prijateljstvu, ljubavi, hrabrosti i nesebičnosti. Deca će uživati u najlepšim bajkama o Ivici i Marici, Olovnom vojniku, Maloj sireni, Snežnoj kraljici, Aladinu, ali i sasvim novim bajkama iz kojih će saznati zašto su zečevi beli, zašto Mesec ima tamne fleke, kako je crvendać dobio ime, da li su zvezde zalepljene po nebu, kako je čovek došao do vatre, zašto su miševi tako mali.- stoji u opisu ove knjige.

OVI CRTAĆI SU OPASNI PO DEČJU PSIHU! Maša i meda su na prvom mestu, NEĆETE VEROVATI ZAŠTO!

Da li je ovo prikladan opis s obzirom na to kakav se sadržaj unutar knjige nalazi, procenite sami.

Anketa

Pogledajte u galeriji o kakvim skandaloznim skrivenim porukama je reč:

Pogledajte i video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Roditelj

pre 4 godine

Posle se čudimo zašto su nam maloletna deca ubice i nasilnici, bez empatije za bilo koga i bilo šta, bez trunke tolerancije? Gde su Andersonove bajke, Diznijevi romantični, preslatki junaci i ostale bajke na kojima su odrastale starije generacije poslednjih 70 godina? To više nije dobro novokomponovanim "autorima" koji misle samo na novac? Šta rade prosvetni saveti? Gde su sociolozi da dignu glas protiv ove pošasti i sunovrata svih civilizacijskih vrednosti?

Smrad

pre 4 godine

Pa to i jesu te iste bajke ali bez ulepšavanja. Kakve su u originalu

Roditelj

pre 4 godine

Po naslovima deluje da su to iste te bajke ali su autori novih ilustracija očigledno sve same psihopate pa ni bajka za uspavanku dece ne može bez krvi i nasilja a ko i malo zna o vaspitanju dece vrlo dobro zna da ta mala deca prvo i mnogo više primaju znanje VIZUELNO pa tek kasnije intelektualno kroz slušanje, govor a sa polaskom u školu i čitanjem.

Nemanja

pre 4 godine

Prvo sam mislio kad sam citao naslov da opet ljudi preteruju...čoveče kad pogledaš slike, pa sta dete da pomisli kad vidi ženu da nabija mužu nož u usta o.O ko bre štampa to? Koliki mozak treba da budes da to stavljas u decje bajke...mislim ako u bajci ima deo gde lovac ubija medveda, to ne znaci da treba da ilustrujete kako je medvedu mozak prosut po livadi pobogu zaboga -_-

SrdjanM

pre 4 godine

A možda bi mame i vaspitačice trebale da pročitaju po neku od tih bajki. Neću da kvarim iznenađenje, ali ove ilustracije su samo verne tekstovima, čak u nekim slučajevima izostavljaju još dosta toga. Ili da ipak zabranimo Esopa i braću Grim, za svaki slučaj?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17