• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.03.2020

21:54

ODLOŽENO PLAĆANJE RAČUNA TOKOM VANREDNOG STANJA ZA TRI MESECA! Premijerka saopštila VAŽNU MERU za PENZIONERE!

Društvo

ODLOŽENO PLAĆANJE RAČUNA TOKOM VANREDNOG STANJA ZA TRI MESECA! Premijerka saopštila VAŽNU MERU za PENZIONERE!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je večeras jednu od mera koju će Vlada Srbije preduzeti kako bi olakšala penzionerima vanredno stanje koje je uvedeno zbog epidemije koronavirusa

- Račune za februar, mart i april penzioneri će moći odloženo da plate. Dakle, za ova tri meseca penzioneri će biti u mogućnosti da plate naknadno, po završetku vanrednog stanja, bez obračunavanja ikakve kamate. Takođe, radimo i na tome da se penzionerima omogući da podižu penzije bez odlazaka u banku ili poštu - naglasila je Brnabić.

Sve o koronavirusu pročitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 4 godine

A šta bi sa moratoringom na rate kod komercijalnih banaka? Ima li šansi da ih sada ne odbijaju,a kredit za toliko meseci produže???

novica

pre 4 godine

toj neće da se desi....ali to je bolja opcija nego računi....kako će penzioneri odjednom isplatiti sve račune za tri meseca odjednom.....ne znaju šta pričaju....

pc

pre 4 godine

Nece platiti i ostace im pare na racunu. Ne vidim problem. Koliko sam ja razumeo, ovo je da ne idu na saltere da placaju racune.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Svakog meseca odvoje sumu neophodnu za svaki prispeli račun i kada isteknu tri meseca, tojest: kada bude prestalo da postoji vanredno stanje, u poštu ili u banku odnesu račune i novac pa plate koliko su i kome su dužni.

Marcco

pre 4 godine

Nije ovo finansijska pomoč penzionerima već mera kako bi se izbeglo da penzioneri idu u banke i pošte jer retko koji koristi on-line banking. Prema tome, može namenjene pare da ostavi po strani što će penzioneri sigurno i da urade... za razliku od mlađe populacije kada bi se našla u sličnoj situaciji.

Nenad Todorov

pre 4 godine

Kako ja da platim sto nisam penzioner?

novica

pre 4 godine

Pa ako si u SNS tj. na državnim jaslima, jedna plata će valjda podmiriti sve račune...ako ne radiš nisi ni mogao da uzmeš kredit....a ako ti je penzija mala nemoj ni da pomišljaš na to, da ti posle svega vlast ne obezbedi izvršitelje na vrata...

Branislav

pre 4 godine

Da si ti predsenik vlade ili države, ne sumnjam, svi bi živeli kao u raju, posebno ti jer misliš samo na sebe. Molim te navedi mi tu državu gde su svi zadovoljni, to nije slučaj ni u Kataru, gde je prosečna plata srednjeg sloja 5000 dolara, a fakutetlijama je prosek 8000 dolara. Eto potraži svoju šansu u Kataru, jer ti ovde nije dobro ili se nisi snašao, a to je već tvoj problem.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Platite kao što ste plaćali i pre proglašenja vanrednog stanja, ali se potrudite da u prostoriju pošte ili banke ne idete kad je velika gužva.

Rale

pre 4 godine

Moja pitanja se odnose na penzionere koji za manje od mesec dana pune 70 godina a žive sami. Šta ćemo sa redovnim kontrolama INR faktora koji su od životne važnosti za građane koji su preležali emboliju pluća? Šta ćemo sa registracijom automobila koja istiće 25 aprila 2020. godine? Kako da izvadimo lekarsko uverenje i produžimo vozačku dozvolu koja istiće 01. aprila 2020. godine? Kako mirno da spavamo ako nismo platili prispele račune za struju, telefone, komunalije, poreze na imovinu i dr? Kako da nabavljamo osnovne životne namirnice, dnevnu štampu i neophodne lekove ako nam je zabranjen izlazak iz stana? Kako da se informišemo o svemu ako ne posedujemo TV prijemnik i ako nemamo pristup na Internet mrežu?

Mladen

pre 4 godine

Alo bre, koga vi vise pravite budalama? Penzionerima sve jer vas oni biraju i glasaju, a mene od 30 godina jasi do iznemoglosti i jos placaj racune u dan. Kako li vas nije sramota vise bestidnici? Moj glas nece vise niko i nikada da dobije. A da, zaboravio sam da je gospodin predsednik svojevremeno slao zahvalnice starijim sugradjanima u kojem je isticao da je upravo ta kategorija ljudi stub drzave. Daleko od toga da ja mrzim bilo koga ali drzavoooo.... Prst na celo. Gospodin predsednik brine da li ce se kuce setati...

Bilja

pre 4 godine

@novica penzioneri imaju svest o tome da izdvoje novac svakog meseca za placanje racuna.

Nena

pre 4 godine

Ova corona ispala gora i od samih vanzemaljaca. Ne znam da li bi se tad uvodilo vanredno stanje.

Milen

pre 4 godine

Aj penzionerima ce postar nositi penzije,a sta je sa majkama koje primaju roditeljski,materijalno,deciji dodatak i od toga zive....kada salteri u postama ne rade

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija