• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

26.03.2020

07:50

ARANĐELOVAC JE CENTAR ŽARIŠTA KORONAVIRUSA U ŠUMADIJI! Sve je krenulo iz prodavnice poljoprivrednih proizvoda

Društvo

ARANĐELOVAC JE CENTAR ŽARIŠTA KORONAVIRUSA U ŠUMADIJI! Sve je krenulo iz prodavnice poljoprivrednih proizvoda

Podeli vest

Čovek koji je prvooboleli u Aranđelovcu sedam dana imao je visoku temperaturu i pretpostavlja se da je u tom periodu bio zaražen koronavirusom.

Sa ukupno šestoro potvrđenih zaraženih Aranđelovac je trenutno najveće žarište obolelih od korone u Šumadijskom okrugu, koji obuhvata šest opština centralne Srbije.

(VIDEO) MUP poziva volontere da se pridruže i pomogn starijima

Sa simpotimima virusa stacionirana je jedna osoba iz Kragujevca, tako da se njihov broj popeo na ukupno osmoro obolelih. U Kliničkom centru "Kragujevac" smeštena je još jedna zaražena osoba iz Rekovca.

Prema nepotvrđenim informacijama, čovek koji je prvooboleli u Aranđelovcu sedam dana imao je visoku temperaturu i pretpostavlja se da je u tom periodu bio zaražen koronavirusom.

Da stvar bude gora, vlasnik je prodavnice poljoprivrednih proizvoda i bio je u kontaktu sa velikim brojem ljudi. Naši sagovornici tom činjenicom objašnjavaju broj obolelih u gradu pod Bukuljom.

300 MEDICINARA HOĆE DA SE VRATE U SRBIJU I POMOGNU u borbi protiv koronavirusa

Čoveku iz Rekovca virus je preneo sin, koji je bio u inostranstvu. Zanimljivo je da je mladić na nogama izdržao bolest, a da pritom nije ni znao da je zaražen.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, u Šumadijskom okrugu dosad su uzorkovana 54 pacijenta, a njih 1.206 se nalazi pod lekarskim nadzorom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NoBS

pre 4 godine

Prvi grad u Srbiji koji će biti potpuno pokriven 5g mrežom je Aranđelovac. Tokom prošle godine i zaključno sa prošlim mesecom, očišćen je grad od drvoreda, čak je i čuveni park Bukovičke Banje proređen. Jesenas su rađeni višemesečni testovi, takođe u Aranđelovcu, počev od sistema smart kamera i prepoznavanja lica pa do odabira lokacija za postavljanje stanica za 5g. Kompletne poslove nabavke opreme, postavljanja i održavanja 5g infrastrukture vodiće firme našeg vajnog ministra policije. Ponavljam, ovo je informacija iz prve ruke, nema potrebe da ulazim u detalje, niti da sad ulazimo o diskusiju o samom funkcionisanju 5g mreža i eventualnim zdravstvenim posledicama. Pozdrav.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija