• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf

12.04.2020

13:20

PANČEVO I KOVIN SU NOVA ŽARIŠTA KORONE! Evo šta se očekuje u ovim gradovima narednih dana!

Društvo

PANČEVO I KOVIN SU NOVA ŽARIŠTA KORONE! Evo šta se očekuje u ovim gradovima narednih dana!

Podeli vest

Po podacima od juče, u Južnom Banatu ukupno je bilo zaraženo 130 osoba.

Pančevo i Kovin dva su nova, manja žarišta korona virusa  u Srbiji, saopštio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada se uključio u jutarnji program TV Prve.

- Da nema tih žarišta u pojedinim delovima Srbije, procenat u testovima bio bi manji. Dogodilo nam se u južnom Banatu, oko Pančeva i Kovina - rekao je predsednik Vučić.

Po podacima od juče, u Južnom Banatu ukupno je bilo zaraženo 130 osoba, od kojih najveći deo dolazi iz Pančeva.

Među osam bolnica koje su pretvorene u kovid-bolnice nalazi se i Opšta bolnica u Pančevu. Ona više ne prima druge pacijente, pa ni one koji su dolazili na terapiju dijalize.

(UŽIVO) VUČIĆ U NIŠU: Ljudi, ostanite disciplinovani - NAREDNIH 10 DANA BIĆE KLJUČNI ZA BORBU PROTIV KORONE!

- Cela bolnica u Pančevu je pretvorena u kovid bolnicu, da se slučajno ne bi mešali pacijenti, jer u Pančevu nema uslova za sprovođenje bezbednog odvajanja pacijenata jednih od drugih. Bolnica će se baviti samo korona pozitivnim, ima ih 130 sada, očekuje se da ih bude još više.

- Svi koji su gravitirali ka Pančevu biće raspoređeni u druge bolnice, koje su preuzele sve druge pacijente, pa i pacijente na dijalizi. To su bolnice iz Vojvodine koje nemaju korona pozitivne pacijente - rekao je juče ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Direktor bolnice u Pančevu Slobodan Ovuka juče je rekao da je reč o srednje teškim pacijentima koji se "zbrinjavaju prema svim protokolima koje pandemija predviđa".

Kako je dodao, stari pacijenti bolnice potpuno su fizički odvojeni od onih zaraženih korona virusom i takođe imaju neodložnu medicinsku pomoć.

Kako se ponašaju Pančevci

U Pančevu građani mahom poštuju zabranu kretanja, što govore i podaci o malom broju onih koji su uhapšeni jer su prekršili propisane mere. U petak je zatvoren i najveći gradski park Narodna bašta, kuda više građani neće moći da se kreću.

JEDNA OSOBA POBEGLA IZ PRIVREMENE BOLNICE "ČAIR" U NIŠU, odmah podneta krivična prijava! U Srbiji 87 osoba prekršilo mere Vlade Srbije

- U prodavnicama nema gužvi, svi nose maske, strah me je kad čujem da smo postali "sedište korone". Iz kuće ne izlazim, osim kad se ide u prodavnicu, u ono vreme namenjeno za penzionere - rekao je penzioner iz Pančeva za Telegraf.rs.

Sve je počelo u selu Glogonj, ali je tamo sve i stalo

U Pančevu je zaraza počela u selo Glogonj, u kome je zabeležen prvi slučaj korona virusa 10. marta. Reč je o pacijentu koji se zarazio u Nemačkoj, a prve simptome osetio kada je stigao u Srbiju. U ovom selu sa nešto više od 2.000 stanovnika nekoliko ljudi je završilo u samoizolaciji, a preventive radi ostali su tada počeli da se religiozno pridržavaju mera koje je donela Vlada.

Prvi pacijent, mladić iz ovog sela, koji je srećom uspeo da se izleči od korone, objavio je dnevnik svog oporavka, dok je Oliver Petković, profesor matematike i računarstva iz Glogonja, koji se nalazi pod nadzorom zbog korona virusa, uputio otvoreno pismo javnosti u kome je pozvao na solidarnost, ali i zdravorazumsko postupanje.

Kovin

Što se Kovina tiče, prvi slučaj obolelih od korona virusa zabeležen je 5. aprila, dok je u petak 10. aprila, po zvaničnim podacima, još jedna osoba obolela od COVID19.  Koliko je ukupno obolelih od korona virusa u ovim gradovima, saznaćemo danas tokom konferencije u 15 sati. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija