• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.04.2020

11:52

"NEĆU DA ODEM TIHO...Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda" Pred smrt je OSTAVIO OPROŠTAJNU PORUKU nad kojom plaču širom Srbije i Republike Srpske

Društvo

"NEĆU DA ODEM TIHO...Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda" Pred smrt je OSTAVIO OPROŠTAJNU PORUKU nad kojom plaču širom Srbije i Republike Srpske

Podeli vest

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić pre smrti ostavio je oproštajnu poruku.

Ovo je objavila njegova koleginica Marija Dimitrijević, a njenu potresnu objavu na Fejsbuku prenosimo u celosti:

“Danas nas je napustio prim.dr Miodrag Lazić, hirurg, veliki čovek, moj veliki prijatelj, učitelj, drugi otac. Zamolio me je da prenesem njegove poslednje reči:

 


Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim. Takav sam bio na Krajiškom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu 4 godine, za vreme NATO bombardovanja. Neću da odem tiho hoću da odem onako kakav sam bio čitav život, a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda zauvek iskreno će plakati svi jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju nego samo napred. Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje seste koje ste mi uvek verovale, zbogom. Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno.
U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav.
Poslednja mi je želja da me ispratite pesmom "Marš na Drinu".

Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda."

Rođen je 1955. u Zemunu gde je završio osnovnu školu. Njegov otac koji je bio oficir JNA, dobija prekomandu za Niš. U Nišu je završio gimnaziju i studije medicine. Hirurgiju je specijalizovao na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu u svojoj tridesetoj godini. Nakon specijalizacije je godinu dana radio u Vojnoj bolnici u Nišu, a nakon toga se zapošljava na Hiruršku kliniku Kliničkog centra u Nišu. U periodu od 1991. do 1996. je radio kao ratni hirurg dobrovoljac.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 4 godine

Doktor Lazić je poginuo u ovom ratu sa pandemijom kao heroj. Nije preminuo ili otišao tiho. Slava mu i čast u ime čitavog srpskog naroda!

Miodrag

pre 4 godine

Neka mu je večna slava i HVALA ZA SVE ŠTO JE UČINIO ZA SRBIJU.Ovakvih junaka je malo.Posthumno mu treba dodeliti ORDEN NARODNOG HEROJA. Neka te anđeli čuvaju.

Mladen

pre 4 godine

Neka te anđeli čuvaju veliki čoveče. Veliko hvala od svih boraca Republike Srpske, koji će te pamtiti kao svog istinskog heroja.

Goran Srpsko Sarajevo

pre 4 godine

POSLJEDNJE ZBOGOM LjUDINO,PATRIOTO,DOKTORE UHHH NE MOGU VIŠE DA PIŠEM SRBIN IZ SRPSKOG SARAJEVA

Role

pre 4 godine

Neka mu je večna slava i laka mu ova naša teška i krvlju predaka natopljena srpska zemlja. Hvala ovom nesebičnom heroju...

Milorad Culibrk

pre 4 godine

SLAVA HEROJU: Psalm 7527-1- Milorad My dear God, I love this life you gave me. I will not cheat him. I promise You mu God. I will not disappoint You my God. I swear to You. You will be proud of me when one day we meet. It will be for pride and for those I love and I adore now. Amen

Momira

pre 4 godine

Neopisiva tuga u našim srcima, porodici naše saučešće u tizi, zbog njega samo napred uzdignute glave, jer će vas On uvek pratiti i biti uz vas. Večna slava VELIKI ČOVEČE.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!
Crvena zvezda

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!

- Od tog finala sa Zvezdom i osvajanja Kupa šampiona nijedanput više nisam otišao u Bari, a voleo bih da prošetam do stadiona „Sveti Nikola“, pogledam neku utakmicu, zašto da ne, i evociram prelepe uspomene koje nosim iz tog italijanskog grada. Ukoliko mi se u skorije vreme ukaže prilika svakako ću to da uradim – priča za Informer Slobodan Marović, član legendarne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine protiv Olimpika iz Marselja pokorila Evropu i otkriva šta mu je sve u tim poslednjim trenucima finala prolazilo kroz glavu, šta mu se dogodilo na dočeku u Beogradu.

30.04.2024

14:00

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija