• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.04.2020

12:07

MOLIM PENZIONERE DA SE STRPE JOŠ MALO, VIRUS JE SNAŽAN, I DALJE JE VELIKA OPASNOST Vučić i Dodik se obratili javnosti nakon sastanka

Društvo

MOLIM PENZIONERE DA SE STRPE JOŠ MALO, VIRUS JE SNAŽAN, I DALJE JE VELIKA OPASNOST Vučić i Dodik se obratili javnosti nakon sastanka

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastali su se sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i RS Milorad Dodik razgovarali su danas u Beogradu, a predsednik Srbije je posle sastanka ukazao da je Srbija na različite načine pomogla Republici Srpkoj od početka krize izazvane virusom korona, a u naredna dva, tri dana uputiće joj još značajniju pomoć - maske, rukavice i respiratore.

Dodik se nakon sastanka zahvalio Srbiji na pomoći i tom prilikom zatražio dodatni kontigent pomoći.

- Bez Srbije bi sve teže podneli i rešavali. Veoma je otežan sistem nabavki i da nismo imali razumevanje od strane Srbije imali bi velikih problema. Trudimo se da olakšamo situaciju u privrednom sektoru - rekao je Dodik.

- Moraćemo da produžimo period trajanja policijskog sata jer ne želimo da vidimo ekspanziju rasta epidemije i molimo vernike da to razumeju - rekao je Dodik.

Dodik se osvrnuo na mobu SPC povodom predstojećih praznika i rekao da je najvažnije da nema okupljanja jer će se tako sprečiti širenje zaraze.

- Najvažnije je da nemamo okupljanja i mogućnost širenja epidemije. RS u poglednu epidemije bez pomoći Srbije mnogo teže bi prošla - rekao je Dodik i dodao da su se mere koje su uveli pokazale kao dobre.

 

Nakon Dodika obratio se i predsednik Vučić.

- Razgovarali smo o odnosima Srbije i BIH, Srbije i RS, onoliko koliko je bilo moguće, naročito u nastanku krize izazvane pandemijom virusa korona - preneo je Vučić nakon sastanka sa Miloradom Dodikom.

- Želim da kažem da ćemo svi u Evropi i svetu biti u teškoj ekonomskoj situaciji. Srbija će tu krizu nešto lakše prevazići, ali nema sumnje da će biti poteškoća. Nama je to bilo lakše nego RS i pravo čudo je kako oni uopšte izvode i drže budžet u kakvom takvom balansu - rekao je Vučić.

Foto: printscreen/tanjug

Vučić je istakao da je važno da se istakne velika solidarnost i prema narodu u RS i BiH.

- Moja je molba i dogovor da svaka druga vrsta pomoći ide preko organa vlasti RS, jer je nemoguće da sa svakom opštinom pravimo posebno aranžmane - rekao je Vučić.

Predsednik je ukazao da je Srbija pomogla Srpskoj na različite načine u ovoj krizi, podsećajući da je naša zemlja od početka dozvoljavala izvoz deficitarne robe na teritoriju RS i BiH.

"Pružili smo značajnu podršku, poslali medicinske aparate i zaštitnu orpemu u RS. Uputićemo još značajniju podršku u dva tri dana, to će biti stotine hiljada zaštitnih rukavica, maski i novi respiratori", rkeao je Vučić.

Vučić je izjavio da se tokom Vaskrsa ne mogu praviti izuzeci u zabrani kretanja i dodao da će i danas zamoliti patrijarha Irineja da službe budu održane, ali bez prisustva vernika. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u poslednja 24 sata postoje ohrabrujuće novosti u vezi sa epidemijom korona virusa.

"Zamolio bih penzionere, posebno u urbanim sredinama za koje vidim da izlaze napolje i u prodavnicu, da se strpe još malo i da pokažu još malo snage, jer je i dalje velika opasnost, i dalje je virus prilično snažan, mada ne mislim da ima onoliku snagu kao na početku", rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 4 godine

okej predsednice ali dokle mi slusamo a drugi krse dokle dali vi mislite da i mi imamo dusu

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija