• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TV Prva

09.06.2020

08:09

KOLIKO JE OZBILJNA SITUACIJA U STUDENTSKIM DOMOVIMA? Dr Tiodorović: Studenti doneli virus iz mesta iz kojih dolaze, CENTRI NA VREME UPOZORENI

Društvo

KOLIKO JE OZBILJNA SITUACIJA U STUDENTSKIM DOMOVIMA? Dr Tiodorović: Studenti doneli virus iz mesta iz kojih dolaze, CENTRI NA VREME UPOZORENI

Podeli vest

Uprkos pojavljivanju novih žarišta u Srbiji, epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je situacija mirna i objašnjava da imamo pad u broju obolelih.

Dr Tiodorović ističe da je situacija u Vlasotincu, Pirotu mirna, a da su ozbiljniji lekarski tretmani na jugu Srbije.

"Pored Novog Pazara i Tutina, u fokusu su nam studentski domovi. Oni su u Beograd sigurno doneli virus iz mesta iz kojih dolaze. U Studentskom domu Karaburma je sve pod kontrolom. U Nišu smo spremili eventualno objekat za studente. Svi naši studentski centri moraju da brinu o tome i na vreme su opomenuti da se organizuju."

Foto: TV Prva / screenshot

Napomenuo je da se na Balkanu niko više od nas ne testira.

"Nismo bili iznenađeni izjavom SZO da asimptomatski slučajevi retko prenose virus - izuzetno je retko. Mi smo samo pokušali da utvrdimo ko prenosi infekciju."

Kaže da su mere ublažene da ljudi mogu da funkcionišu, ali nije tačno da su rekli da sve mere treba da se popuste.

"Rekao bih da se narod opustio. Kolege i ja opominjemo da naročito stariji i hronični bolesnici moraju da se drže mera prevencije. Uočljivo je da mlađi nemaju simptome, a nose izvor, moraju da budu svesni da nose virus, iako nisu tako značajni kao ranije. U foksu su stariji i hronični bolesnici .Mora se reći da što se tiče baka, deka i dece ako drže distancu virus se neće se preneti", ističe Tiodorović, ali dodaje da ako je bliži kontakt sa ljubljenjem situacija je drugačija i verovatnija za prenošenje virusa.

"I dalje se testira, da koronavirus ne bi ušao u važne kolektive."

Foto: TV Prva / screenshot

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KORONA SE NE MOŽE POREDITI NI SA ČIM ŠTO SAM DOŽIVEO U KARIJERI! Dr Tiodorović: Informacije koje su dolazile iz Kine BILE SU UZNEMIRUJUĆE!
Društvo

KORONA SE NE MOŽE POREDITI NI SA ČIM ŠTO SAM DOŽIVEO U KARIJERI! Dr Tiodorović: Informacije koje su dolazile iz Kine BILE SU UZNEMIRUJUĆE!

Njegove precizne prognoze pomno smo pratili tokom borbe sa Covid-19, bio je član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije. Kada je dobio poziv iz Predsedništva Republike Srbije da dođe na sastanak povodom predstojeće borbe sa virusom, nije se dvoumio. Krenuo je sutradan i na umu imao samo jedno - da svojim iskustvom pomogne narodu da se izbori sa nevidljivim neprijateljem.

13.05.2020

07:45

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija