• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

02.08.2020

11:28

UŽAS U NIŠU! STARAC (82) PRETUKAO MEDICINSKU SESTRU U KOVID BOLNICI! Udarao je štakom, A ONA MU JE SPASILA ŽIVOT!

Društvo

UŽAS U NIŠU! STARAC (82) PRETUKAO MEDICINSKU SESTRU U KOVID BOLNICI! Udarao je štakom, A ONA MU JE SPASILA ŽIVOT!

Podeli vest

S.K. (82) istukao je medicinsku sestru N.O. (32) u Kovid bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra jer ga je sprečila da svojevoljno napusti ovu zdravstvenu ustanovu, a zatim pretio da će skočiti kroz prozor

Težak incident se dogodio 30. jula oko 18 sati kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice.

- Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na lečenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspela da ga ubedi da odustane od iracionalne namere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi a drugi put po rebrima – objašnjavaju naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i saopštila da je obavestila Osnovno javno tužilaštvo. Kako saznajemo, ustanovljeno je da se radi o krivičnom delu lake telesne povrede zbog čega će protiv napadača biti podneta krivična prijava, saznaje Telegraf.

Niški Klinički centar osudio je napad na njihovu medicinsku sestru

- Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u celoj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli obolelima od Covida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć – rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kolege pretučene medicinske sestre ogorčene su napadom na nju jer, kako tvrde, radi se o savesnoj osobi koja je doživela traumu samo zato što je radila svoj posao.

- Da ga je pustila da skoči kroz prozor dobila bi otkaz. Učinila je sve da ga spase i to joj je nagrada. Malo nam je što smo po čitav dan na ovim temperaturama u skafanderima, što smo izloženi zarazi, rizikujemo naš i živote naše porodice, a još nam treba da nas pacijenti tuku – kazala je jedna koleginica pretučene žene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Samosvesna građanka

pre 3 godine

Bezobrazan, bezobziran, sebičan i nezahvalan!

rango

pre 3 godine

Vidio čovek šta ga čeka pa da pobjegne dok je još živ

Sloboda Za Starca

pre 3 godine

Ако је старцу лоше, како је био у стању да пребије са своје 82 године медицинску сестру која има 32 године? Дакле, старац је био у стању да оде на кућно лечење. То што је стар не значи само по себи да је тежак случај короне. Негде у позадини, чини се да све то има призвук ејџизма, односно дискриминације старијих људи зато што су стари. Најзад, комунална полиција и војска могу неког да задрже до доласка полиције која може да ухапси, осим што може да задржи, и све то у складу са Законом. Задржавање није посао за медицинску сестру. Ако треба онда нека поставе макар комуналну полицију, а много је боље да се постави војска, око ковид болница, па да се на цивилизован начин решавају спорови који се односе на ограничавање кретања, а не да медицинска сестра ради што јој није посао, а други да се бране штакама.

Fikus

pre 3 godine

Ne treba to da čudi, zbog bezdušnih i podlih napada na lekare, zbog pljuvanja kriznog štaba i pomahnitalog širenja mržnje prema lekarima ovakve scene će se sve više dešavati. Upravo to i žele da postignu opozicija i njeni hejterski mediji, da sruše zdravstveni sistem, da naprave haos u zemlji kako bi imali "opravdan razlog" da zovu EU da u Srbiji uvedu namesničku vlast.

Milica

pre 3 godine

Svaka cast medicinskoj sestri, a sram bilo njegovu porodicu koja je nije pozvala ni da vidi kako je niti da se izvini u njegovo ime, jer devojka je zadobila jake povrede a pritom je spasila i njih jer da je pustila tog dokonog dedu on bi otisao kuci i zarazio svoju porodicu.....

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija