• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.08.2020

12:06

SRBIJO, NJIH NE SMEŠ DA ZABORAVIŠ! ONI SU NAŠI HEROJI! Bez predaha su se borili za živote građana Srbije! OVO SU DOKTORI KOJI SU IZGUBILI BITKU SA KORONOM!

Društvo

SRBIJO, NJIH NE SMEŠ DA ZABORAVIŠ! ONI SU NAŠI HEROJI! Bez predaha su se borili za živote građana Srbije! OVO SU DOKTORI KOJI SU IZGUBILI BITKU SA KORONOM!

Podeli vest

Koronavirus već mesecima hara celim svetom, a na stubu odbrane svake zemlje su oni - lekari koji daju sve od sebe da spasu ljudske živote. U toj borbi neki od njih su, nažalost, izgubili bitku protiv opake bolesti, ali njihova dela nikada nećemo zaboraviti. Oni su naši heroji!

Foto: printscreen RTS

 

7. jul - Vladimir Žugić (55), pulmolog, načelnik u KCS

Pulmolog Vladimir Žugić (55), načelnik u Klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije, preminuo je prošlog petka od infarkta srca. Od prevelikog umora i stresa usled višemesečne borbe da spase živote najtežih pacijenata zaraženih koronavirusom njegovo srce je prepuklo.
Iako je imao pravo na odmor i pauze, nije želeo da ostavlja kolege niti da zapostavi obolele. Tako je radio poslednjih pet meseci do pred samu smrt.

Kolega doktora Žugića: On je bio heroj epidemije

Prema rečima jednog kolege s klinike, dr Žugić se poslednjih dana osećao loše. Kako kaže, jedva je pristao da ode na nekoliko dana kući da se odmori.

- Vest o njegovoj smrti nas je sve pogodila. Ovo je veliki gubitak za Klinički centar i za celu Srbiju. Toliko, da nema osobe koja u petak nije zaplakala za njim. Od spremačica, vozača, medicinskih sestara, tehničara, lekara... Bio je omiljen i vredan. Niko nije ni sanjao da će se ovo desiti. Kada je počela epidemija, davao je celog sebe, i više nego što treba. Žrtvovao se za lečenje pacijenata, da njima bude dobro i da što pre ozdrave. Dešavalo se da po nekoliko dana radi bez odmora. Naravno, on to nije morao, sam je želeo, iako smo ga mi, kolege, bukvalno terali kući. Odlazio je iz bolnice samo da se presvuče i malo naspava. Ozbiljno je shvatio svoju ulogu u borbi sa kovidom. I sam je pričao na tu temu, davao savete građanima - priča kolega, i dodaje:


- Nikada se nije žalio da mu nešto nedostaje ili da je premoren, ali poslednjih dana se videlo da mu je loše. Dobio je neke stomačne tegobe, pa dijareju. Jedva smo ga naterali da uzme odmor. U Kliniku je dolazio po infuziju i lekove. Međutim, sve više je slabio, a zatim se pojavila i bol u grudima. Svima je govorio da je to nešto prolazno i da će nam se pridružiti na klinici vrlo brzo. I onda, kao grom iz vedra neba, u petak mu je srce samo stalo. Naš Vladimir je doživeo infarkt - priča kolega dr Žugića.

 

Foto: Informer

2. jul - Milan Mileusnić (49), specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Doktor Milan Mileusnić, preminuo u 49. godini života, posle kraće i teške borbe sa opakim virusom.

Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, doktor Mileusnić, bio je član Američkog udruženja fizijatara, Fimsa, Srpske asocijacije fizijatara i UMSS. Bio je predsednik i jedan od osnivača Udruženja za regenerativnu medicinu i proloterapiju Republike Srbije, kao i direktor klinike za rehabilitaciju u Harareu, Zimbabve. 

Lečio je sportiste, glumce, pevače...

Od naših poznatih ličnosti, ovom terapijom izlečili su se naši poznati sportisti: Ivana Španović, Mihail Dudaš, Vanja Udovičić i drugi vaterpolo reprezentativci, košarkaši Aleksandar Rašić i Nikola Korać, rukometašica Andrea Lekić, hrvatska rukometašica Katarina Bralo, perjanica rukometaške reprezentacije Crne Gore Katarina Bulatović, a od estradnih zvezda to su: Marija Kilibarda, Milica Milša, Milan Vasić, Andrija Milošević, Petar Strugar, Viktor Savić, Irina Kruška...

(FOTO) POČIVAJ U MIRU, BRATE MOJ! Borjan u šoku posle smrti čuvenog doktora!

 

 

Foto: Tanjug

 

22. jun Radan Džodić (68), onkološki, endokrini hirurg

Onkološki, endokrini hirurg prof. dr Radan Džodić preminuo je u 68. godini u Beogradu od posledica koronavirusa.

Prof. dr Radan Džodić bio je redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu i nekadašnji direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Nosilac je više nagrada u oblasti medicinskih dostignuća.

 

MAJKA GA OSTAVILA DA UMRE SAM, A ON JE POSTAO JEDAN OD NAJBOLJIH HIRURGA EVROPE! Priča o odrastanju doktora Džodića nikoga nije ostavila ravnodušnim!

 

 

Foto: Privatna arhiva/niška tv

 

14. april - Miodrag Lazić (65), hirurg 

Hirurg iz Kliničkog centra u Nišu Miodrag Lazić jedan je od prvih doktora koji je izgubio borbu sa opakom bolešću.

Lazić je tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka spasio mnoge živote. Zbog koronavirusa pet dana je bio u teškom stanju.

 

"NEĆU DA ODEM TIHO...Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda" Pred smrt je OSTAVIO OPROŠTAJNU PORUKU nad kojom plaču širom Srbije i Republike Srpske

 

 

"3 DANA I 3 NOĆI OPERIŠEM BEZ PRESTANKA. ONA SAMO PITA ZA MAMU I TRAŽI CUCU. DA UMREŠ" U ratnom vihoru odvajao ljude od smrti, OVO JE PRIČA O DOKTORU LAZI

 

 

POSLEDNJA ŽELJA MU JE BILA DA GA ISPRATE UZ OVU PESMU! Doktor Laza u potresnom pismu poželeo da ga sahrane uz NAJLEPŠU SRPSKU VOJNIČKU KOMPOZICIJU!

 

 

DA SE NE ZABORAVI! Ovo su lekari koje je odnela borba sa virusom

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije ne dozvoljava da se nijedno ime lekara koji je preminuo od koronavirusa zaboravi, kaže dr Rade Panić. Ovo su imena 16 lekara za koje je sigurno i potvrđeno da su umrli od koronavirusa kojeg su dobili radeći svoj posao:

– prof. dr Radan Džodić, onkološki hirurg u penziji

– dr Aleksandra Cvijović, specijalista radiologije, KBC Zemun

– prof. dr Snežana Veljković, član Predsedništva sekcije za istoriju medicine SLD

– dr Biljana Natić Ljumović, specijalista ginekologije sa akušerstvom iz DZ Niš

– dr Goran Ivanković, specijalista urologije iz OB Ćuprija

– dr Branislav Blažić, specijalista opšte hirurgije, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine

– dr Miroslav Vasić, specijalista interne medicine iz Varvarina

– dr Aleksandar Janačković, specijalista interne medicine u penziji iz Niša

– dr Vojkan Šuluburić, specijalista ortopedije iz Čačka

– dr Dušanka Živković, specijalista infektolog iz Leskovca

– dr Dragoslav Arsić, pulmolog iz Varvarina

– dr Miodrag Lazić, specijalista hirurgije iz Niša

– dr Miroslav Jovanović, doktor stomatologije iz Beograda

– prof. dr Dragan Marković, specijalista opšte hirurgije, supspecijalista vaskularne hirurgije iz Beograda

– dr Stanislav Ostojić, doktor stomatologije iz Novog Sada

– dr Aleksandra Šljuka, doktor stomatologije iz Novog Sada

- dr Milan Mileusnić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

- dr Vladimir Žugić, pulmolog, načelnik Klinike za pulmologiju u KCS

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija