• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/LJ.S.

30.08.2020

15:05 >> 15:19

SA 93 GODINE POBEDIO KORONU! Posetili smo najstarijeg pacijenta u topličkom kraju!

Društvo

SA 93 GODINE POBEDIO KORONU! Posetili smo najstarijeg pacijenta u topličkom kraju!

Podeli vest

Dragoslav Ilić (93) iz kuršumlijskog sela Pepeljevac uspeo je da se izbori sa koronom, a samo dvadeset dana nakon lečenja ovaj vremešni, ali dobrodržeći starac kosi, šeta....

Što se tiče Dragoslava Ilića, nije ni imao virus i kako kaže, kretanje i boravak u prirodi je njegov način zdravog života. Još uvek zdravog razuma, deda Dragoslav nam priča da je polovinom jula osetio tegobe u vidu dijareje i temperature.

Posle par dana, javio se u Dom zdravlja Kuršumlija, a odatle je prosleđen na dalje lečenje na infektivno odeljenje prokupačke Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ sa obostranom upalom pluća i pozitivnim rezultatom na Kovid- 19.

ZBOG OVOGA SE PUNE BOLNICE I LJUDI ZAVRŠAVAJU NA RESPIRATORU! Dr Kon POBESNEO ZBOG MASOVNOG OKUPLJANJA na nastupima OVE PEVAČICE!

- U bolnici je proveo dve nedelje, od 13. jula kada je odveden na lečenje. Kada su ga dovezli, bio je neprepoznatljiv. Na sreću, nastavio je da prima terapiju kod kuće, dva puta dnevno su dolazili iz Doma zdravlja Kuršumlija i moram da iskoristim ovu priliku da se zahvalim direktoru Doma zdravlja Uraniji Petrović, očevom izabranom lekaru Svetlani Mladenović i radiologu primarijusu dr Tomislavu Arsenijeviću. Oni su zaista uložili maksimalne napore da ga što pre podignu na noge. Znate, moj otac je u dubokoj starosti i da nije bilo njih da se toliko angažuju, ko zna šta bi bilo na kraju - pun je pozitivnih reči Dragoslavljev sin Bratislav.

Foto: Dopisnik/LJ.S.

Dragoslav sa sinom

I dok pričamo o Dragoslavu, on već silazi stepenicama porodične kuće, a korak lagan, bez ikakvih teškoća.

- Snajka me dobro pazi, sprema mi jaču hranu, evo oporavio sam se sasvim - priča Dragoslav koji ima odličan vid, sluh, a kada ga čovek vidi ne bi mu dao više od 75 godina.

- Dobro sam, bio sam i tada dobro i nisam imao tu veronu - siguran je dedica koji je raspoložen za priču sa novinarima.

PRVI TALAS SE NEĆE ZAVRŠITI, VIRUS JE POKAZAO VISOK STEPEN PRENOŠENJA! Kisić Tepavčević iznela ŠOKANTNE PODATKE: Desetak osoba se PONOVO ZARAZIILO KORONOM!

On je zapravo najstariji pacijent od korone u Toplici, a da ne bismo sumnjali u to, njegov sin nam pokazuje ličnu kartu na kojoj lepo piše da je rođen 1927. godine.  Bratislav kaže da je i on preležao koronu, ali da se za razliku od oca još oseća slabo.

Foto: Dopisnik/LJ.S.

Dragoslav kada je došao iz bolnice

- Znate, zdravlje ne može da se popravi sedenjem i ležanjem, već radom i šetnjom u prirodi. Zato sam pre dva dana kosio, a čeka nas još puno posla - potpuno prirodno, kao da korona i nije bolest koja je zavladala svetom kaže starina.

NAJNOVIJI PODACI! JOŠ 83 SLUČAJA KORONE U SRBIJI! PREMINULA 1 OSOBA! NA RESPIRATORIMA 48 PACIJENATA!

I dok nas ispraća, sve do kraja izlaza iz dvorišta, sam bez bilo čije pomoći, kaže da ne puši, a pre par godina je prestao i da pije. Hroničnih bolesti nema, a pažnja koju mu poklanjaju ukućani možda je ono što ga je i zapravo oporavilo od ovog strahovitog virusa.

Pri pozdravljanju, već smo se ponudili da ga posetimo kada napuni stotku, a on se samo tajnovito nasmešio!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija